ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Τεράστιος Ολυμπιακός «κατάπιε» τη Φενέρ στην Πόλη!

Τεράστιος Ολυμπιακός «κατάπιε» τη Φενέρ στην Πόλη!

Ο Ολυμπιακός επέστρεψε! Με σπουδαία εμφάνιση στην Κωνσταντινούπολη, οι «ερυθρόλευκοι» άντεξαν και έριξαν στο καναβάτσο την Φενέρμπαχτσε (90-83, στην παράταση) φεύγοντας με το διπλό. Αναγεννημένος Ρόμπερτς, κομβικός Πρίντεζης!

Το «διπλό» που ήθελε ο Ολυμπιακός για να αφήσει πίσω τις δύο συνεχόμενες ήττες στην Euroleague ήρθε την κατάλληλη στιγμή και με τρόπο δραματικό!

Οι «ερυθρόλευκοι» είχαν άλλη ψυχολογία, πήραν πολλά από τους ξένους τους και κέρδισαν μέσα στην «Ulker Sports Arena» στο… remake του περσινού τελικού που έγινε «θρίλερ» στο φινάλε και κρίθηκε στην παράταση, παρά το +11 του 37′.

Έτσι, η ομάδα του Σφαιρόπουλου επέστρεψε στις νίκες ανεβαίνοντας στο 5-2 και οι Τούρκοι του Ομπράνοβιτς υποχώρησαν στο 4-3 αφού ηττήθηκαν για δεύτερη φορά από ελληνική ομάδα φέτος.

Το πρώτο δεκάλεπτο είχε τη «σφραγίδα» του πολύ ορεξάτου Γιώργου Πρίντεζη. Ο «Πριντ» αποτελούσε τη safe λύση κοντά στο καλάθι και είχε 10 πόντους, έπειτα από 10′ βάζοντας για πρώτη φορά μπροστά την ομάδα του (12-14, στο 7′).

Η «Φενέρ» ήταν ελαφρώς… μπλοκαρισμένη και είναι χαρακτηριστικό πως με τη λήξη της πρώτης περιόδου (17-18) οι «ερυθρόλευκοι» μετρούσαν ήδη 4 κλεψίματα.

«Φουριόζοι» επέστρεψαν στο παρκέ οι παίκτες του «Ζοτς», με το ξεκίνημα της δεύτερης περιόδου. Με πρωταγωνιστή τον Μέλι και σερί 7-0 διαμορφώθηκε το 24-18, ενώ ο «καυτός» Νάναλι (14π., στο 20′) διαμόρφωσε το 31-23.

Ένα τρίποντο του Στρέλνιεκς «αφύπνισε» τον Ολυμπιακό που μείωσε στον πόντο (31-30, στο 16′), αλλά ακολούθησε ερυθρόλευκο μπλακ άουτ που οδήγησε σε διψήφια διαφορά για τους γηπεδούχους (40-30).

Άλλος Ολυμπιακός επέστρεψε από τα αποδυτήρια για το δεύτερο μέρος και κυριάρχησε. Με το σκορ στο 49-37, ο Ρόμπερτς είχε πάρει «φωτιά» (τρία 3π. σε 5′) και οι «ερυθρόλευκοι» έτρεξαν σερί 10-0 για το 49-47.

Ο Χόλις Τόμπσον μπήκε στην εξίσωση βάζοντας μπροστά τους φιλοξενούμενους (51-52), ενώ μία ακόμη «βόμβα» του Ρόμπερτς διαμόρφωσε το 53-57.

Με προσωπικές προσπάθειες του ΜακΛίν, η διαφορά αυξήθηκε, ενώ το σουτ του Στρέλνιεκς πίσω από τα σκριν «έγραψε» το +9 (58-67, στο 34′).

Mετά από εκατέρωθεν άστοχες επιθέσεις, ο Παπανικολάου έδωσε πολύτιμη λύση και οι δύο ομάδες μπήκαν στο τελευταίο τρίλεπτο με σκορ 60-71. Εκεί άλλαξαν όλα…

Ο Νάναλι έδωσε υπερ-πολύτιμες λύσεις με δύσκολα καλάθια και ο Ουαναμέικερ σκόραρε από μακριά για το 69-73. Ο Σλούκας ευστόχησε αργότερα σε βολές για το 71-75, ενώ ακολούθησε άστοχη προσπάθεια του Ρόμπερτς και φάουλ του Πρίντεζη στη διεκδίκηση του ριμπάουντ.

Ο Ντατόμε είχε 2/2 για το 73-75, ο Παπανικολάου έκανε σοβαρό λάθος και οι διαιτητές έδωσαν την κατοχή στην «Φενέρ» βλέποντας το instant replay.

