'Ενωση Συντακτών: 'Όχι στη βαρβαρότητα κατά Αφρίκα-Λεβέντ'

'Ενωση Συντακτών: 'Όχι στη βαρβαρότητα κατά Αφρίκα-Λεβέντ'

Όνειδος, ντροπή και προσβολή για την ελευθεροτυπία, την ελευθερία έκφρασης και κάθε έννοια δημοκρατίας συνιστούν οι βανδαλισμοί, οι βιαιοπραγίες, οι προπηλακισμοί ακραίων εθνικιστικών στοιχείων στην κατεχόμενη Κύπρο σε βάρος της εφημερίδας Αφρίκα, των δημοσιογράφων και του εκδότη της Σενέρ Λεβέντ, αναφέρει σε ανακοίνωσή της η `Ενωση Συντακτών Κύπρου (ΕΣΚ).

Η ΕΣΚ καταδικάζει με αποτροπιασμό και βδελυγμία τη βαρβαρότητα που εκδηλώνεται σε βάρος μιας εφημερίδας και των λειτουργών της. "Οι Ελληνοκύπριοι δημοσιογράφοι ενώνουν τη φωνή τους με τους Τουρκοκύπριους συναδέλφους τους και στηρίζουν την προσπάθεια τους για το αυτονόητο, να λένε ελεύθερα την άποψή τους στην κοινή γνώμη στην οποία απευθύνονται. Οι δημοσιογράφοι δεν είναι υπηρέτες καμιάς εξουσίας, όσο ισχυρή και απόλυτη κι αν είναι αυτή. Η φίμωση δεν θα περάσει", υπογραμμίζει.

Προσθέτει πως για τα όσα βιώνουν, γι’ ακόμη μια φορά η Αφρίκα και οι άνθρωποι της θα ενημερωθούν ενδελεχώς η Ευρωπαϊκή και η Διεθνής Ομοσπονδία Δημοσιογράφων.

Από ΚΥΠΕ

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Ο ΔΗΣΥ μπροστά στον καθρέφτη του 2028 -Οι εσωτερικές γραμμές, το «διπλοπόρτι» και ο Χριστοδουλίδης

Ο ΔΗΣΥ μπροστά στον καθρέφτη του 2028 -Οι εσωτερικές γραμμές, το «διπλοπόρτι» και ο Χριστοδουλίδης

Δεν είναι μόνο ο Καρούσος με τον Δίπλαρο. Δεν είναι μόνο ο Τορναρίτης. Και ασφαλώς δεν είναι μόνο μια ακόμη εσωκομματική αναστάτωση. Στον ΔΗΣΥ εξελίσσεται κάτι βαθύτερο: μια συζήτηση για την επόμενη ημέρα της παράταξης, η οποία θέτει στο τραπέζι τη σχέση με τον Νίκο Χριστοδουλίδη, τα πρόσωπα που θα πρωταγωνιστήσουν το 2028 και τα όρια της κομματικής πειθαρχίας.

BEST OF TOTHEMAONLINE