ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Στην «έδρα» του… το Τσίρειο, με τον αήττητο Δώνη!

Στην «έδρα» του… το Τσίρειο, με τον αήττητο Δώνη!

Ο ΑΠΟΕΛ το βράδυ της Δευτέρας πάει Τσίρειο για να αντιμετωπίσει την ΑΕΛ σ’ ένα ιδιαίτερα δύσκολο παιχνίδι απ’ όλες τις απόψεις για τους πρωταθλητές.

Η νίκη είναι το μόνο που σκέφτονται άπαντες στον Αρχάγγελο, αφού νέες απώλειες θα είναι πισωγύρισμα όσον αφορά την προσπάθεια που κάνουν οι γαλαζοκίτρινοι για να κατακτήσουν και φέτος την κορυφή.

58 φορές συναντήθηκαν την τελευταία 20ετία

Στην «έδρα» του, το Τσίρειο θέλει μόνο το διπλό… σ’ ένα γήπεδο όπου είναι το απόλυτο αφεντικό την τελευταία 20ετία.

Αυτό φαίνεται μέσα από την προϊστορία του ΑΠΟΕΛ στη Λεμεσό αφού σε σύνολο 27 αγώνων έχει φύγει με τη νίκη σε 11 αναμετρήσεις, 10 φορές εξήλθε ισόπαλος ενώ μόλις 6 φορές έχει γνωρίσει την ήττα.

Συντριπτική εξάλλου είναι η προϊστορία στις συνολικές αναμετρήσεις των δυο τους από το 1997 μέχρι σήμερα αφού σε 58 αγώνες σε όλες τις διοργανώσεις ο ΑΠΟΕΛ μετρά 33 νίκες, άλλες 14 φορές εξήλθε ισόπαλος ενώ μόλις 11 φορές γεύτηκε την ήττα.

Στους τελευταίους μάλιστα 6 αγώνες με την ΑΕΛ στον θεσμό του πρωταθλήματος ο ΑΠΟΕΛ κέρδισε 5 φορές ενώ μόλις 1 φορά γνώρισε την ήττα ενώ στα 3 τελευταία παιχνίδια επικράτησε ισάριθμες φορές έχοντας σκοράρει 9 τέρματα και έχει δεχθεί μόλις 1.

Ο αήττητος Δώνης!

Με οδηγό λοιπόν την άκρως θετική προϊστορία πάνε Λεμεσό οι γαλαζοκίτρινοι, έχοντας ένα προπονητή ο οποίος ποτέ στο παρελθόν δεν έχει γνωρίσει την ήττα από την ΑΕΛ.

Ο Ελλαδίτης τεχνικός συναντήθηκε 6 φορές με τους κίτρινους της Λεμεσού στην πρώτη του θητεία στον ΑΠΟΕΛ, σε πρωτάθλημα και κύπελλο έχοντας απολογισμό 4 νίκες και μόλις 2 ισοπαλίες.

Με γηπεδούχο τον ΑΕΛ δεν έχασε ποτέ αφού μετρά 2 νίκες σε ισάριθμους αγώνες.

Κέρδισε στο Κύπελλο τον Ιανουάριο του 2014 με 1-0 (Τσίρειο) με τον Γκουστάβο Μαντούκα να βρίσκει δίκτυα.

Κέρδισε και στο πρωτάθλημα τον Μάϊο με το ίδιο σκορ με τον Σιέρινταν να σκοράρει σε εκείνο το παιχνίδι όπου ο ΑΠΟΕΛ στο τέλος πανηγύρισε τον τίτλο με τον αγώνα να διεξάγεται τότε στο Αντώνης Παπαδόπουλος.

Διαβάστε Περισσότερα στο: Themasports.com

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Τατάρ: Απέρριψε πρόταση της Ολγκίν για τριμερή συνάντηση με τον Πρόεδρο Χριστοδουλίδη

Τατάρ: Απέρριψε πρόταση της Ολγκίν για τριμερή συνάντηση με τον Πρόεδρο Χριστοδουλίδη

Ο ηγέτης της τουρκοκυπριακής κοινότητας Ερσίν Τατάρ δήλωσε ότι η Ειδική Αντιπρόσωπος του Γενικού Γραμματέα των Ηνωμένων Εθνών (ΟΗΕ) για την Κύπρο, Μαρία Άνχελα Ολγκίν Κουεγιάρ, πρότεινε σήμερα κατά τη διάρκεια της συνάντησής τους μια τριμερή συνάντηση με τον ίδιο και τον Πρόεδρο Νίκο Χριστοδουλίδη, αλλά η πρόταση αυτή απορρίφθηκε από τον ίδιο.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top