Έφεση στο Ανώτατο για την απόφαση του Εκλογοδικείου Λεμεσού

Έφεση στο Ανώτατο για την απόφαση του Εκλογοδικείου Λεμεσού

Έφεση στο Ανώτατο Δικαστήριο κατέθεσαν την Τετάρτη 13/12  οι δικηγόροι του τέως Δημάρχου Λεμεσού, Ανδρέα Χρίστου και των υπολοίπων αιτητών, κατά της απόφασης του Εκλογοδικείου, το οποίο στις 30 Νοεμβρίου απέρριψε την εκλογική αίτηση για επανακαταμέτρηση των ψήφων των δημοτικών εκλογών, στο Δήμο Λεμεσού.

Όπως πληροφορείται το ΚΥΠΕ, η έφεση κατά της πρωτόδικης απόφασης κατατέθηκε το μεσημέρι, ενώ αύριο αναμένεται όπως οι δικηγόροι των αιτητών αποστείλουν επιστολή στο Ανώτατο Δικαστήριο, μέσω της οποίας θα ζητείται όπως δοθεί προτεραιότητα στην εκδίκαση της έφεσης, λόγω της φύσης της υπόθεσης αλλά και της καθυστέρησης που παρατηρήθηκε στην όλη διαδικασία στο Εκλογοδικείο.

Υπενθυμίζεται ότι η εξέταση της εκλογικής αίτησης από το Εκλογοδικείο, που κατατέθηκε στις 7 Φεβρουαρίου, έπρεπε να είχε ολοκληρωθεί μέσα σε τρεις μήνες, σύμφωνα με τη Νομοθεσία, ωστόσο η διαδικασία συνεχίστηκε και ολοκληρώθηκε στις 30 Νοεμβρίου.

Το Εκλογοδικείο είχε απορρίψει την αίτηση για επανακαταμέτρηση των ψήφων των δημοτικών εκλογών της 18ης Δεκεμβρίου 2016, στο Δήμο Λεμεσού, αναφέροντας πως δεν στοιχειοθετείται το βασικό αίτημα για την παροχή των αιτούμενων θεραπειών, είτε για καταμέτρηση των ψήφων, είτε για άλλες θεραπείες που ζήτησαν οι δικηγόροι των αιτητών.

 ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ

 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

Το «κλειδί» που θα... ξεκλειδώσει την τουρκική αδιαλλαξία και η διεθνής κοινότητα - Αναμένει εξελίξεις ο Πρόεδρος Χριστοδουλίδης

Το «κλειδί» που θα... ξεκλειδώσει την τουρκική αδιαλλαξία και η διεθνής κοινότητα - Αναμένει εξελίξεις ο Πρόεδρος Χριστοδουλίδης

Οι χθεσινές δηλώσεις του Προέδρου Χριστοδουλίδη, ότι τις επόμενες μέρες θα έχουμε κάποιες εξελίξεις , οι οποίες θα βοηθήσουν προς την πορεία όχι μόνο των ΜΟΕ αλλά πολύ περισσότερο της επανέναρξης των συνομιλιών στη βάση του συμφωνημένου πλαισίου, δημιούργησαν και πάλι ερωτηματικά, τα οποία εκ των πραγμάτων θυμίζουν προηγούμενες δηλώσεις του Νίκου Χριστοδουλίδη, για εμπλοκή της ΕΕ, κάτι που δεν έγινε ποτέ.

BEST OF TOTHEMAONLINE