ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Δηλώσεις Ιωνά Νικολάου στο ThemaOnline για εξετάσεις υποψήφιων αστυνομικών – «Αδιάβλητη η διαδικασία – Για πρώτη φορά χωρίς προσωπική συνέντευξη»

Δηλώσεις Ιωνά Νικολάου στο ThemaOnline για εξετάσεις υποψήφιων αστυνομικών – «Αδιάβλητη η διαδικασία – Για πρώτη φορά χωρίς προσωπική συνέντευξη»

Τις δικές του θέσεις για τις αντιδράσεις μερίδας υποψηφίων που διεκδικούν μια από τις 250 θέσεις στην Αστυνομία, εξέφρασε ο υπουργός Δικαιοσύνης και Δημοσίας Τάξης, Ιωνάς Νικολάου.

Του Φάνη Μακρίδη Κληθείς από το ThemaOnline να τοποθετηθεί για τα παράπονα κάποιων υποψηφίων, οι οποίοι εξέφρασαν προβληματισμούς περί άνισης αντιμετώπισης, τόνισε πως η διαδικασία των γραπτών εξετάσεων και των αθλητικών δοκιμασιών ήταν αδιάβλητη και ότι έγινε στη βάση κανονισμών που εγκρίθηκαν από την Βουλή. «Για πρώτη φορά οι υποψήφιοι δεν πέρασαν από διαδικασία προσωπικής συνέντευξης» ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Νικολάου, θέλοντας προφανώς να υποδείξει ότι στην προκειμένη περίπτωση ήταν αδύνατο να ακολουθηθούν πρακτικές του παρελθόντος, όταν εξεταστές είχα την ευχέρεια να «προωθήσουν» υποψήφιους μέσω της διαδικασίας της προσωπικής συνέντευξης. Ο υπουργός πρόσθεσε ότι «η επιτροπή αξιολόγησης των υποψηφίων αποτελείται από εννέα άτομα και κατά συνέπεια διασφαλίζεται η εγκυρότητα και ορθότητα των αποτελεσμάτων». Δεν παρέλειψε επίσης να αναφερθεί στον ενεργό ρόλο που είχε ο Κυπριακός Οργανισμός Αθλητισμού στη διαδικασία των αθλητικών δοκιμασιών.
Διαβάστε επίσης: ΥΠΟΨΗΦΙΟΙ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟΙ: Κόπηκαν αρκετοί στην δοκιμασία με το δυναμόμετρο κι επανεξετάζονται – Δημητρίου: «Να μην ανησυχούν όσοι πέρασαν» 250 ΘΕΣΕΙΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ: Σφοδρά παράπονα υποψηφίων – “Βάζουν από την πίσω πόρτα κάποιους που κόπηκαν στα 30 μ. και στην αντοχή” – 290 στα ψυχομετρικά τεστ «Αποκλείεται. Αδιάβλητη η διαδικασία των εξετάσεων» τονίζει ο Βοηθός Αρχηγός Δημήτρης Δημητρίου Πληθαίνουν τα παράπονα – «Πέτυχα αλλά μάλλον δεν θα πάω. Ζήτησαν να φέρουμε ούρα από το σπίτι»
Καταγγελίες στην ιστοσελίδα μας Να σημειωθεί ότι τη Δευτέρα (06/11) υποψήφιοι για μια από τις 250 θέσεις στην Αστυνομία, κατήγγειλαν στο ThemaOnline, ότι κάποιοι εξεταζόμενοι αν και κόπηκαν στις αθλητικές δοκιμασίες (έγινε λόγος για το τεστ αντοχής και τον δρόμο 30 μ.), εντούτοις συμμετείχαν στα ψυχομετρικά τεστ της περασμένης Κυριακής (05/11) στην Κρατική Έκθεση. Υπήρξαν και άλλα παράπονα για διαδικασίες που ακολουθήθηκαν. Ενδεικτικά, σημειώνουμε πως υποψήφιο άτομο, έθιξε θέμα δειγματοληψίας για τις ιατρικές εξετάσεις: «Όταν ειδοποιηθήκαμε πριν από περίπου έναν μήνα για τις ιατρικές εξετάσεις στις οποίες επρόκειτο να υποβληθούμε, μας είχαν πει να φέρουμε σε δοχείο ούρα από το σπίτι, προκειμένου να γίνουν αναλύσεις. Αν κάποιος είχε κάτι να κρύψει, κάλλιστα θα μπορούσε να πάρει ούρα που δεν είναι δικά του για αναλύσεις. Λογικά έπρεπε τα δείγματα για τις αναλύσεις να δοθούν εκεί». Επιπλέον, πολλοί εξέφρασαν προβληματισμό για την δυνατότητα που δόθηκε σε κάποιους υποψήφιους που κόπηκαν στο τεστ χειρολαβής, προκειμένου να επανεξεταστούν. Συγκεκριμένα, όπως είχαμε σημειώσει από στις 26 Οκτωβρίου, λόγω των αποκλίσεων του δυναμόμετρου με το οποίο έγινε η δοκιμασία της χειρολαβής, αποφασίστηκε να επανεξεταστούν οι υποψήφιοι που είχαν αποτύχει την πρώτη φορά.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Καταγγέλθηκε για ενδέκατη φορά σεσημασμένος για σοβαρές υποθέσεις λαθροθηρίας - Τράπηκε σε φυγή στα κατεχόμενα

Βανδαλισμοί σε Δημοτικό Σχολείο στη Λευκωσία: Προκάλεσαν ζημιές χιλιάδες ευρώ - Φωτογραφία

Μονή Αββακούμ: Η νέα ανάρτηση του Νεκτάριου - Η φωτογραφία από την αναπαράσταση της σταύρωσης του Χριστού

Μητρόπολη Ταμασού: Απαντά στα περί συμβιβασμού για τη Μονή Αββακούμ - «Αποκλειστικός στόχος, η αποκάλυψη της αλήθειας»

Όσα χρόνια και αν περάσουν τις βλέπουμε κάθε χρόνο: Οι πιο γνωστές ταινίες – και μίνι σειρές – που «μυρίζουν» Πάσχα



ΠτΔ για μεταναστευτικό: «Δεν μπορούμε να συνεχίσουμε με την κατάσταση ως έχει» - Συναντήθηκε με τον Πρωθυπουργό του Λιβάνου

ΠτΔ για μεταναστευτικό: «Δεν μπορούμε να συνεχίσουμε με την κατάσταση ως έχει» - Συναντήθηκε με τον Πρωθυπουργό του Λιβάνου

Πακέτο στήριξης ενός δισεκατομμυρίου ευρώ για τον Λίβανο ανακοίνωσε την Μεγάλη Πέμπτη η Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν, η οποία επισκέφθηκε τη Βηρυτό μαζί με τον  Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Νίκο Χριστοδουλίδη, για συνομιλίες σχετικά με το μεταναστευτικό.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top