Ο Ολυμπιακός έκανε φάουλ στον Βέσελι και ο Τσέχος έβαλε 2/2 ισοφαρίζοντας (75-75). Ο Ρόμπερτς αστόχησε στο τελευταίο σουτ και το ματς πήγε στην παράταση.

Με ψυχραιμία μπήκε στο έξτρα πεντάλεπτο ο Ολυμπιακός και ο Στρέλνιεκς σκόραρε για το 77-81. Σε εκείνο το σημείο, εμφανίστηκε ο Πρίντεζης με έξι σερί πόντους για το 79-87. Oι τίτλοι τέλους μπήκαν οριστικά με τρίποντο του Στρέλνιεκς.

Τα δεκάλεπτα: 17-18, 40-30, 53-57, 75-75, 83-90 (α’ παρ.).

O MVP: Μοιράζεται στα… δύο το βραβείο! Ο Μπράιαν Ρόμπερτς «οργίασε» στην κανονική διάρκεια του αγώνα, παρά το άστοχο buzzer beater, και ήταν… άλλος παίκτης σε σχέση με αυτόν που βλέπαμε. Τέλειωσε το ματς με 21 πόντους και 5/7 τρίποντα. Μεγάλη εμφάνιση και από τον Γιώργο Πρίντεζη (18π., 7ριμπ., 3ασ.) που ήταν καταλυτικός στην παράταση.

Ο Σκληρός: Ο Γιάνις Στρέλνιεκς είχε 5 λάθη, αλλά δεδομένης της επιβάρυνσης από τα πολλά λεπτά (32:32) και τις συνθήκες του αγώνα αντεπεξήλθε πολύ καλά έχοντας 16 πόντους και 4 ασίστ. Κορυφαίος για την Φενέρμπαχτσε ο Νάναλι με 22 πόντους, 4 ριμπάουντ και 4 ασίστ.

Ο Αόρατος: Άσχημη εμφάνιση από τον Τζέισον Τόμπσον. Η Φενέρμπαχτσε έχει επενδύσει πάνω του, αλλά δεν κατάφερε να ξεχωρίσει έχοντας 2 πόντους και 4 φάουλ σε 11:27.

Η Στιγμή: Ο τρόπος με τον οποίο μπήκε ο Ολυμπιακός στην παράταση. Αν και έμοιαζε ότι θα χάσει δικό της ματς, η ομάδα του Σφαιρόπουλου ξεκίνησε απόλυτα προσηλωμένη στο έξτρα πεντάλεπτο και ακολούθησε το κρεσέντο με τους 6 σερί πόντους του Πρίντεζη για να έρθει η νίκη.

Η Γκέλα: Η Φενέρμπαχτσε δεν έκανε το καλύτερο δυνατό παιχνίδι και είναι χαρακτηριστικό πως είχε 17 ασίστ και 16 λάθη.

Η Εξέδρα: Όμορφη και άκρως… μπασκετική ατμόσφαιρα στην Ulker Sports Arena, ενώ είναι χαρακτηριστικό πως είχε ανακοινωθεί sold out πριν από την έναρξη του αγώνα.

Πηγή: sdna.gr

Διαβάστε Περισσότερα στο: Themasports.com

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Μαρίνα Λεμεσού: Επιχείρησαν να φύγουν από το parking χωρίς να πληρώσουν - Πρόταξαν μαχαίρι σε αστυνομικούς

Επεισόδια έξω από ΑΔΕ Λεμεσού: Αύριο η απόφαση για τους 10 που συνελήφθησαν - Τα αδικήματα που τους βαραίνουν

Η κροτίδα που στιγμάτισε τη ζωή του Κώστα: «Άνοιξα τα μάτια μου και έλειπαν τρία δάχτυλα» - Συγκλονιστικές εικόνες

Συμπλοκή νεαρών στη Λευκωσία: Χειροπέδες σε 18χρονο - Στην κατοχή του μαχαίρια και ναρκωτικά - Ανήλικος μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο

Πάσχα: Αναλυτικά το εορταστικό ωράριο καταστημάτων - Πότε θα είναι ανοιχτά και πότε κλειστά

Ιωάννα Τούνη: Ο προβληματισμός που μοιράστηκε με τους διαδικτυακούς της φίλους – «Δεν ξέρω τι πάει λάθος»



Απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη: Υπό οκταήμερη κράτηση και ο 28χρονος που συνελήφθη στη Λάρνακα

Απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη: Υπό οκταήμερη κράτηση και ο 28χρονος που συνελήφθη στη Λάρνακα

Υπό οκταήμερη κράτηση τέθηκε και ο 28χρονος που συνελήφθη στη Λάρνακα, για την απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top