ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Όλη η σεζόν κρίνεται τον Ιανουάριο, «πύρρειος»… ισοπαλία με ΑΕΚ

Όλη η σεζόν κρίνεται τον Ιανουάριο, «πύρρειος»… ισοπαλία με ΑΕΚ

Για τρίτο σερί παιχνίδι η ΑΕΛ έμεινε στο 0-0 και έχασε έδαφος στη μάχη που δίνει για να κατακτήσει έστω την 4η θέση, που υπό προϋποθέσεις θα δώσει εισιτήριο για τα προκριματικά του Γιουρόπα Λιγκ.

Βέβαια, κόντρα σε ΑΠΟΕΛ και ΑΕΚ δεν μπορεί να θεωρηθεί ως αποτυχία η ισοπαλία, σε αντίθεση όμως με το ματς με τη Δόξα, όπου οι «γαλαζοκίτρινοι» ακόμα «τραβάνε τα μαλλιά τους» για τους δύο βαθμούς που πέταξαν.

Όμως, το πρωτάθλημα έχει ακόμα πολύ δρόμο και αν μέχρι την ολοκλήρωση της Α΄ φάσης του πρωταθλήματος η ΑΕΛ είναι κοντά στην 4η θέση, τότε θα παίξει τα ρέστα της στα πλέι-οφ, εκεί όπου τα πάντα ανατρέπονται.

Από το χθεσινό ντέρμπι, η ΑΕΛ κρατάει τη λειτουργία της μεσοαμυντικής της γραμμής, η οποία ήταν για μία ακόμη φορά άκρως αποτελεσματική, με εξαίρεση κάποια λάθη που έγιναν τα οποία ευτυχώς για τη Λεμεσιανή ομάδα δεν κόστισαν.

Ειδικά η φάση του 29΄ όπου ο Βοζίνια έφυγε από τα γκολπόστ του για να κυνηγήσει τον Τολεμές, θα πρέπει να είναι παράδειγμα προς… αποφυγή ενόψει της συνέχειας, προκειμένου να μην επαναληφθούν φαινόμενα ελλείψεως συγκέντρωσης.

Από εκεί και πέρα, τα ζητήματα που απασχολούν έντονα τον Μπαλταζάρ και πρέπει να τα λύσει άμεσα, αφορούν το κομμάτι της δημιουργίας και του «εύκολου» γκολ.

Η ΑΕΛ κάνει φάσεις με το… σταγονόμετρο και στα ματς που κατάφερε να σκοράρει, στα περισσότερα της «βγήκε η ψυχή», γι΄ αυτό και έχει μία από τις χειρότερες επιθέσεις στο πρωτάθλημα μετά από 17 αγωνιστικές.

Δυστυχώς για τον Πορτογάλο τεχνικό, ο οποίος το τελευταίο διάστημα δοκίμασε σχεδόν τα πάντα στη «γραμμή κρούσης», με αρκετά τρικ μπας και βρει το αντίδοτο στην αφλογιστία, αποδείχθηκε περίτρανα πως… «αυτή η στάνη αυτό το τυρί βγάζει», όπως λέει και ο θυμόσοφος λαός μας.

Οπόταν, οι διοικούντες την ΑΕΛ και ο Μπαλταζάρ θα πρέπει να ρίξουν όλο το βάρος στο μεταγραφικό κομμάτι, για να εντοπίσουν παίκτες οι οποίοι θα ενισχύσουν ποιοτικά την ομάδα και όχι ποσοτικά και θα είναι πανέτοιμοι από πλευράς φυσικής κατάστασης για να μπουν στη «μάχη».

Αν η Λεμεσιανή ομάδα φέρει παίκτες που «έχουν» το γκολ, τότε θα ελπίζει σε καλύτερες μέρες, που είναι η έξοδος στην Ευρώπη, ειδάλλως, σύμφωνα με τη μέχρι στιγμής εικόνα των «γαλαζοκιτρίνων» στο πρωτάθλημα, θα πρέπει να περιοριστεί στο ρόλο του… ρυθμιστή του Α΄ γκρουπ στη μάχη για τον τίτλο και τα ευρωπαϊκά εισιτήρια, αφού όσο «γρανιτένια» κι αν είναι η άμυνα, αν η επίθεση δεν σκοράρει, οι νίκες δεν έρχονται. Και με τις ισοπαλίες… κάνεις απλά βήματα σημειωτόν και τίποτα περισσότερο.

Από εκεί και πέρα, οι παίκτες θα έχουν την ευκαιρία να ξεκουραστούν τις επόμενες μέρες των γιορτών, για να βρεθούν κοντά και στις οικογένειες τους και μετά τα Χριστούγεννα, θα ξεκινήσει η προετοιμασία για το μεγάλο ντέρμπι με τον Απόλλωνα, που είναι προγραμματισμένο για τις 3 Ιανουαρίου.

Ένα ματς στο οποίο ο Μπαλταζάρ έχει να αντιμετωπίσει δύο σοβαρά προβλήματα, αφού συμπλήρωσαν τρεις κίτρινες οι Αϊρόσα και Γουίλερ και τα κενά που αφήνουν στα άκρα της άμυνας είναι πολύ μεγάλα, ειδικά του πρώτου, ο οποίος είναι παίκτης-«κλειδί» σε τέτοια ντέρμπι…

Διαβάστε Περισσότερα στο: Themasports.com

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη: Ελεύθεροι οι 2 από τους 8 – Αναμένεται να ασκήσει έφεση ο ένας

Σφοδρές αναταράξεις σε πτήσεις: Πόσο συχνά συμβαίνουν και τι τις προκαλεί - Βίντεο

Έτοιμο να λειτουργήσει το Υφυπουργείο Μετανάστευσης - Αναμένεται ο διορισμός υφυπουργού από τον ΠτΔ

Τα συμπεράσματα του ΟΚΥπΥ για το παιδί που έχασε την όραση του λόγω λέιζερ - «Μπορεί να καταστούν πολύ βλαβεροί για την υγεία οι φακοί»

Αικατερίνη Χριστοδουλίδη: Η κόρη του Προέδρου αποφοίτησε και ο ίδιος ανέβασε την πιο γλυκιά φωτογραφία



Αναβλήθηκε η εξέταση της ένστασης του Γενικού Ελεγκτή - Πότε ορίστηκε

Αναβλήθηκε η εξέταση της ένστασης του Γενικού Ελεγκτή - Πότε ορίστηκε

Για τις 29 Μαΐου ανέβαλε την Πέμπτη το Συμβούλιο του Ανωτάτου Συνταγματικού Δικαστηρίου την εξέταση της προδικαστικής ένστασης του Γενικού Ελεγκτή της Δημοκρατίας, Οδυσσέα Μιχαηλίδη, στην αίτηση του Γενικού Εισαγγελέα, Γιώργου Σαββίδη, με την οποία ζητεί την παύση του για ανάρμοστη συμπεριφορά.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top