ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Σταθερή η στήριξη της Κυβέρνησης στη Ναυτιλία μας, ανέφερε ο Υπουργός Μεταφορών

Σταθερή η στήριξη της Κυβέρνησης στη Ναυτιλία μας, ανέφερε ο Υπουργός Μεταφορών

Τη βεβαιότητα του ότι η επικείμενη λειτουργία του Υφυπουργείου Ναυτιλίας θα βοηθήσει τα μέγιστα ώστε να γίνουμε πιο αποτελεσματικοί και ανταγωνιστικοί για τη ναυτιλιακή μας βιομηχανία, εξέφρασε ο Υπουργός Μεταφορών, Μάριος Δημητριάδης, διαβεβαιώνοντας πως η Κυβέρνηση θα συνεχίσει να στηρίζει αυτόν τον σημαντικό τομέα της οικονομίας μας.

 
Σε χαιρετισμό του στο 3ο πάνελ συζήτησης "Ναυτιλία: μια βιομηχανία πάθους, γνώσης και εμπειρίας", που οργάνωσε για τρίτη συνεχή χρονιά η εταιρεία παροχής επιχειρηματικών συμβουλών Maravilhosa, ο κ.Δημητριάδης αναφέρθηκε στις προσπάθειες και το σχεδιασμό της Κυβέρνησης, με στόχο τη διατήρηση της θέσης μας ως ένα από τα μεγαλύτερα νηολόγια και ως ο 3ος μεγαλύτερος στόλος στην ΕΕ και ο 11ος στον κόσμο.
 
Προς την κατεύθυνση αυτή, συνέχισε, αναγνωρίσαμε ποιες ενέργειες έπρεπε να γίνουν και επικεντρωθήκαμε σε σειρά μέτρων, όπως επιθετικότερη προώθηση της ναυτιλιακής μας βιομηχανίας και προβολή των πλεονεκτημάτων μας,  παροχή κινήτρων, προώθηση της ναυτιλιακής εκπαίδευσης και αναβάθμιση της ναυτιλιακής διοίκησης,  με αποκορύφωμα την επικείμενη λειτουργία του Υφυπουργείου Ναυτιλίας, τον ερχόμενο Μάρτιο, "μέσα από το οποίο αναμένεται να γίνουμε περισσότερο αποτελεσματικοί και ανταγωνιστικοί".
 
Εξέφρασε δε τη βεβαιότητα ότι οι ενεργειακοί μας σχεδιασμοί θα βοηθήσουν την ναυτιλία μας, ενώ δεν παρέλειψε να αναφερθεί στο παράνομο τουρκικό εμπάργκο "ένα πρόβλημα που πρέπει κάποτε να επιλύσουμε".
 
Υπογράμμισε ακόμη τη σημασία της συνεργασίας δημόσιου και ιδιωτικού τομέα σε σχέση με τη ναυτιλία και διαμήνυσε πως πρέπει να παραμείνουμε σε εγρήγορση για να αντιμετωπίσουμε τις προκλήσεις και τον ανταγωνισμό.
 
Τέλος, ο Μάριος Δημητριάδης διαβεβαίωσε πως η Κυβέρνηση θα συνεχίσει να στηρίζει τη ναυτιλιακή μας βιομηχανία, έναν από τους βασικούς πυλώνες της οικονομίας μας, με κάθε δυνατό τρόπο.
 
Να σημειωθεί πως η συζήτηση, που φέτος είχε ως θέμα "Ανάπτυξη και Διατήρηση της Κυπριακής Ναυτιλίας", είναι η πρώτη του είδους που πραγματοποιείται στη νέα αίθουσας επιβατών, στο λιμάνι της Λεμεσού.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Έπεσε από τον δεύτερο όροφο οικίας 56χρονος - Κρίσιμα στο Νοσοκομείο

Χειροπέδες σε 31χρονο για έκρηξη σε υποστατικό στον Πρωταρά

Πασχαλινά αυγά από «χρυσάφι» - Γιατί ανεβαίνουν οι τιμές του κακάο; Οι λόγοι, το ποσοστό και η νόσος του μαύρου λοβού

Δρόμος Πάφου-Πόλης: Έμεινε στα χαρτιά η ολοκλήρωση της Α’ φάσης λόγω καθυστερήσεων - Εν αναμονή αποφάσεων

Εκλογές 2024: Τα μηνύματα του εκλογικού σώματος και η χαλαρή ψήφος

Χάρης Βαρθακούρης: «Απέρριπτα όλους τους στίχους που έφερνε ο πατέρας μου»



LIVE: Η Τεχεράνη δεν σχεδιάζει άμεσα αντίποινα εναντίον του Ισραήλ

LIVE: Η Τεχεράνη δεν σχεδιάζει άμεσα αντίποινα εναντίον του Ισραήλ

Νέος συναγερμός σήμανε σε ολόκληρη τη Μέση Ανατολή, μετά τις αναφορές αμερικανικών ΜΜΕ για επίθεση του Ισραήλ στο Ιράν με πυραύλους. Το ThemaOnline σας μεταφέρει τις εξελίξεις 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top