ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Του έσπασε αήττητο και τσαμπουκά και ξανάπιασε κορυφή!

Του έσπασε αήττητο και τσαμπουκά και ξανάπιασε κορυφή!

Ένα ΑΠΟΕΛ “ορκισμένο” για να “ξεπλύνει τη ντροπή” του 0-4, εμφανίστηκε στο σημερινό ντέρμπι του Τσιρείου και επικράτησε του Απόλλωνα με 1-2, παρότι βρέθηκε πίσω στο σκορ και έπαιζε και με παίκτη λιγότερο από το 74΄!

Με γκολ των Ζαχίντ και Νσούε, οι “γαλαζοκίτρινοι” απάντησαν στο τέρμα του Μάγκλιτσα και φεύγουν από τη Λεμεσό με ένα “χρυσό” διπλό στις αποσκευές τους, στέλνοντας το μήνυμα ότι παραμένουν το φαβορί για την κατάκτηση ΚΑΙ του φετινού τίτλου.

Ο Απόλλωνας είχε κατά διαστήματα αρκετά καλή παρουσία, προηγηθηκε δίκαια στο σκορ, όμως δέχθηκε ένα γκολ-“μαχαιριά” στην τελευταία φάση του Α΄ ημιχρόνου και επηρεάστηκε ψυχολογικά.

Στο δεύτερο μέρος πάντως, κυρίως μετά την αποβολή του Μερκή, πίεσε κατά διαστήματα για να φτάσει στην ισοφάριση, αλλά ο ΑΠΟΕΛ ήταν εξαιρετικός ανασταλτικά, με τον Πέρεθ να είναι σε πολύ καλή μέρα και δεν μπόρεσε να αποφύγει την πρώτη του φετινή ήττα…

Α΄ ΗΜΙΧΡΟΝΟ

Ο ΑΠΟΕΛ μπήκε πιο δυνατά στο παιχνίδι, είχε καλή κυκλοφορία μπάλας στο πρώτο τέταρτο, χωρίς όμως να μπορεί να απειλήσει με αξιώσεις την εστία του Βάλε.

Σταδιακά ο Απόλλωνας άρχισε να ανεβάζει στροφές και στο 14΄ είχε μία καλή στιγμή με τον Ζάντερ, ενώ στο 25΄ ο Γιάκολις δεν μπόρεσε να νικήσει τον Πέρεθ.

Η πίεση των «γαλάζιων» όμως καρποφόρησε στο 26΄ με τον Μάγκλιτσα να στέλνει τη μπάλα στα δίχτυα έπειτα από ασίστ του Άλεφ και στα επόμενα λεπτά, ο Απόλλωνας έλεγξε το ρυθμό και είχε ακόμα 2-3 καλές στιγμές για να πετύχει ακόμα ένα γκολ, όμως ο Πέρεθ όποτε χρειάστηκε «φώναξε παρών».

Σε αυτό το διάστημα, οι «γαλαζοκίτρινοι» έδειχναν επηρεασμένοι από το προβάδισμα του Απόλλωνα, έβγαζαν νευρικότητα στις κινήσεις τους και έκαναν αρκετά λάθη, παρουσιάζοντας προβλήματα στο κομμάτι της δημιουργίας αλλά και ανασταλτικά.

Κι ενώ όλα έδειχναν ότι η ομάδα του Σωφρόνη Αυγουστή (η οποία στο 45΄+2΄ είχε μία πολύ καλή στιγμή με τον Άλεφ) θα πήγαινε στα αποδυτήρια με προβάδισμα στο σκορ, ο ΑΠΟΕΛ έφερε την παρτίδα στα ίσα με γκολάρα του Ζαχίντ στο 45΄+4΄ και άλλαξε άρδην τα δεδομένα ενόψει του δευτέρου ημιχρόνου!

Κόκκινες: Μερκής (δύο κίτρινες)
Κίτρινες: Άλεφ, Παπουλής, Ρομπέρζ / Σόουζα.

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

Απόλλων (Αυγουστή): Βάλε, Πέδρο, Γιούστε, Ρομπέρζ, Ζάντερ, Άλαν (81΄ Σαρδινέρο), Άλεφ, Παπουλής (64΄ Σκέμπρι), Γιάκολις, Μάγκλιτσα, Ζελάγια (73΄ Ντα Σίλβα).

Στον πάγκο: Κίσσας, Πιτιάν, Βασιλείου, Στυλιανού, Αγγελή, Σπόλιαριτς, Πίττας, Χατζηβασίλης.

ΑΠΟΕΛ (Δώνης): Πέρεθ, Ιωάννου, Μερκής, Πολιάκοφ, Σόουζα, Μοράις, Εμπεσίλιο (78΄ Βούρος), Νσούε, Ποτέ (71΄ Ντελατόρε), Ορ (46΄ Εφραίμ), Ζαχίντ.

Στον πάγκο: Γουδίνιο, Αλεξάνδρου, Φαρίας, Αντωνίου, Αλωνεύτης, Ντε Καμάργκο, Σαλάι, Μακρής.

Το κείμενο ανανεώνεται…

Διαβάστε Περισσότερα στο: Themasports.com

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



ΠτΔ: «Επενδύουμε στην ΕΕ για την οριστική διευθέτηση του Κυπριακού»

ΠτΔ: «Επενδύουμε στην ΕΕ για την οριστική διευθέτηση του Κυπριακού»

Η Κυβέρνηση επενδύει στην ΕΕ για οριστική διευθέτηση του Κυπριακού, ενόψει και του τραγικού ορόσημου των 50 χρόνων της τουρκικής κατοχής επί του εδάφους της Κυπριακής Δημοκρατίας, ανέφερε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Χριστοδουλίδης, κατά τον χαιρετισμό του στα εγκαίνια της περιηγητικής έκθεσης φωτογραφίας του Γραφείου Τύπου και Πληροφοριών με θέμα «20 χρόνια Κύπρος – ΕΕ».

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top