ΚΟΣΜΟΣ

Ο Ομπάμα εξαπάτησε την Τουρκία δηλώνει ο Ερντογάν

Ο Ομπάμα εξαπάτησε την Τουρκία δηλώνει ο Ερντογάν

τέως Αμερικανός Πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα εξαπάτησε την Τουρκία, δήλωσε ο Τούρκος Πρόεδρος Ταγίπ Ερντογάν κατηγορώντας τις ΗΠΑ ότι δεν τήρησαν την υπόσχεσή τους τότε να οδηγήσουν τους Κούρδους ανατολικά του Ευφράτη.

“Κατά την περίοδο διακυβέρνησης του Κυρίου Ομπάμα θα κάναμε την επιχείρηση Κλάδος Ελαίας. Εκείνη η επιχείρηση ήταν για να καθαρίσουμε τους τρομοκράτες αλλά δεν κράτησε το λόγο του, μας εξαπάτησε. Εμείς κάναμε αυτό που μας αναλογούσε αλλά εκείνοι δεν το έκαναν. Μας έδωσαν το λόγο τους λέγοντάς μας ‘θα οδηγήσουμε τους τρομοκράτες ανατολικά του Ευφράτη και θα αφήσουμε το Μούμπιτς στους πραγματικούς κατοίκους τους’ αλλά δεν κράτησαν την υπόσχεσή τους”, είπε ο Τούρκος Πρόεδρος.

Στην καθιερωμένη συνάντησή του με τους Τούρκους κοινοτάρχες, ο Ταγίπ Ερντογάν είπε ακόμη ότι με την επιχείρηση ‘Κλάδος Ελαίας’ θα καθαρίσουν την περιοχή από το YPG (μαχητές Κούρδοι της Συρίας) και στη συνέχεια θα αποκαταστήσουν τις ζημιές στην περιοχή ώστε να μπορούν οι πρόσφυγες της Συρίας να επιστρέψουν πίσω στα σπίτια τους. “Η δική μας έγνοια δεν είναι τα εδάφη εκεί. Η δική μας έγνοια είναι να στείλουμε πίσω τα 3,5 εκατομμύρια Σύριων που ζούνε στη δική μου χώρα, να διασφαλίσουμε την επιστροφή αυτών των ανθρώπων στα εδάφη τους”, είπε ο Τούρκος Πρόεδρος.

Ανέφερε μάλιστα ότι η επιχείρηση θα συνεχιστεί με αποφασιστικότητα ενώ κατηγόρησε το YPG ότι απελευθέρωσε τζιχαντιστές για να πολεμήσουν εναντίον της Τουρκίας. “Πάρε το YPG και χτύπα το στο Ισλαμικό Κράτος”, είπε χαρακτηριστικά ο Ταγίπ Ερντογάν λέγοντας ότι αυτοί είναι σαν ένα νόμισμα με δύο όψεις.

Πάντως απόψε στις 20.30 ώρα Τουρκίας ( 19.30 ώρα Κύπρου) ο Τούρκος Πρόεδρος θα έχει τηλεφωνική επικοινωνία με τον Αμερικανό ομόλογό τους Ντόναλντ Τραμπ. Την τηλεφωνική επικοινωνία ζήτησε ο Αμερικανός Πρόεδρος, αναφέρουν τα τουρκικά μέσα ενημέρωσης υπενθυμίζοντας πρόσφατη δήλωση του Ταγίπ Ερντογάν ότι δεν θα τηλεφωνούσε στον Τραμπ και πως έπρεπε ο Αμερικανός Πρόεδρος να του τηλεφωνούσε.

εκπρόσωπος της τουρκικής προεδρίας Ιμπραχίμ Καλίν ο οποίος ανακοίνωσε την αποψινή τηλεφωνική επικοινωνία είπε ότι “Τραμπ και Ερντογάν έχουν καλή χημεία”. Κάλεσε ωστόσο τους Αμερικανούς να μαζέψουν τα όπλα που είχαν μοιράσει στους μαχητές Κούρδους της Συρίας.

ΑΠΟ ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Παρασύρθηκε από όχημα πεζός στην Πάφο – Μεταφέρθηκε στο Νοσοκομείο – Η κατάσταση της υγείας του

Χειροπέδες σε 10 πρόσωπα για σωρεία αδικημάτων έξω από την ΑΔΕ Λεμεσού - Τραυματίστηκε αστυνομικός και μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο

Αναστάτωση έφερε ο Ψινάκης στο J2US - «Δεν πάω τη γυναίκα σας λόγω #Metoo» είπε στον Ίαν Στρατή

Συμπλοκή νεαρών στη Λευκωσία: Χειροπέδες σε 18χρονο - Στην κατοχή του μαχαίρια και ναρκωτικά - Ανήλικος μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο

Η κροτίδα που στιγμάτισε τη ζωή του Κώστα: «Άνοιξα τα μάτια μου και έλειπαν τρία δάχτυλα» - Συγκλονιστικές εικόνες

Πάσχα: Αναλυτικά το εορταστικό ωράριο καταστημάτων - Πότε θα είναι ανοιχτά και πότε κλειστά



Γιώργος Περδίκης στο «T»: «Θα συνεχίσουμε να είμαστε εδώ» - «Ποντιοπιλατική η στάση του Ν. Χριστοδουλίδη στο θέμα του Οδυσσέα Μιχαηλίδη»

Γιώργος Περδίκης στο «T»: «Θα συνεχίσουμε να είμαστε εδώ» - «Ποντιοπιλατική η στάση του Ν. Χριστοδουλίδη στο θέμα του Οδυσσέα Μιχαηλίδη»

Πέντε μήνες μετά από την ανάληψη της προεδρίας του Κινήματος Οικολόγων - Συνεργασία Πολιτών, ο Γιώργος Περδίκης ανοίγει τα χαρτιά του στο «T» αναφορικά με τη σημερινή κατάσταση στο Κίνημα, τις συνεργασίες ενόψει Ευρωεκλογών και τη σχέση με την ΑΙΧΜΗ και τον Δημήτρη Παπαδάκη.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top