ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Επί ποδός η Αστυνομία για τις εκλογές - Αυστηροί έλεγχοι σε εκλογικά κέντρα και στο στάδιο 'Ελευθερία'

 Επί ποδός η Αστυνομία για τις εκλογές - Αυστηροί έλεγχοι σε εκλογικά κέντρα και στο στάδιο 'Ελευθερία'

Έτοιμη είναι η Αστυνομία για την αυριανή ημέρα, κατά την οποία διεξάγεται ο δεύτερος γύρος των προεδρικών εκλογών, ανέφερε ο Εκπρόσωπος της,  Ανδρέας Αγγελίδης, ενώ κάλεσε τους πολίτες που θα προσέλθουν στην τελετή ανακήρυξης του Προέδρου της Δημοκρατίας, να ακολουθούν τις οδηγίες των μελών της Αστυνομίας.

Σε δηλώσεις του στην ΑΔΕ Λεμεσού, ο κ. Αγγελίδης είπε πως, όπως και την περασμένη Κυριακή, έτσι και αύριο θα εργαστούν για τις ανάγκες της εκλογικής διαδικασίας 2.000 αστυνομικοί "αρχίζοντας από τις πρωινές ώρες με την αστυνόμευση των εκλογικών κέντρων, τις περιπολίες και τα άλλα καθήκοντα" ενώ θα λειτουργήσει "Κέντρο Κρίσεως στη Λευκωσία με συνεχή ενημέρωση από τα Κέντρα Συντονισμού που υπάρχουν στις Αστυνομικές Διευθύνσεις".

"Η αυριανή μέρα σίγουρα προϋποθέτει αρκετά καθήκοντα” έως τις πρωινές ώρες, ανέφερε και σημείωσε πως οι παρατηρήσεις που καταγράφηκαν στη διαδικασία του πρώτου γύρου των εκλογών, λήφθηκαν υπόψη για "καλύτερο συντονισμό και αποτελεσματικότητα".

Η ιδιαιτερότητα των αυριανών καθηκόντων της Αστυνομίας αφορά τη διαδικασία ανακήρυξης που θα διεξαχθεί στο Στάδιο "Τάσσος Παπαδόπουλος - Ελευθερία", όπου για πρώτη φορά θα χρησιμοποιηθεί η τεχνολογία,  όπως υπέδειξε ο Ανδρέας Αγγελίδης, για σκοπούς ελέγχου και ασφάλειας. 

"Θα υπάρχουν αψίδες ελέγχου, όπως έχει ήδη ανακοινωθεί και βεβαίως εκείνο το οποίο έχει σημασία για τους πολίτες που θα επιλέξουν να βρίσκονται εκεί, είναι να έρθουν έγκαιρα, να ακολουθούν τις οδηγίες των μελών μας, είτε για τις τροχαίες διευκολύνσεις - που θα σταθμεύσουν τα οχήματα - και βεβαίως κατά την είσοδο τους". συμπλήρωσε.

Ο Εκπρόσωπος της Αστυνομίας τόνισε ακόμη πως θα πρέπει οι πολίτες να αποφύγουν να μεταφέρουν σακίδια και τσάντες, και φυσικά "δεν επιτρέπεται η μεταφορά μέσα στο στάδιο φωτοβολίδων, κροτίδων, πανό με υβριστικό περιεχόμενο ή άλλα επικίνδυνα αντικείμενα".

Σημείωσε, επίσης, πως όταν διαπιστωθεί η πληρότητα του σταδίου, δεν θα επιτραπεί η είσοδος σε άλλους πολίτες, οι οποίοι θα μπορέσουν να παρακολουθήσουν τη διαδικασία ανακήρυξης μέσω γιγαντοοθονών πέριξ του σταδίου.

Τέλος, ο Ανδρέας Αγγελίδης ανέφερε πως η  Αστυνομία είναι σε πλήρη και συνεχή συνεργασία με τον Γενικό Έφορο Εκλογής και το Γραφείο Τύπου και Πληροφοριών και για την αυριανή μέρα θα λειτουργήσει μέχρι αργά το Γραφείο Τύπου της Αστυνομίας.

ΑΠΟ ΚΥΠΕ 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Παράνομα φωτοβολταϊκά: Προς διερεύνηση δύο περιπτώσεις - Πώς επηρεάζουν το δίκτυο της ΑΗΚ

Ξεκάθαρος ο Κεραυνός: «Ανέκδοτο ότι έχουν αντικατασταθεί οι συντάξεις με φιλοδώρημα»

Αυξήσεις στις τιμές καυσίμων: Πόσο έχουν ανέβει - «Οι γεωπολιτικές εξελίξεις επηρεάζουν»

Παραιτήθηκε ο Πρόεδρος του Συνδέσμου Αστυνομίας Κύπρου - Ποιος αναλαμβάνει στη θέση του

Τραγωδία στις ΗΠΑ: Μωρό ενός έτους έπεσε από παράθυρο ξενοδοχείου και σκοτώθηκε



Πρόεδρος Χριστοδουλίδης: «Η διζωνική, δικοινοτική ομοσπονδία η μοναδική βάση λύσης»

Πρόεδρος Χριστοδουλίδης: «Η διζωνική, δικοινοτική ομοσπονδία η μοναδική βάση λύσης»

Η μοναδική βάση επίλυσης του Κυπριακού είναι η λύση στη βάση της διζωνικής δικοινοτικής ομοσπονδίας με πολιτική ισότητα, όπως περιγράφεται στα ψηφίσματα των ΗΕ, των συγκλίσεων που έχουν καταγραφεί μέχρι σήμερα και του ευρωπαϊκού κεκτημένου, δήλωσε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Χριστοδουλίδης σε χαιρετισμό του, ο οποίος αναγνώσθηκε από τον Υπουργό Μεταφορών, Επικοινωνιών και Έργων, σε επίσημο δείπνο των ομογενών στη Νέα Υόρκη με αφορμή την επέτειο της Ελληνικής Επανάστασης.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top