ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Προβάδισμα πρόκρισης για τον Πανιώνιο με… γκολάρα! (video)

Προβάδισμα πρόκρισης για τον Πανιώνιο με… γκολάρα! (video)

Ο Πανιώνιος με το πανέμορφο γκολ του Μασούρα κατάφερε να επικρατήσει της Λαμίας με 1-0 στη Νέα Σμύρνη και να πάρει προβάδισμα πρόκρισης στα ημιτελικά του Κυπέλλου Ελλάδος ενόψει του επαναληπτικού.

Η ομάδα του Μιχάλη Γρηγορίου ήταν ανώτερη στο μεγαλύτερο μέρος του αγώνα απέναντι στη Λαμία που αγωνίστηκε με ξεκάθαρα αμυντικούς προσανατολισμούς θέλοντας περισσότερο να «χαλάσει» το παιχνίδι του Πανιωνίου παρά να δημιουργήσει αξιόλογες ευκαιρίες μπροστά στην εστία του Κότνικ.

Τελικώς, η ομάδα της Νέας Σμύρνης κατάφερε να «ξεκλειδώσει» την άμυνα των φιλοξενούμενων με έναν πολύ όμορφο συνδυασμό που είχε ως τελικό αποδέκτη τον Μασούρα και έτσι να πετύχει το γκολ που της έδωσε την «καθαρή» νίκη και το προβάδισμα ενόψει του επαναληπτικού.

Η μαζική άμυνα της Λαμίας, μπλόκαρε τον Πανιώνιο

Οι γηπεδούχοι προσπάθησαν από το πρώτο λεπτό να δημιουργήσουν τις προϋποθέσεις προκειμένου να φτάσουν στο γκολ.

Παρ’ όλα αυτά, η μαζική άμυνα της Λαμίας δεν επέτρεψε στους παίκτες του Μιχάλη Γρηγορίου να βρουν τους διαδρόμους προς την περιοχή του Μελίσσα.

Μόνη υποψία ευκαιρίας ήταν στο 13’ όταν μετά από κόντρες, η μπάλα έφτασε στον Σπιριντόνοβιτς εκείνος έδωσε στον Μασούρα που σούταρε, όμως δεν απείλησε.

Για να δούμε την πρώτη καλή στιγμή στο ματς έπρεπε να φτάσουμε στο 27’ όταν ο Μπραχίμι εκτέλεσε το φάουλ από αριστερά, ο Μασούρας έπιασε την κεφαλιά και η μπάλα πέρασε λίγο άουτ.

Στην αμέσως επόμενη φάση, ο Σπιριντόνοβιτς μπήκε στην περιοχή από δεξιά, σούταρε όμως η μπάλα κόντραρε και έφυγε κόρνερ.

Δεκάλεπτο ευκαιριών για τον Πανιώνιο

Για ένα δεκάλεπτο ο ρυθμός της αναμέτρησης ανέβηκε με την ομάδα της Νέας Σμύρνης να χάνει δύο ακόμα καλές ευκαιρίες αρχικά στο 31’ με ένα σουτ του Μασούρα που μπλόκαρε ο Μελίσσας με δεύτερη προσπάθεια και εν συνεχεία στο 34’ με μία ωραία προσπάθεια του Ντουρμισάι που στάθηκε όρθιος παρά τα μαρκαρίσματα, σούταρε όμως δεν βρήκε στόχο. Από εκεί και μετά και μέχρι το τέλος του πρώτου μέρους, το τέμπο έπεσε και πάλι χωρίς να σημειωθεί τίποτα αξιόλογο.

Το δεύτερο μέρος ξεκίνησε με την κάθε ομάδα να έχει από μία καλή στιγμή. Αρχικά στο 46’ ο Μασούρας έπιασε μία κεφαλιά μετά από σέντρα του Βλάχου, ο Μασούρας έπιασε την κεφαλιά όμως ο Μελίσσας μπλόκαρε.

Στην επόμενη φάση, ο Μπλάζιτς βρήκε χώρο έξω από την περιοχή και έπιασε το σουτ όμως η μπάλα έφυγε λίγο άουτ. Αυτή ήταν και η πρώτη καλή στιγμή για τους φιλοξενούμενους στο ματς.

Ο ρυθμός ήταν σαφώς καλύτερος στην επανάληψη σε σχέση με το πρώτο μέρος. Στο 54’ ο Σπιριντόνοβιτς κέρδισε το φάουλ από τον Όμο, ο Κόρμπος έστρωσε για τον Μασούρα που σούταρε δυνατά και έστειλε την μπάλα να περάσει λίγο δίπλα από το κάθετο δοκάρι του Μελίσσα.

Προβάδισμα με συνδυασμό για… σεμινάριο

Οι γηπεδούχοι συνέχισαν να πιέζουν και τελικώς στο 70’ κατάφεραν να πάρουν το προβάδισμα στο σκορ με γκολ για… Όσκαρ.

