ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Σε εφαρμογή ο ΦΠΑ 19% στις αγοραπωλησίες οικοπέδων για εμπορικές δραστηριότητες

Σε εφαρμογή ο ΦΠΑ 19% στις αγοραπωλησίες οικοπέδων για εμπορικές δραστηριότητες

Τίθεται σε εφαρμογή το νομοσχέδιο που ψήφισε η Βουλή τον Νοέμβρη και αφορά επιβολή 19% ΦΠΑ στις αγοραπωλησίες οικοπέδων για εμπορικές δραστηριότητες.

Όπως αναφέρεται, 19% ΦΠΑ θα επιβάλλεται σε μεταβίβαση τεμαχίου γης όταν πρόκειται για οικοδομήσιμη γη που είναι ουσιαστικά μη ανεπτυγμένη και όταν προορίζεται για την κατασκευή ενός ή περισσοτέρων ακινήτων, μεταβίβαση τεμαχίου γης το οποίο δεν έχει τίτλο οικοπέδου, σε γη για την οποία υποβλήθηκε αίτηση για την εξασφάλιση άδειας οικοδομής, καθώς και σε οικόπεδα όπου δεν υφίσταται καμία ανάπτυξη και είναι σε ισχύ άδεια οικοδομής.

Επίσης, κατά την πώληση τεμαχίου γης εκτός ορίου/περιοχής ανάπτυξης για την οποία εξασφαλίστηκε πολεοδομική ή/και οικοδομική άδεια και η οποία αφορά μεγάλες ή άλλες αναπτύξεις (π.χ. ενοποιημένες, ολοκληρωμένες, εξειδικευμένες, αναπτύξεις αναψυχής/ψυχαγωγίας, ειδικού τύπου κ.ά.) και οι οποίες αδειοδοτήθηκαν είτε με κανονικές διαδικασίες είτε κατά παρέκκλιση.

Παράλληλα, θα η φορολογία θα επιβάλλεται σε γη που είναι σε ζώνη/περιοχή που μπορεί να περιλάβει ο Έφορος Φορολογίας σε γνωστοποίηση (με τον ανάλογο χωρικό προσδιορισμό ή/και χάρτες) που δημοσιεύονται στην επίσημη εφημερίδα της Δημοκρατίας, ύστερα από έγκριση του Υπουργικού Συμβουλίου, καθώς και στα ενοικιαζόμενα υποστατικά που χρησιμοποιούνται για την άσκηση φορολογητέας δραστηριότητας, εκτός από τις μισθώσεις που χρησιμοποιούνται για κατοικίες.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Παρασύρθηκε από όχημα πεζός στην Πάφο – Μεταφέρθηκε στο Νοσοκομείο – Η κατάσταση της υγείας του

Χειροπέδες σε 10 πρόσωπα για σωρεία αδικημάτων έξω από την ΑΔΕ Λεμεσού - Τραυματίστηκε αστυνομικός και μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο

Αναστάτωση έφερε ο Ψινάκης στο J2US - «Δεν πάω τη γυναίκα σας λόγω #Metoo» είπε στον Ίαν Στρατή

Συμπλοκή νεαρών στη Λευκωσία: Χειροπέδες σε 18χρονο - Στην κατοχή του μαχαίρια και ναρκωτικά - Ανήλικος μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο

Η κροτίδα που στιγμάτισε τη ζωή του Κώστα: «Άνοιξα τα μάτια μου και έλειπαν τρία δάχτυλα» - Συγκλονιστικές εικόνες

Πάσχα: Αναλυτικά το εορταστικό ωράριο καταστημάτων - Πότε θα είναι ανοιχτά και πότε κλειστά



Γιώργος Περδίκης στο «T»: «Θα συνεχίσουμε να είμαστε εδώ» - «Ποντιοπιλατική η στάση του Ν. Χριστοδουλίδη στο θέμα του Οδυσσέα Μιχαηλίδη»

Γιώργος Περδίκης στο «T»: «Θα συνεχίσουμε να είμαστε εδώ» - «Ποντιοπιλατική η στάση του Ν. Χριστοδουλίδη στο θέμα του Οδυσσέα Μιχαηλίδη»

Πέντε μήνες μετά από την ανάληψη της προεδρίας του Κινήματος Οικολόγων - Συνεργασία Πολιτών, ο Γιώργος Περδίκης ανοίγει τα χαρτιά του στο «T» αναφορικά με τη σημερινή κατάσταση στο Κίνημα, τις συνεργασίες ενόψει Ευρωεκλογών και τη σχέση με την ΑΙΧΜΗ και τον Δημήτρη Παπαδάκη.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top