ΚΟΣΜΟΣ

Οι κίνδυνοι στον κυβερνοχώρο το υπ’ αριθμόν ένα ζήτημα ανησυχίας στον κλάδο της αντασφάλισης, διαπιστώνει η PwC

Οι κίνδυνοι στον κυβερνοχώρο το υπ’ αριθμόν ένα ζήτημα ανησυχίας στον κλάδο της αντασφάλισης, διαπιστώνει η PwC

Οι κίνδυνοι στον κυβερνοχώρο αποτελούν σήμερα το υπ’ αριθμόν ένα ζήτημα ανησυχίας στον κλάδο της αντασφάλισης, σύμφωνα με νέα έκθεση της PwC, με τίτλο «Uncharted Waters: tackling reinsurers’ riskiest exposures».

Η έκθεση, η οποία βασίζεται σε σχετικό απόσπασμα της έρευνας «Insurance Banana Skins Survey 2017», που διεξήγε η PwC, σε συνεργασία με το Κέντρο Καινοτομίας Χρηματοοικονομικών Υπηρεσιών (CSFI), διαπιστώνει ωστόσο πως παρά το ότι πολλές επιχειρήσεις ανά το παγκόσμιο αναγνωρίζουν τον κίνδυνο, παρουσιάζονται απρόθυμες να επενδύσουν στην κάλυψη για τους κινδύνους στον κυβερνοχώρο, λόγω των σχετικών περιορισμών. Πέραν των κινδύνων στον κυβερνοχώρο, σύμφωνα με ανακοίνωση της PwC Κύπρου, σημαντική ανησυχία προκαλεί και η ικανότητα του κλάδου να διαχειριστεί με επιτυχία την αλλαγή και τις πιέσεις σε ό,τι αφορά την απόδοση των επενδύσεων, ενώ φόβοι εκφράζονται επίσης για τις πολιτικές παρεμβάσεις καθώς και για τη διαταραχή στις εργασίες που επιφέρει η τεχνολογία. Η ανάδειξη των κινδύνων στον κυβερνοχώρο στην κορυφή της ατζέντας αντικατοπτρίζει τον έντονο προβληματισμό των αντασφαλιστών σε σχέση με την ανάληψη ενός κινδύνου που διαφοροποιείται συνεχώς, αλλά και την αυξανόμενη απειλή για τους ίδιους, αναφέρεται στην ανακοίνωση. Αναφέρεται επίσης πως οι κίνδυνοι στον κυβερνοχώρο δεν αφορούν μόνο θέματα τεχνολογίας και ότι αναδεικνύονται σήμερα σε σημαντική ανησυχία για τη φήμη των οργανισμών και ένα συστημικό πρόβλημα για τους ασφαλιστές, τους αντασφαλιστές και τους πελάτες τους. Η PwC θεωρεί ότι οι αντασφαλιστές μπορούν να βοηθήσουν τους πελάτες τους χρησιμοποιώντας την ικανότητά τους να αναλαμβάνουν τους κινδύνους και την εμπειρία τους στη διαχείριση πολλαπλών συσσωρεύσεων κινδύνου. Μέσα από τη βαθύτερη κατανόηση των ευάλωτων σημείων του πελάτη και την καθιέρωση ισχυρότερων δικλείδων ασφαλείας, τόσο οι αντασφαλιστές όσο και οι πελάτες τους θα αποκτήσουν μεγαλύτερο έλεγχο της έκθεσής τους στις απειλές στον κυβερνοχώρο, προστίθεται. Σύμφωνα με την ανακοίνωση, η Ανδρούλλα Πήττα, Συνέταιρος, Υπεύθυνη για τον ασφαλιστικό τομέα στην PwC Κύπρου ανέφερε ότι η παγκόσμια έρευνα της PwC αντικατοπτρίζει σε μεγάλο βαθμό τις ανησυχίες του τομέα και στην Κύπρο, με έμφαση στους αυξανόμενους κινδύνους στον κυβερνοχώρο, στην επίδραση της τεχνολογίας, αλλά και στο μεταβαλλόμενο και εξελισσόμενο περιβάλλον, στο οποίο δραστηριοποιούνται οι εταιρίες του τομέα. "Πέραν του διαδικτύου και της τεχνολογίας όμως, η δυνατότητα προσαρμογής στις αλλαγές αλλά και η απόδοση των επενδύσεων αποτελούν θέματα στα οποία επικεντρωνόμαστε στις συζητήσεις με τους πελάτες μας», πρόσθεσε.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Πλαστικές σακούλες: Πού πήγαν τελικά τα λεφτά από τα 6 σεντς των πωλήσεων  - Γιατί καταργήθηκαν και ποιο το παράδοξο  

Συγκλονιστικές εικόνες - Οδού: Τα σημεία όπου έσωσαν εθελοντές από την φονική πυρκαγιά το 2021 - Αποκάλυψη στο «Τ»

Θετικά νέα για την ανεργία στην Κύπρο: Η μείωση του ποσοστού και οι τομείς - Πίνακες

Επεισοδιακή καταδίωξη: Χειροπέδες σε 26χρονο καταζητούμενο και 32χρονο παράνομο μετανάστη - Βρήκαν και ναρκωτικά στο όχημα

Ζημιές σε κλειστά γήπεδα: Βλέπουν οπαδικά κίνητρα οι ανακριτές - Στο μικροσκόπιο κλειστά κυκλώματα



Ζημιές σε κλειστά γήπεδα: Βλέπουν οπαδικά κίνητρα οι ανακριτές - Στο μικροσκόπιο κλειστά κυκλώματα

Ζημιές σε κλειστά γήπεδα: Βλέπουν οπαδικά κίνητρα οι ανακριτές - Στο μικροσκόπιο κλειστά κυκλώματα

Εντατικές έρευνες διεξάγει η Αστυνομία για εντοπισμό των κουκουλοφόρων που βανδάλισαν το βράδυ της Πέμπτης τα κλειστά γήπεδα του Απόλλωνα και της ΑΕΛ, στην οδό Γιώργου Θυρώτου, στη Λεμεσό, καθώς και σταθμευμένα οχήματα.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top