ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Στήριξη των 28 για ισότιμη μεταχείριση της Κύπρου στα εκπαιδευτικά προγράμματα, ζήτησε ο Υπουργός Παιδείας

Στήριξη των 28 για ισότιμη μεταχείριση της Κύπρου στα εκπαιδευτικά προγράμματα, ζήτησε ο Υπουργός Παιδείας

Τη στήριξη των κρατών μελών της ΕΕ, για διασφάλιση της ισότιμης μεταχείρισης της Κύπρου σε όλες τις πρωτοβουλίες και προγράμματα που οργανώνονται από τον Ο.Ο.Σ.Α, στο πλαίσιο της Συμφωνίας Συνεργασίας για την Εκπαίδευση και τις δεξιότητες της Κομισιόν και του Ο.Ο.Σ.Α., ζήτησε με επίσημη δήλωσή του κατά τη διάρκεια του Συμβουλίου των Υπουργών Παιδείας, Πολιτισμού και Αθλητισμού της ΕΕ, ο Υπουργός Παιδείας, Νεολαίας και Αθλητισμού, Κώστας Κάδης.

Ο Υπουργός, ο οποίος βρέθηκε στις Βρυξέλλες για τις εργασίες του Συμβουλίου, πραγματοποίησε παρέμβαση στο πλαίσιο της συζήτησης για την εμπιστοσύνη των νέων στην Ευρώπη, αλλά και τις πολιτικές αντιμετώπισής τους, στη συζήτηση για την τριτοβάθμια εκπαίδευση, την ποιότητα των σχολείων και της διδασκαλίας, τη μεταλυκειακή εκπαίδευση, την επαγγελματική κατάρτιση και τις δεξιότητες, που πραγματοποίησαν οι 28. Ο Υπουργός Παιδείας, Κώστας Καδής, επεσήμανε κατά την παρέμβασή του τις πολιτικές που σχεδιάστηκαν στην Κύπρο για ενίσχυση της εμπιστοσύνης των νέων προς τους θεσμούς, με επίκεντρο τη διαμόρφωση και υιοθέτηση της Εθνικής Στρατηγικής για τη Νεολαία, επεξηγώντας στους ομολόγους του, ότι η Στρατηγική ετοιμάστηκε από τον Οργανισμό Νεολαίας Κύπρου μέσα από ευρεία διαβούλευση με τους νέους και υιοθετήθηκε ως επίσημη πολιτική του κράτους, αφού εγκρίθηκε από το Υπουργικό Συμβούλιο. Σημείωσε δε ότι τα προγράμματα που σχεδιάστηκαν για την εφαρμογή της Στρατηγικής, υποστηρίζουν την ανάπτυξη επιχειρηματικών και ηγετικών δεξιοτήτων, τη δημιουργικότητα και την καινοτομία. Σε δεύτερη παρέμβασή του κατά τη διάρκεια συζήτησης για το μέλλον των δεξιοτήτων και το μεταβαλλόμενο ρόλο της επαγγελματικής εκπαίδευσης και κατάρτισης, ο Κώστας Καδής παρουσίασε τις συναφείς εξελίξεις στο Κυπριακό εκπαιδευτικό σύστημα με ιδιαίτερη έμφαση στον Στρατηγικό Σχεδιασμό για την αναβάθμιση της Τεχνικής και Επαγγελματικής Εκπαίδευσης. Ειδική αναφορά έκανε στον στόχο για ισχυρότερη διασύνδεση των προγραμμάτων Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης με τον παραγωγικό τομέα, τη βελτίωση της ελκυστικότητας των προγραμμάτων Τεχνικής και Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και τη διασφάλιση της συνέχειας της επαγγελματικής εκπαίδευσης από τη δευτεροβάθμια στην τριτοβάθμια εκπαίδευση. Στο σημείο αυτό αναφέρθηκε στην πρόσφατη θεσμοθέτηση των Μεταλυκειακών Ινστιτούτων Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης ως σχολών τριτοβάθμιας εκπαίδευσης με επαγγελματική κατεύθυνση. Συνεχίζοντας, ο Κ.Καδής ανέφερε ότι το Υπουργείο Παιδείας, στο πλαίσιο της υλοποίησης της Σύστασης του Συμβουλίου Υπουργών της Κυπριακής Προεδρίας το 2012 για τη θέσπιση Μηχανισμών Επικύρωσης της Μη Τυπικής και Άτυπης Μάθησης, προωθεί Εθνικό Σχέδιο Δράσης, καθώς και Μηχανισμούς Πιλοτικής Εφαρμογής του στους τομείς της Νεολαίας, του Εθελοντισμού και της Εκπαίδευσης Ενηλίκων. Υπογράμμισε δε, ότι η ανάπτυξη συνεργασιών σε επίπεδο Ευρωπαϊκής Ένωσης για ανταλλαγή πληροφοριών και καλών πρακτικών στην Επαγγελματική Εκπαίδευση και Κατάρτιση μπορεί να συμβάλει καθοριστικά στον εκσυγχρονισμό της. Σημειώνεται ότι το Συμβούλιο των 28 ενέκρινε συμπεράσματα που αφορούν στην ενίσχυση της ποιότητας των σχολείων και την επίτευξη άριστης διδασκαλίας, τον εκσυγχρονισμό της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης και την παρακολούθηση των αποφοίτων. Από ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Εκτός Πινδάρου η Νιόβη Παρισσινού - Τέλος ο ΔΗΣΥ για την πρώην Αναπληρώτρια Κυβερνητική Εκπρόσωπο

Σε διαθεσιμότητα ο Διευθυντής της Υπ.Μεταλλειών - Ζήτησε ανάκληση όλων των αδειών η Παναγιώτου

Βρέθηκαν για ώρες στο σημείο της απόπειρας φόνου οι ανακριτές – Η κατάσταση της υγείας του θύματος

Στον Αρχηγό Αστυνομίας με οδηγίες ΓΕ για ποινική διερεύνηση το πόρισμα για χειραγώγηση αγώνων ποδοσφαίρου

Πέντε νέες κάμερες θα τεθούν σε λειτουργία στη Λεμεσό - Πότε θα αρχίσουν να γράφουν

Υπόθεση Μονής Αββακούμ: Σιωπή από Ιερά Σύνοδο - Τι γίνεται με τα χρονικά περιθώρια της έρευνας



Υποβλήθηκαν οι υποψηφιότητες για Δημάρχους, Αντιδημάρχους και Δημοτικούς Συμβούλους - Όλα όσα έγιναν

Υποβλήθηκαν οι υποψηφιότητες για Δημάρχους, Αντιδημάρχους και Δημοτικούς Συμβούλους - Όλα όσα έγιναν

Πραγματοποιήθηκε σήμερα Πέμπτη 25 Απριλίου, η υποβολή υποψηφιοτήτων για τις εκλογές ανάδειξης Προέδρων Επαρχιακών Οργανισμών Αυτοδιοίκησης, Δημάρχων, Αντιδημάρχων, Δημοτικών Συμβούλων και Μελών Σχολικών Εφορειών. Το ThemaOnline σας μετέφερε τη διαδικασία.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top