ΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΠΡΟΚΛΗΣΗ: Οι χώρες που έχουν 'πρεσβεία' στα κατεχόμενα - Ακόμα και κράτη της Ε.Ε.

ΠΡΟΚΛΗΣΗ: Οι χώρες που έχουν 'πρεσβεία' στα κατεχόμενα - Ακόμα και κράτη της Ε.Ε.

Αίσθηση και ερωτήματα προκάλεσε η πρόσφατη δημοσίευση φωτογραφίας στα κοινωνικά δίκτυα αναφορικά με κτήριο που χρησιμοποιεί το ψευδοκράτος στο Λονδίνο. Αυτό μας ώθησε να κάνουμε μια μικρή έρευνα για να διαπιστώσουμε ποιες χώρες αντιπροσωπεύονται στα κατεχόμενα.

Του Ιάκωβου Ιακώβου

Πρόκληση μόνο μπορείς να αποκαλέσεις την παρουσία «πρεσβειών» ξένων χωρών στα κατεχόμενα, αφού με αυτό τον τρόπο γίνεται έμμεση αναγνώριση του ψευδοκράτους.

Ήταν γνωστό το γεγονός ότι οι Η.Π.Α. έχουν προξενείο στα κατεχόμενα κάτι το οποίο μπορείς να δεις μπαίνοντας μέσα στην ιστοσελίδα που έχουν για την πρεσβεία των ΗΠΑ στην Κυπριακή Δημοκρατία.

Επίσης και η Βρετανία έχει «πρεσβεία» όπως την ονομάζουν (High Commission Office) στα κατεχόμενα.

Άλλη χώρα, η οποία έχει αντιπροσωπεία στα κατεχόμενα είναι η Αυστραλία, η οποία επίσης χρησιμοποιεί τον όρο "πρεσβεία" για τα εκεί γραφεία της (High Commission Office).

Φυσικά, όμως, «ξεχωρίζει» η παρουσία στα κατεχόμενα αντιπροσωπειών χωρών της Ευρωπαϊκής Ένωσης όπως η Γερμανία, η Ιταλία και η Γαλλία. Φυσικά δεν τις αποκαλούν ως πρεσβείες τις συγκεκριμένες αντιπροσωπείες αλλά ως χώρους για αίτηση και εξασφάλιση Βίζας.

Στο Γραφείο Πληροφοριών της Πρεσβείας της Γερμανίας, όπως αποκαλείται, μπορεί κάποιος να κάνει αίτηση για βίζα τόσο για την Γερμανία αλλά και για το Βέλγιο, την Δανία, την Ολλανδία, την Ισλανδία, το Λουξεμβούργο και την Νορβηγία.

26 «αντιπροσωπείες» των κατεχομένων σε χώρες του εξωτερικού

Τα κατεχόμενα, εκτός από το Λονδίνο όπου «πρεσβεύονται», έχουν ακόμη 25 αντιπροσωπείες, ενώ σε πολλές χώρες διαθέτουν περισσότερες από μία (ΗΠΑ και Τουρκία).

Συγκεκριμένα υπάρχουν αντιπροσωπείες των κατεχομένων στις ακόλουθες πόλεις:

Άγκυρα, Κωνσταντινούπολη, Μερσίνη, Ιζμίρ, Γκαζιαντέπ, Αττάλεια και Τραπεζούντα που βρίσκονται στην Τουρκία (στην κύρια φωτογραφία, η πρεσβεία στην Άγκυρα).

Επίσης, έχουν στην Νέα Υόρκη και την Ουάσινγκτον στις ΗΠΑ. Οι άλλες πόλεις στις οποίες υπάρχουν αντιπροσωπείες των κατεχομένων είναι οι Βρυξέλλες (Βέλγιο), το Λονδίνο (Βρετανία), η Γενεύη (Ελβετία), η Ρώμη (Ιταλία), η Στοκχόλμη (Σουηδία), το Βερολίνο (Γερμανία), η Βουδαπέστη (Ουγγαρία), το Στρασβούργο (Γαλλία), το Ελσίνκι (Φινλανδία), το Μπακού (Αζερμπαϊτζάν), το Άμπου Ντάμπι (Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα), το Ισλαμαμπάντ (Πακιστάν), η Ντόχα (Κατάρ), το Μουσκάτ (Ομάν), το Κουβέιτ, η Μανάμα (Μπαχρέιν), το Μπισκέκ (Κιργιστάν).

Αξίζει να σημειωθεί ότι ψάχνoντας για τους συγκεκριμένους χώρους μέσω του Google Street View διαπιστώσαμε ότι σε πολλές από αυτές -παρά το γεγονός ότι υπάρχει ιστός- δεν είναι τοποθετημένη κάποια σημαία, κάτι φυσικά που δυστυχώς δεν ισχύει στην Βρετανία όπου υπάρχει η σημαία του παράνομου καθεστώτος.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Τέμπη: Ισχυρές ενδείξεις μεταφοράς εύφλεκτης ουσίας – «Αλλοίωση της σκηνής του εγκλήματος»

Καταγγελία στο «T»: Διευθυντής στη Λεμεσό άφησε στάσιμη μαθήτρια με εγχείρηση καρδιάς και κρίσεις πανικού

Θερμή αέρια μάζα και σκόνη επηρεάζουν την Κύπρο - Δείτε ζωντανά την εξέλιξη του καιρού το Σαββατοκύριακο

Αυξήθηκαν οι αφίξεις τουριστών τον Μάρτιο – Ποιοι τουρίστες προτίμησαν την Κύπρο

«Δεν μπορώ να αναπνεύσω»: Σοκαριστικό βίντεο από τη σύλληψη μαύρου άνδρα που πέθανε ενώ βρισκόταν υπό κράτηση



Καταθέτει σήμερα ο Σαββίδης αίτημα για ανάρμοστη συμπεριφορά Οδυσσέα - Κάνει λόγο για σχέδιο εξόντωσης του η Ελεγκτική

Καταθέτει σήμερα ο Σαββίδης αίτημα για ανάρμοστη συμπεριφορά Οδυσσέα - Κάνει λόγο για σχέδιο εξόντωσης του η Ελεγκτική

O Γενικός Εισαγγελέας, Γιώργος Σαββίδης, καταθέτει σήμερα στο Ανώτατο Συνταγματικό Δικαστήριο αίτημα για εξέταση καταγγελίας για ανάρμοστη συμπεριφορά του Γενικού Ελεγκτή Οδυσσέα Μιχαηλίδη.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top