ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Ο διασυρμός, οι ευθύνες του Δώνη, η εμφάνιση και η επιβεβαίωση για Μοράις!

Ο διασυρμός, οι ευθύνες του Δώνη, η εμφάνιση και η επιβεβαίωση για Μοράις!

Μετά από ένα διασυρμό με 0-4 από τον βασικό σου αντίπαλο στην μάχη του τίτλου δεν μπορείς να πεις και πολλά πράγματα.

Απλά κατεβάζεις το κεφάλι, δουλεύεις σκληρά, κλείνεις το στόμα και μέσα από την αγωνιστική σου παρουσία προσπαθείς να ξεπλύνεις την ντροπή.

Δεν ήταν μόνο το αποτέλεσμα που έφερε τον προβληματισμό, την στενοχώρια την απογοήτευση.

Ήταν η συνολική προετοιμασία του ΑΠΟΕΛ για τον συγκεκριμένο αγώνα, από την τακτική και το πλάνο που αποφάσισε η τεχνική ηγεσία μέχρι την εμφάνιση που πραγματοποίησαν σχεδόν όλοι όσοι κλήθηκαν να αγωνιστούν η οποία μεταφράζεται με μια λέξη… αποκαρδιωτική.

Η χειρότερη βραδιά της 20ετίας…

Όλα πήγαν στραβά. Από το ξεκίνημα μέχρι το φινάλε. Οι γαλαζοκίτρινοι δεν μπήκαν ποτέ στον ρυθμό του αγώνα, στην πρώτη ευκαιρία του Απόλλωνα βρέθηκαν πίσω στο σκορ, προσπάθησαν να αντιδράσουν όμως τα τραγικά λάθη της αμυντικής γραμμής ήταν τέτοια που στο 14΄ είχαν ήδη βρεθεί με το 0-3.

Κάπου εκεί όλα τελείωσαν, ότι προσπάθεια και να γινόταν η ανατροπή δεν θα ερχόταν αφού έβλεπες μια ομάδα να μην πιστεύει σ’ αυτήν.

Νεύρα, ένταση, δυνατά μαρκαρίσματα, χωρίς κλασσικές ευκαιρίες με το 0-4 ουσιαστικά να σφραγίζει την χειρότερη βραδιά του ΑΠΟΕΛ στο Κυπριακό ποδόσφαιρο την τελευταία 20ετία.

Ήταν μια ομάδα χαμένη στον αγωνιστικό χώρο. Μια ομάδα που δεν μπορούσε να κάνει τα απολύτως αυτονόητα. Να αμυνθεί σωστά και να βγει με αξιώσεις στην επίθεση. Να προσαρμοστεί στα αρνητικά δεδομένα που της προέκυψαν και να προσπαθήσει να τα αντιστρέψει.

Δώνη έχεις ευθύνη…

Έχουμε δώσει πάμπολες φορές τα εύσημα για την τακτική του η οποία πολλές φορές οδήγησε τον ΑΠΟΕΛ σε μεγάλες νίκες. Κόντρα όμως στον Απόλλωνα ο Γιώργος Δώνης φέρει την απόλυτη ευθύνη για την συντριβή.

Παρέταξε μια ομάδα χωρίς αρχή μέση και τέλος, δεν είχε μετρήσει σωστά τις δυνάμεις του αντιπάλου μεσοεπιθετικά, με αποτέλεσμα να χάσει στην μάχη της σκακιέρας από τον Σωφρόνη Αυγουστή.

«Έπνιξε» τον Μοράις στην άμυνα, παίζοντας χωρίς καθαρόαιμο ανασταλτικό μέσο, η μεσαία και η αμυντική γραμμή ήταν σε πλήρη αποδιοργάνωση, σχεδόν όλοι οι παίκτες σε κακή μέρα και ήρθε αυτό το βαρύ 0-4.

Επηρεασμένος ο Εμπεσίλιο…

Έλειψε σε δύο αγώνες και φάνηκε αρκετά επηρεασμένος αγωνιστικά ο Λορέντζο Εμπεσίλιο με αποτέλεσμα να μην μπορεί να κάνει στον αγωνιστικό χώρο όσα μας έχει συνηθίσει.

Δεν ήταν φρέσκος, έδειχνε σε πολλές φάσεις χαμένος στην μεσαία γραμμή παρόλο που έτρεξε αρκετά καθ’ όλη την διάρκεια του αγώνα. Δεν ήταν ουσιαστικός ο Ολλανδός, δεν πήρε πρωτοβουλίες και δεν βοήθησε επιθετικά όσο μπορούσε.

Το απέδειξε…

Για άλλη μια φορά ο Νούνο Μοράις επιβεβαίωσε τα αυτονόητα. Ότι είναι αναντικατάστατος στην μεσαία γραμμή και πως σε μεγάλα παιχνίδια χωρίς την παρουσία του ο ΑΠΟΕΛ αντιμετωπίζει τεράστια προβλήματα.

Κόντρα στον Απόλλωνα αυτό επιβεβαιώθηκε για άλλη μια φορά αφού έλειψαν από τους γαλαζοκίτρινους τα πολλά τρεξίματα, το μυαλωμένο παιχνίδι στην μεσαία γραμμή με αποτέλεσμα οι του Απόλλωνα να κάνουν ότι θέλουν μεσοεπιθετικά τον ΑΠΟΕΛ.

Διαβάστε Περισσότερα στο: Themasports.com

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Συνεχίζεται η διαμάχη στη Δρομολοξιά - «Χτύπησε τη σύζυγό μου» - «Όλα όσα ακούστηκαν δεν ευσταθούν στην πραγματικότητα»

Στην Αστυνομία για κατάθεση με τους γονείς του ο 10χρονος για τις ζημιές στο Δημοτικό Λιβαδιών - Ψάχνουν και άλλα πρόσωπα

Απεβίωσε Κύπριος κατάδικος των Φυλακών - Ποια η αιτία

«Μίλησε» η νεκροτομή του 30χρονου Ευτύχιου Χαρίτου – Τα ευρήματα

Δίκη για το Μάτι: Ασκήθηκε έφεση από την Εισαγγελία για την απόφαση

Eurovision 2024: Ξεπέρασε το 50% στην τηλεθέαση το ΡΙΚ - Το εντυπωσιακό ποσοστό την ώρα της ανακοίνωσης



Τατάρ: Απέρριψε πρόταση της Ολγκίν για τριμερή συνάντηση με τον Πρόεδρο Χριστοδουλίδη

Τατάρ: Απέρριψε πρόταση της Ολγκίν για τριμερή συνάντηση με τον Πρόεδρο Χριστοδουλίδη

Ο ηγέτης της τουρκοκυπριακής κοινότητας Ερσίν Τατάρ δήλωσε ότι η Ειδική Αντιπρόσωπος του Γενικού Γραμματέα των Ηνωμένων Εθνών (ΟΗΕ) για την Κύπρο, Μαρία Άνχελα Ολγκίν Κουεγιάρ, πρότεινε σήμερα κατά τη διάρκεια της συνάντησής τους μια τριμερή συνάντηση με τον ίδιο και τον Πρόεδρο Νίκο Χριστοδουλίδη, αλλά η πρόταση αυτή απορρίφθηκε από τον ίδιο.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top