ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΠΡΟΕΔΡΙΚΕΣ: Μετά την «πόρτα» από τους ενδιάμεσους δίνουν μάχη εντυπώσεων

ΠΡΟΕΔΡΙΚΕΣ: Μετά την «πόρτα» από τους ενδιάμεσους δίνουν μάχη εντυπώσεων

Στις 20:30 το βράδυ της Τετάρτης (31/1) διεξάγεται η τηλεμαχία των δύο εναπομείναντων υποψηφίων που θα συγκρουστούν στη δεύτερη Κυριακή των προεδρικών εκλογών.

Οι δύο πάνε στο «γαλλικού τύπου» ντιμπέιτ χωρίς την εξασφάλιση συνεργασιών και με ξεκάθαρο πλαίσιο ιδεών: Νίκος Αναστασιάδης VS Σταύρος Μαλάς.

Δεν ευόδωσε, λοιπόν, η προσπάθεια για συνεργασίες, παρόλο που, ό,τι κι αν σημειώνεται, ήταν και για τους δύο αναγκαίες. Άλλωστε, το 4% διαφορά του πρώτου γύρου δεν εκλέγει αυτόματα ούτε τον έναν ούτε τον άλλον.

Την Τρίτη (30/1) ο Σταύρος Μαλάς συναντήθηκε με τους Νικόλα Παπαδόπουλο, Ελένη Θεοχάρους, Γιώργο Λιλλήκα και Μαρίνο Σιζόπουλο για να συμφωνήσουν ότι διαφωνούν, τουλάχιστον στο Κυπριακό.

Την ίδια μέρα, ο Νίκος Αναστασιάδης τηλεφώνησε στους παραπάνω πολιτικούς αρχηγούς για να τους προσεγγίσει. Τελικά, συναντιέται την Τετάρτη (31/1) μόλις με δύο. Στις 12:00 με τον Γιώργο Λιλλήκα και στις 13:00 με τον Μαρίνο Σιζόπουλο.

Ούτε όμως αυτές οι συναντήσεις αναμένονται καρποφόρες. Ο πρόεδρος της ΕΔΕΚ, πιθανότατα να πορευθεί κοινά με τους υπόλοιπους που υποστήριξαν τον Νικόλα Παπαδόπουλο. Συνάντηση είναι προγραμματισμένη το πρωί της Τετάρτης (31/1).

Οι αποφάσεις, φυσικά, θα παρθούν επί μέρους από τα κόμματα. Η Κεντρική Επιτροπή του ΔΗΚΟ εγκρίνει το απόγευμα την απόφαση του Εκτελεστικού Γραφείου για ψήφο σε «κανέναν», η «Αλληλεγγύη» αποφάσισε την Τρίτη (30/1) για «λευκό», οι Οικολόγοι αποφασίζουν την Πέμπτη (1/2) και η ΕΔΕΚ την Παρασκευή (2/2).

Η Συμμαχία Πολιτών του Γιώργου Λιλλήκα συνεδριάζει μέσω της Ανώτατης Συγκλήτου το απόγευμα της Τετάρτης (31/1).

Άρα, Μαλάς και Αναστασιάδης μετρούν κουκιά χωρίς τον «ενδιάμεσο χώρο». Σε μια ύστατη επιχείρηση, θα προσπαθήσουν να πείσουν τους αναποφάσιστους στην αποψινή τελευταία τηλεμαχία, για να βρεθούν στη σύγκρουση της Κυριακής δυνατότεροι. Από κει και έπειτα, τη Δευτέρα (5/2) η Κύπρος θα έχει Πρόεδρο. Είτε τον έναν είτε τον άλλον.

Όμως, σε μια ενδεχόμενη μεγάλη αποχή ή σε μεγάλα ποσοστά άκυρων/λευκών, ο επόμενος Πρόεδρος θα πρέπει να συλλογιστεί και να ψάξει τις αιτίες που η πλειοψηφία του λαού δεν πείθεται…

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Ανθρωπιστική βοήθεια: Αναχώρησε από Λάρνακα το σκάφος Jennifer για Γάζα

Ανθρωπιστική βοήθεια: Αναχώρησε από Λάρνακα το σκάφος Jennifer για Γάζα

Αναχώρησε απόψε από το λιμάνι της Λάρνακας το σκάφος Jennifer φορτωμένο με ανθρωπιστική βοήθεια, όπως δήλωσαν στο ΚΥΠΕ αρμόδιες πηγές. 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top