ΔΙΕΘΝΗ

Τουρκικά τανκς, κομάντο και πεζικό μπήκαν στη Συρία

Τουρκικά τανκς, κομάντο και πεζικό μπήκαν στη Συρία

Μάχες με το YPG (Κούρδοι της Συρίας) ξεκίνησαν οι χερσαίες δυνάμεις του τουρκικού στρατού που έχουν ήδη εισέλθει στη Συρία ενώ οι πυροβολισμοί και οι κανονιοβολισμοί ακούγονται μέχρι την Τουρκία. Μια από τις μάχες είναι σε εξέλιξη βορείως του Ρεϊχανλί στο χωριό Χαμάμ.

Η χερσαία επιχείρηση της Τουρκίας ξεκίνησε στις 11.05 το πρωί της Κυριακής 21/1 και τα τουρκικά τανκς, οι ειδικές δυνάμεις και το πεζικό βρίσκονται ήδη πέντε χιλιόμετρα εντός της Συρίας.

Ο Τούρκος Πρωθυπουργός δήλωσε νωρίτερα ότι στο πλαίσιο της επιχείρησης ‘Κλάδος Ελαίας’ του τουρκικού στρατού που ξεκίνησε χθες Σάββατο 20.1στις 17.00 με στόχο την κατάληψη του Άφριν θα δημιουργηθεί μια ζώνη ασφαλείας 30 χιλιομέτρων εντός της Συρίας. Σύμφωνα με τον Τούρκο Πρωθυπουργό στο Άφριν και γύρω από αυτό “υπάρχουν περίπου 8 με 10 χιλιάδες τρομοκράτες του YPG”.

Τουρκικά μέσα ενημέρωσης μεταδίδουν ότι τα τουρκικά πολεμικά αεροσκάφη έχουν πλήξει 153 στόχους του YPG στο Άφριν ενώ F16 έχουν μεταφερθεί στην αεροπορική βάση Ντιγιάρμπακιρ και από άλλες περιοχές της Τουρκίας. Το μεσημέρι έγιναν και άλλοι βομβαρδισμοί.

Ο τουρκικός Τύπος για να εξηγήσει τί σημαίνει “Κλάδος Ελαίας” αναφέρεται στην ελληνική μυθολογία και στη διαμάχη της Αθηνάς με τον Ποσειδώνα για το ποιος θα πάρει την Αθήνα υπό την προστασία του. Επειδή δεν συμφωνούσαν ζήτησαν από τους κατοίκους να διαλέξουν ένα από τα δώρα που οι Θεοί τους πρόσφεραν.

Ο Ποσειδώνας χτύπησε με την τρίαινά του ένα βράχο της Ακρόπολης, και ξεπετάχτηκε σιντριβάνι με νερό. Η Αθηνά τότε χτύπησε το χώμα με το δόρυ της και φύτρωσε ένα δέντρο, η ελιά. Οι κάτοικοι σκέφτηκαν πολύ και στο τέλος διάλεξαν σαν πιο χρήσιμη την ελιά και δέχτηκαν την Αθηνά ως προστάτιδα δίνοντας το όνομά της στην πόλη τους.

Η ελιά για τους αρχαίους Έλληνες ήταν σύμβολο των ολυμπιακών ιδεωδών, της ειρήνης, της σοφίας και της νίκης. Γι’ αυτό και το μοναδικό βραβείο που έπαιρνε ο Ολυμπιονίκης ήταν ένα στεφάνι φτιαγμένο από κλαδί ελιάς.

Από ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Εκτός Πινδάρου η Νιόβη Παρισσινού - Τέλος ο ΔΗΣΥ για την πρώην Αναπληρώτρια Κυβερνητική Εκπρόσωπο

Σε διαθεσιμότητα ο Διευθυντής της Υπ.Μεταλλειών - Ζήτησε ανάκληση όλων των αδειών η Παναγιώτου

Βρέθηκαν για ώρες στο σημείο της απόπειρας φόνου οι ανακριτές – Η κατάσταση της υγείας του θύματος

Στον Αρχηγό Αστυνομίας με οδηγίες ΓΕ για ποινική διερεύνηση το πόρισμα για χειραγώγηση αγώνων ποδοσφαίρου

Πέντε νέες κάμερες θα τεθούν σε λειτουργία στη Λεμεσό - Πότε θα αρχίσουν να γράφουν

Υπόθεση Μονής Αββακούμ: Σιωπή από Ιερά Σύνοδο - Τι γίνεται με τα χρονικά περιθώρια της έρευνας



Δημοτικές Εκλογές: Στις 3232 οι υποψηφιότητες - Δείτε αναλυτικά ανά Δήμο και Επαρχία

Δημοτικές Εκλογές: Στις 3232 οι υποψηφιότητες - Δείτε αναλυτικά ανά Δήμο και Επαρχία

Ο Γενικός Έφορος Εκλογών ανακοινώνει ότι σήμερα, από τις 8:30 π.μ. μέχρι και τις 12:30 μ.μ., υποβλήθηκαν στους Εφόρους Εκλογής οι υποψηφιότητες για τα αξιώματα των Προέδρων των Συμβουλίων των Επαρχιακών Οργανισμών Αυτοδιοίκησης, Δημάρχων, Αντιδημάρχων, Δημοτικών Συμβούλων και Μελών Σχολικών Εφορειών. Η όλη διαδικασία κύλησε ομαλά, χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top