ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Σ. Μαλάς: Προ των πυλών η οριστική διχοτόμηση

Σ. Μαλάς: Προ των πυλών η οριστική διχοτόμηση

Το ρολόι της Ιστορίας έχει σημάνει 12 για την Κύπρο και το Κυπριακό, και η οριστική διχοτόμηση βρίσκεται προ των πυλών, δήλωσε ο υποψήφιος Πρόεδρος της Δημοκρατίας Σταύρος Μαλάς.

Μιλώντας τη Δευτέρα το βράδυ σε συναυλία που διοργάνωσε το επιτελείο του με τίτλο «Μας ενώνει το αύριο», στο στάδιο "Ελευθερία - Τάσσος Παπαδόπουλος", κ. Μαλάς πρόσθεσε ότι το δίλημμα είναι ξεκάθαρο και όσοι δεν λένε καθαρά και ξάστερα την αλήθεια στο λαό, θα είναι υπόλογοι έναντι της Ιστορίας.
 
Εξέφρασε την άποψη πως είτε θα γίνει μια νέα αποφασιστική προσπάθεια για να εξευρεθεί μια λύση αρχών, είτε θα αφήσουμε να ολοκληρωθεί το έγκλημα που συντελέστηκε το 1974 σε βάρος της πατρίδας και του λαού μας.  Κατά τον κ. Μαλά, ο Νίκος Αναστασιάδης δοκιμάστηκε και αποδείχθηκε κατώτερος των περιστάσεων και της Ιστορίας, ενώ, όπως ανέφερε, οι προτάσεις του κ. Παπαδόπουλου αποδεικνύονται επικίνδυνες για την υπόθεση του Κυπριακού και ο πειραματισμός που εισηγείται θα οδηγήσει σε νέες περιπέτειες τον τόπο μας και τον αγώνα μας.
 
Ο κ. Μαλάς έστειλε ξεκάθαρο μήνυμα προς κάθε κατεύθυνση ότι από την πρώτη μέρα της εκλογής του στην Προεδρία του κράτους - εφόσον ο λαός το αποφασίσει - θα αρχίσει άμεσα μια νέα προσπάθεια για να επαναρχίσουν οι διαπραγματεύσεις.  «Μόνο έτσι θα διασφαλίσουμε ότι θα καταργηθούν οι εγγυήσεις και τα επεμβατικά δικαιώματα της Τουρκίας πάνω στο σβέρκο της πατρίδας μας, και θα πετύχουμε την αποχώρηση των κατοχικών στρατευμάτων», συνέχισε, προσθέτοντας ότι μόνο έτσι θα ανοίξει ο δρόμος για να απαλλάξουμε τελικά την Κύπρο από όλους τους στρατούς, τα συρματοπλέγματα, τα οδοφράγματα και τα ναρκοπέδια.
 
Αναφέροντας στη συνέχεια ότι τα διλήμματα που αντιμετωπίζει η οικονομία της Κύπρου είναι επιτακτικά και κρίσιμα, είπε ότι πίσω από τους οικονομικούς και κοινωνικούς δείκτες βρίσκονται χιλιάδες άνθρωποι, χιλιάδες ανθρώπινες ιστορίες.
 
Ο υποψήφιος Πρόεδρος είπε ακόμα ότι ο κοινωνικός χάρτης της Κύπρου άλλαξε βίαια, ότι υπάρχουν οικογένειες που δεν μπορούν να πληρώσουν τις δόσεις των δανείων, νέοι που δεν επιστρέφουν στην Κύπρο, νέα ζευγάρια που νιώθουν αβέβαιο το μέλλον, μικρομεσαίοι που πνίγονται από τα μεγάλα συμφέροντα και ηλικιωμένοι που δυσκολεύονται ακόμα και να αγοράσουν τα φάρμακά τους.  «Με αυτούς τους ανθρώπους και με αυτή την πλευρά της κοινωνίας τάσσομαι, αυτούς θέλω να υπηρετήσω, αυτούς θέλω να εκφράσω, αυτούς θέλω να δικαιώσω», ανέφερε.
 
Ο κ. Μαλάς παρατήρησε ότι όλοι οι υποψήφιοι, ακόμα και ο Νίκος Αναστασιάδης και ο Νικόλας Παπαδόπουλος, που επί χρόνια, όπως είπε, εφάρμοζαν από κοινού μια πολιτική που πισωγύρισε το βιοτικό επίπεδο μεγάλης μερίδας της κυπριακής κοινωνίας,  ισχυρίζονται ότι κατανοούν τα προβλήματα των ασθενέστερων πολιτών, προσθέτοντας ότι αφήνει στην κρίση των πολιτών την ειλικρίνειά τους.
 
Είπε ότι προτείνει στην κυπριακή κοινωνία ένα Πρόγραμμα Διακυβέρνησης προοδευτικό και ρεαλιστικό, με το οποίο θα επανασχεδιαστεί το αναπτυξιακό μοντέλο της Κύπρου για να δημιουργηθεί μια οικονομία βιώσιμη, έξυπνη και σύγχρονη, η οποία να έχει διάρκεια, βάθος και αντοχή.
 
Ο υποψήφιος Πρόεδρος ανέφερε ότι η  Κύπρος χρειάζεται την πραγματική αλλαγή στην διακυβέρνηση του τόπου, «για αυτό θέλουμε τη νίκη στις εκλογές».

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Παράνομα φωτοβολταϊκά: Προς διερεύνηση δύο περιπτώσεις - Πώς επηρεάζουν το δίκτυο της ΑΗΚ

Τρομερή δουλειά οι διασώστες-νοσηλευτές! Επανάφεραν 4 φορές οπαδό του Απόλλωνα...

Ενδοσχολικός σεκιούριτι διακινούσε ναρκωτικά σε μαθητές - «Ανίκανη η Αστυνομία να αντιμετωπίσει το πρόβλημα»

Στο τελικό στάδιο η πρόσληψη 259 πυροσβεστών - Όσα είπε ο Υπουργός Δικαιοσύνης

Δυο καραμπόλες στον αυτοκινητόδρομο: Η μία με 8 οχήματα – Τέσσερα πρόσωπα στο νοσοκομείο



ΠτΔ από τη σύνοδο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου - «Συνειδητά, χθες το βράδυ, στείλαμε ένα θετικό μήνυμα προς την Τουρκία»

ΠτΔ από τη σύνοδο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου - «Συνειδητά, χθες το βράδυ, στείλαμε ένα θετικό μήνυμα προς την Τουρκία»

Ικανοποίηση για το αποτέλεσμα της συζήτησης για τα συμπεράσματα για τις σχέσεις ΕΕ - Τουρκίας εξέφρασε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Χριστοδουλίδης, τονίζοντας πως στάληκε ένα «θετικό μήνυμα» στην Άγκυρα, του οποίου η μετατροπή σε πράξεις «εξαρτάται από την πρόοδο στο Κυπριακό». Οι δηλώσεις έγιναν κατά την άφιξη του Προέδρου της Δημοκρατίας στις εργασίες της δεύτερης ημέρας της συνόδου κορυφής του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου στις Βρυξέλλες.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top