Ο Σιώπης έδωσε στον Βλάχο που πριν σκάσει η μπάλα πρόλαβε και σέντραρε με τον Μασούρα να πιάνει το σουτ πάνω στην κίνηση και να στέλνει την μπάλα στα δίχτυα.

Η Λαμία προσπάθησε να αντιδράσει στο γκολ που δέχθηκε και πέντε λεπτά αργότερα έχασε πολύ μεγάλη ευκαιρία για την ισοφάριση. Ο Ακόστα κοντρόλαρε την μπάλα, μπήκε στην περιοχή και σούταρε όμως ο Κότνικ μπλόκαρε.

Ένα λεπτό πριν τη συμπλήρωση των 90’ ο Πανιώνιος έφτασε μία ανάσα από το 2-0 όμως ο Σαββίδης έστειλε την μπάλα να περάσει λίγο πάω από το δοκάρι του Μελίσσα από πλεονεκτική θέση.

Έτσι, το 1-0 ήταν το τελικό σκορ που δίνει προβάδισμα πρόκρισης στην ομάδα του Μιχάλη Γρηγορίου ενόψει του επαναληπτικού στη Φθιώτιδα.

Αυτοί που έκριναν το παιχνίδι: Ο Μασούρας ήταν ο πολυτιμότερος παίκτης για τους νικητές. Δεν ήταν μόνο το πανέμορφο γκολ που πέτυχε, αλλά η συνολική του απόδοση. Πολύ δραστήριος αποτέλεσε συνεχή κίνδυνο για την άμυνα της Λαμίας.

Το ταμείο του αγώνα: Ανώτερος ο Πανιώνιος άξιζε τη νίκη και είχε τις ευκαιρίες και για μεγαλύτερο προβάδισμα. Παθητικός ρόλος για τους φιλοξενούμενους που προσπάθησαν περισσότερο να «καταστρέψουν το παιχνίδι των γηπεδούχων». Παρ’ όλα αυτά, το 1-0 αφήνει ανοιχτούς λογαριασμούς.

Ο έλεγχος των διαιτητών: Εύκολο σχετικά απόγευμα για τον Θάνο και τους βοηθούς του που δεν αντιμετώπισαν ιδιαίτερα προβλήματα.

Οι συνθέσεις:

Πανιώνιος: Κότνικ, Βλάχος, Μπανανά, Σταυρόπουλος, Σαραμαντάς – Κόρμπος, Σιώπης, Μασούρας (90’+ Παπαγεωργίου), Μπραχίμι (46’ Λάμπρου), Σπιριντόνοβιτς (71’ Σαββίδης), Ντουρμισάι.

Λαμία: Μελίσσας, Βασιλαντωνόπουλος, Αναστασιάδης, Ασίγκμπα, Παντελιάδης, Όμο, Μπλάζιτς, Κουτρομάνος (36’ λ.τ. Καραγιάννης), Τσούκαλος (51’ Βάντερσον), Ακόστα (80′ Μπουλούλης), Μπούντνικ.

 

Πηγή: sdna.gr

Διαβάστε Περισσότερα στο: Themasports.com

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Συνεχίζεται η διαμάχη στη Δρομολοξιά - «Χτύπησε τη σύζυγό μου» - «Όλα όσα ακούστηκαν δεν ευσταθούν στην πραγματικότητα»

Στην Αστυνομία για κατάθεση με τους γονείς του ο 10χρονος για τις ζημιές στο Δημοτικό Λιβαδιών - Ψάχνουν και άλλα πρόσωπα

Απεβίωσε Κύπριος κατάδικος των Φυλακών - Ποια η αιτία

«Μίλησε» η νεκροτομή του 30χρονου Ευτύχιου Χαρίτου – Τα ευρήματα

Δίκη για το Μάτι: Ασκήθηκε έφεση από την Εισαγγελία για την απόφαση

Eurovision 2024: Ξεπέρασε το 50% στην τηλεθέαση το ΡΙΚ - Το εντυπωσιακό ποσοστό την ώρα της ανακοίνωσης



Το μήνυμα της Ολγκίν σε ΠτΔ και Τατάρ -  «Εύχομαι να δουν την υποστήριξη που έχουν και να προχωρήσουν μπροστά»

Το μήνυμα της Ολγκίν σε ΠτΔ και Τατάρ - «Εύχομαι να δουν την υποστήριξη που έχουν και να προχωρήσουν μπροστά»

Ολοκληρώθηκε η συνάντηση του Προέδρου της Δημοκρατίας Νίκου Χριστοδουλίδη με την προσωπική απεσταλμένη του ΓΓ των Ηνωμένων Εθνών, Μαρία Άνχελα Ολγκίν Κουεγιάρ.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top