Κασουλίδης: Η Λευκωσία δεν είναι ευτυχής με την επιβολή κυρώσεων κατά της Ρωσίας – Θέμα άρσης των κυρώσεων από την Κυπριακή Δημοκρατία

Κασουλίδης: Η Λευκωσία δεν είναι ευτυχής με την επιβολή κυρώσεων κατά της Ρωσίας – Θέμα άρσης των κυρώσεων από την Κυπριακή Δημοκρατία

Η Κυπριακή Δημοκρατία θεωρεί αναποτελεσματικές τις κυρώσεις που επιβλήθηκαν από την Ευρωπαϊκή Ένωση κατά της Ρωσίας, μετά την προσάρτηση της Κριμαίας, εξήγησε ο Υπουργός Εξωτερικών Ιωάννης Κασουλίδης σε απαντητική του επιστολή προς τη Βουλή.


Σε ερώτηση του Προέδρου του Κινήματος Οικολόγων, Γιώργου Περδίκη, ο κ. Κασουλίδης πληροφόρησε ότι η Κυβέρνηση προτίθεται να θέση προς συζήτηση στις Βρυξέλλες το θέμα της άρσης των κυρώσεων, αφήνοντας να νοηθεί ότι η Κυπριακή Δημοκρατία συναίνεσε στην απόφαση του Μαρτίου του 2015 με βαριά καρδιά.


Υπενθυμίζεται ότι το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο αποφάσισε την επιβολή κυρώσεων μετά τα γεγονότα στην Ουκρανία, ενώ, όπως δήλωσε ο Υπουργός Εξωτερικών, η Κυπριακή Δημοκρατία συμφώνησε ως πράξη αλληλεγγύης προς εκείνα τα κράτη μέλη που αισθάνονται ανασφάλεια.


Εξήγησε δε, ότι διαπιστώνεται μια κόπωση σε πολλά κράτη μέλη εξαιτίας της συνέχισης των κυρώσεων, αλλά η άρση προϋποθέτει ομοφωνία.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

ΔΗΣΥ: Το φλερτ με τη συγκυβέρνηση και το δύσκολο στοίχημα της πολιτικής διαφοροποίησης από τον Νίκο Χριστοδουλίδη

ΔΗΣΥ: Το φλερτ με τη συγκυβέρνηση και το δύσκολο στοίχημα της πολιτικής διαφοροποίησης από τον Νίκο Χριστοδουλίδη

Όσο πληθαίνουν οι φωνές υπέρ μιας συμμετοχής του Δημοκρατικού Συναγερμού στην κυβέρνηση, τόσο πιο επιτακτικό γίνεται το ερώτημα, πώς η παράταξη θα διατηρήσει την αυτονομία της και θα πείσει τη βάση της για τις διαφορές της, από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας.

BEST OF TOTHEMAONLINE