ΚΥΠΡΟΣ: Με αρνητική απόδοση -12% τα πρώτα εγχώρια γραμμάτια της χρονιάς

ΚΥΠΡΟΣ: Με αρνητική απόδοση -12% τα πρώτα εγχώρια γραμμάτια της χρονιάς

Στο -12% διαμορφώθηκε η απόδοση της πρώτης δημοπρασίας γραμματίων δημοσίου 13 εβδομάδων για το 2018, η οποία υπεκαρλύφθηκε τρεις φορές.

Ειδικότερα, σύμφωνα με ανακοίνωση του Γραφείου Διαχείρισης Δημοσίου Χρέους (ΓΔΔΧ) λήφθηκαν προσφορές ύψους €332 εκατομμυρίων, υπερκαλύπτοντας κατά 3,3 φορές την έκδοση ονομαστικού ύψους €100 εκατ.

Σύμφωνα με το ΓΔΔΧ, έγιναν αποδεκτές προσφορές ύψους €100 εκατ. με μέση σταθμική απόδοση -12%.

Οι αποδεκτές αποδόσεις κυμάνθηκαν μεταξύ -0,11% και -0,14%, προσθέτει το ΓΔΔΧ.

Από τις προσφορές που έγιναν αποδεκτές, τα €75 εκατ. αφορούσαν ανταγωνιστικές προσφορές και τα €25 εκατ μη ανταγωνιστικές.

Από τις συνολικές προσφορές τα €173 εκατ αφορούσαν ανταγωνιστικές προσφορές και τα €159 μη ανταγωνιστικές.

Υπενθυμίζεται ότι το ΓΔΔΧ ανακοίνωσε ότι θα προβεί σε άλλες πέντε εκδόσεις γραμματίων δημοσίου 13 εβδομάδων στο πρώτο εξάμηνο του έτους. Σύμφωνα με το ετήσιο χρηματοδοτικό πρόγραμμα για το 2018 τα Γραμμάτια Δημοσίου αναμένεται να καλύψουν μέχρι το 25% των χρηματοδοτικών αναγκών του κράτους, που κυμαίνονται μεταξύ €1,2 και €1,5 δις.

Από ΚΥΠΕ

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Τραγωδία στις Κεντρικές: Νεκρός 54χρονος κρατούμενος - Στη φυλακή για τον φόνο 34χρονης

Τραγωδία στις Κεντρικές: Νεκρός 54χρονος κρατούμενος - Στη φυλακή για τον φόνο 34χρονης

Αλλοδαπός κρατούμενος, ηλικίας 54 ετών, ο οποίος τελούσε υπό κράτηση στις Κεντρικές Φυλακές για υπόθεση φόνου εκ προμελέτης που διαπράχθηκε τον Αύγουστο του 2025 στην Πάφο, με θύμα γυναίκα ηλικίας 34 ετών, απεβίωσε αργά απόψε στο Γενικό Νοσοκομείο Λευκωσίας.

BEST OF TOTHEMAONLINE