ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Απάτες με εκπτώσεις 80%-90% μέσω κοινωνικών δικτύων

Απάτες με εκπτώσεις 80%-90%  μέσω κοινωνικών δικτύων

Την προσοχή του κοινού σε ιστοσελίδες οι οποίες εμφανίζονται κυρίως σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης και έχουν ως στόχο την παραπλάνηση και την απόσπαση χρημάτων, συστήνει ο Κυπριακός Σύνδεσμος Καταναλωτών με ανακοίνωσή του.

Σε ανακοίνωσή του ο Σύνδεσμος «φέρει σε γνώση όλων των καταναλωτών ότι δυστυχώς, στην περίοδο των εορτών, αυξήθηκαν οι σελίδες οι οποίες με έντεχνο τρόπο παραπλανούν τους καταναλωτές, με απώτερο σκοπό να τους αποσπάσουν χρήματα», προσθέτοντας ότι οι σελίδες αυτές συναντούνται κυρίως στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

«Κοινό χαρακτηριστικό των σελίδων αυτών είναι ότι διαφημίζονται κυρίως προϊόντα τελευταίας τεχνολογίας, όπως κινητά τηλέφωνα και φορητοί υπολογιστές, με εκπτώσεις 80% – 90%», αναφέρεται.

Σύμφωνα με το Σύνδεσμο «τα στοιχεία επικοινωνίας που δίνονται στις ιστοσελίδες είναι απατηλά και ο καταναλωτής δεν μπορεί να επικοινωνήσει μαζί τους».

«Θα πρέπει λοιπόν σε κάθε περίπτωση να διερευνούμε διαδικτυακά την ορθότητα των στοιχείων που δίνονται, αφού ως επί το πλείστον, εάν είναι προϊόν απάτης θα εμφανιστούν σειρά καταχωρήσεων που να αναφέρουν τα στοιχεία ως ‘spam’».

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του Συνδέσμου «στη συντριπτική πλειοψηφία τους οι σελίδες αυτές δέχονται πληρωμές μόνο μέσω πιστωτικής κάρτας και ζητούνται τα στοιχεία της». Αφού δοθούν τα στοιχεία από τους καταναλωτές, προστίθεται, «η ιστοσελίδα αποκόπτει αμέσως το ποσό από την πιστωτική κάρτα».

«Παρατηρήθηκαν περιπτώσεις που αποκόπηκε από την πιστωτική κάρτα και ποσό πέραν του ποσού της συναλλαγής», αναφέρεται. Επίσης, προστίθεται, «περιπτώσεις που δεν έφτασε ποτέ το προϊόν στον καταναλωτή, που έχει σταλθεί λάθος προϊόν και δεν υπήρχε τρόπος επικοινωνίας για να γίνει αλλαγή, με αποτέλεσμα οι καταναλωτές να χάσουν τα χρήματα τους».

Καλούνται επίσης όλοι όσοι ήδη έχουν πραγματοποιήσει διαδικτυακή συναλλαγή με τα στοιχεία επικοινωνίας που αναφέρονται πιο πάνω, να επικοινωνήσουν με τον Κυπριακό Σύνδεσμο Καταναλωτών στο τηλέφωνο 700 00 700 ή μέσω του ηλεκτρονικού ταχυδρομείου [email protected] για συγκέντρωση περισσότερων στοιχείων και διερεύνησή τους.

Από ΚΥΠΕ

*Φωτογραφία αρχείου

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Απόπειρα φόνου στη Λακατάμια: Αυτή είναι η μοτοσικλέτα στην οποία επέβαινε ο στόχος - Δείτε φωτογραφίες

Επεκτείνεται το Pame express: Αυτοί οι χώροι εξετάζονται σε Λεμεσό και Λάρνακα - Τι γίνεται με τις στάσεις στα ορεινά

Πτώμα στη Σωτήρα: Ολοκληρώθηκε η νεκροτομή επί της σορού

Ανείπωτη θλίψη για την 8χρονη Καισσαριανή: Πότε θα γίνει η κηδεία - Η παράκληση της οικογένειας

«Θα σε σκοτώσω» - Μαθητής στη Γαλλία γρονθοκόπησε, χαστούκισε και απείλησε καθηγητή επειδή του έκανε παρατήρηση



Απόπειρα φόνου στη Λευκωσία: Η κατάσταση της υγείας του 34χρονου

Απόπειρα φόνου στη Λευκωσία: Η κατάσταση της υγείας του 34χρονου

Υπόθεση απόπειρας φόνου με θύμα 34χρονο, διερευνά η Αστυνομία στη Λευκωσία.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top