ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Ιρανός Πρόεδρος: 'Στενότερες τραπεζικές σχέσεις με την Λευκωσία και οικονομική συνεργασία'

Ιρανός Πρόεδρος: 'Στενότερες τραπεζικές σχέσεις με την Λευκωσία και οικονομική συνεργασία'

Σε συνάντηση του ο Πρόεδρος του Ιράν, Χασάν Ρουχάνι με τον νέο Κύπριο Πρέσβη στην Τεχεράνη Ανδρέα Π. Κουζούπη, το Σάββατο 20/1, ο Ρουχάι δήλωσε ότι οι στενότερες τραπεζικές σχέσεις με τη Λευκωσία θα θέσουν το έδαφος για την ανάπτυξη της αμοιβαίας οικονομικής συνεργασίας.

Ο Ιρανός Πρόεδρος, είπε ότι οι δύο χώρες διατηρούν εγκάρδιες σχέσεις ετών, προσθέτοντας ότι και τα δύο έθνη διαθέτουν σημαντική ιστορία αρχαίου πολιτισμού.

Μεταξύ άλλων, ο Πρόεδρος του Ιράν άγγιξε την πυρηνική συμφωνία του Ιράν που είναι γνωστή ως το Κοινό Ολοκληρωμένο Σχέδιο Δράσης (JCPOA) και δήλωσε ότι η συμφωνία διαδραματίζει βασικό ρόλο στη διασφάλιση της ειρήνης, της σταθερότητας και της ανάπτυξης στην περιοχή της Μέσης Ανατολής.

"Εφόσον τα μέλη που υπέγραψαν το Κοινό Ολοκληρωμένο Σχέδιο Δράσης JCPOA παραμένουν αφοσιωμένοι στις υποχρεώσεις τους, θα τηρήσουμε και από την πλευρά μας τη συμφωνία", τόνισε ο Πρόεδρος Ρουχάι.

Ο πρόεδρος της χώρας δήλωσε ότι το Ιράν ευνοεί την ειρήνη και την ανάπτυξη στην περιοχή και σε όλο τον κόσμο, προσθέτοντας: "Πιστεύουμε ότι το πρόβλημα που αντιμετωπίζει η Κύπρος μπορεί να επιλυθεί μέσω διαλόγου και το Ιράν υποστηρίζει την ανεξαρτησία και την εδαφική ακεραιότητα του νησιού".

Ο Κύπριος διπλωμάτης, με τη σειρά του, δήλωσε ότι οι δύο χώρες διατηρούν ιστορικές και ισχυρές σχέσεις και ευχαρίστησε το Ιράν για την πολιτική την Κύπρο.

Επαίνεσε επίσης τον βασικό ρόλο του Ιράν στην προώθηση της ειρήνης και της ασφάλειας στην περιοχή αλλά και σε ολόκληρο τον κόσμο. 

Στη συνέχεια, ο κ. Κουζούπης δήλωσε ότι η χώρα του πιστεύει ότι το Κοινό Ολοκληρωμένο Σχέδιο Δράσης, πρέπει να διατηρηθεί, δεδομένου ότι η συμφωνία μπορεί να συμβάλει στη διασφάλιση της ειρήνης και της σταθερότητας στην περιοχή.

Ο πρεσβευτής σημείωσε ότι η Λευκωσία είναι αποφασισμένη να επεκτείνει τις σχέσεις της με την Τεχεράνη σε όλα τα μέτωπα, συμπεριλαμβανομένου και τον τραπεζικό τομέα.

Επιμέλεια: Χρίστος Ζήνωνος
Με πληροφορίες από Iran Front Page

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Το Ισραήλ πιθανόν θα προτείνει στη Χαμάς συμφωνία για την απελευθέρωση 20 ομήρων

Καταγγελία στο «T»: Διευθυντής στη Λεμεσό άφησε στάσιμη μαθήτρια με εγχείρηση καρδιάς και κρίσεις πανικού

Θερμή αέρια μάζα και σκόνη επηρεάζουν την Κύπρο - Δείτε ζωντανά την εξέλιξη του καιρού το Σαββατοκύριακο

Αυξήθηκαν οι αφίξεις τουριστών τον Μάρτιο – Ποιοι τουρίστες προτίμησαν την Κύπρο



Ξεκίνησε επίσημα η προεκλογική εκστρατεία - Οι διπλές εκλογές - Πολιτική «χαμηλών ταχυτήτων»

Ξεκίνησε επίσημα η προεκλογική εκστρατεία - Οι διπλές εκλογές - Πολιτική «χαμηλών ταχυτήτων»

Η Κύπρος εισέρχεται και επίσημα πλέον στην προεκλογική εκστρατεία για τις διπλές εκλογές της 9ης Ιουνίου.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top