ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Υπουργός Ενέργειας: «Τελεί υπό σύγχυση το επιτελείο Μαλά»

Υπουργός Ενέργειας: «Τελεί υπό σύγχυση το επιτελείο Μαλά»

Υπό σύγχυση συνεχίζει να τελεί το επιτελείο Μαλά, δήλωσε ο Υπουργός Ενέργειας Γιώργος Λακκοτρύπης απαντώντας στο επιτελείο του υποψηφίου προέδρου αναφορικά με τους σχεδιασμούς του τερματικού υγροποίησης φυσικού αερίου στην Κύπρο.

«Από τη μια κατηγορεί τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας και την Κυβέρνησή του ότι ακύρωσε τους σχεδιασμούς για Τερματικό Υγροποίησης στην Κύπρο και, από την άλλη, εκδίδει ανακοίνωση με την οποία αναδεικνύει τις προσπάθειες του Προέδρου Αναστασιάδη για να προχωρήσει η κατασκευή του Τερματικού», ανέφερε ο κ. Λακκοτρύπης σε γραπτή του απάντηση προς το επιτελείο Μαλά.

Ο κ. Λακκοτρύπης αναφέρει πως, πράγματι, όπως σημειώνει η ανακοίνωση του επιτελείου Μαλά, υπεγράφη Μνημόνιο Συναντίληψης για κατασκευή Τερματικού Υγροποίησης στην Κύπρο, όμως όχι μόνο με την κοινοπραξία των Noble Energy και Delek Group του Τεμαχίου 12, αλλά και με τη γαλλική Total και την ιταλοκορεατική κοινοπραξία των Eni και Kogas.

«Και οι τρεις συμφωνίες αφορούσαν στην εκμετάλλευση του κυπριακού φυσικού αερίου, καθώς και στη στρατηγική μας για να καταστεί η Κύπρος ενεργειακός κόμβος», πρόσθεσε.

Ο κ. Λακκοτρύπης σημείωσε ακόμη πως είναι σαφές πως τα πιο πάνω καταρρίπτουν τον μύθο που έπλασε το ΑΚΕΛ και αβίαστα αναπαράγει το επιτελείο Μαλά, ότι τάχα η Κυβέρνηση του Νίκου Αναστασιάδη ακύρωσε τους σχεδιασμούς για Τερματικό Υγροποίησης.

Επεσήμανε επίσης ότι «για να προχωρήσει η κατασκευή του Τερματικού απαιτούνται επιπρόσθετες ποσότητες φυσικού αερίου, κάτι που και ο ίδιος ο κ. Μαλάς έχει αναγνωρίσει δημόσια με ανακοίνωσή του στις 4 Δεκεμβρίου 2017».

«Τονίζεται ότι όλες οι πιο πάνω ενέργειες αφορούν στον τρόπο εκμετάλλευσης του κυπριακού φυσικού αερίου και πως ουδέποτε υπήρξε επίσημη ή ανεπίσημη πρόταση από το Ισραήλ για διοχέτευση του δικού του αερίου σε τερματικό υγροποίησης στην Κύπρο, όπως λανθασμένα ισχυρίστηκε και χθες, κατά τη διακαναλική τηλεμαχία, ο κ. Μαλάς», κατέληξε ο κ. Λακκοτρύπης.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Ανάλυση - Επίθεση Ισραήλ: Τι να περιμένουμε μετά το χτύπημα - Το Ιράν ενεργοποίησε συστήματα αεράμυνας

Ανάλυση - Επίθεση Ισραήλ: Τι να περιμένουμε μετά το χτύπημα - Το Ιράν ενεργοποίησε συστήματα αεράμυνας

Στη Μέση Ανατολή και στις σχέσεις Ισραήλ και Ιράν είναι στραμμένα τα βλέμματα της διεθνούς κοινότητας για ακόμη μία φορά μετά το χτύπημα στο έδαφος της Τεχεράνης που αποδίδεται στο Τελ Αβίβ.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top