ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Τ. ΒΙΛΙΕΡΣ: Απαράδεκτες οι ενέργειες της Τουρκίας στην κυπριακή ΑΟΖ

Τ. ΒΙΛΙΕΡΣ: Απαράδεκτες οι ενέργειες της Τουρκίας στην κυπριακή ΑΟΖ

Τις ανησυχίες και την καταδίκη της για τις ενέργειες της Τουρκίας στην Αποκλειστική Οικονομική Ζώνη της Κυπριακής Δημοκρατίας εξέφρασε για ακόμα μία φορά η βουλευτής βορείου Λονδίνου του Συντηρητικού Κόμματος Τερέζα Βίλιερς.

Η βουλευτής της περιφέρειας Chipping Barnet απευθύνθηκε στους περισσότερους από 400 παρευρισκόμενους στο ετήσιο δείπνο του Ελληνικού Σχολείου Manor Hill, που βρίσκεται στην περιφέρειά της, το βράδυ του Σαββάτου.

Μιλώντας μετά από την εκδήλωση, η κα Βίλιερς είπε: «Ήταν καλό που είχα την ευκαιρία απόψε να διατυπώσω τις σοβαρές ανησυχίες μου για την τουρκική παρεμβολή στις εργασίες εξόρυξης υδρογονανθράκων στην ΑΟΖ της Κύπρου».

«Πιστεύω ότι οι ενέργειες της Τουρκίας είναι απαράδεκτες. Η Κύπρος έχει το δικαίωμα να δίνει την άδεια για γεωτρήσεις στην ΑΟΖ της και η Τουρκία δεν έχει κανένα δικαίωμα να αποτρέπει αυτή τη δραστηριότητα. Έχω εγείρει το ζήτημα αυτό στο κοινοβούλιο και θα συνεχίσω να πιέζω τη βρετανική κυβέρνηση να δράσει. Θέλω οι Βρετανοί Υπουργοί να καταδικάσουν αυτό που συμβαίνει και να θίξουν το θέμα στους Τούρκους ομολόγους τους», πρόσθεσε.

Είναι, συνέχισε, «προς το συμφέρον όλων των Κυπρίων να αξιοποιηθούν καταλλήλως οι φυσικοί πόροι στην ανατολική Μεσόγειο και να εξορυχθούν τα κοιτάσματα υδρογονανθράκων. Δεν υπάρχει δικαιολογία για τη χρήση ‘διπλωματίας της κανονιοφόρου’ από την Τουρκία για να απειλεί σκάφη που εκτελούν νόμιμες δραστηριότητες στην ΑΟΖ της Κύπρου και θα συνεχίσω να ζητώ να σταματήσει αυτό».

Υπενθυμίζεται ότι η κα Βίλιερς είχε θίξει το ζήτημα με ερώτησή της προς τον Υπουργό Ευρώπης στη Βουλή των Κοινοτήτων προ ημερών, ζητώντας να γίνουν παραστάσεις προς την Άγκυρα.

Το Ελληνικό Σχολείο Manor Hill λειτουργεί εντός του Totteridge Academy και το δείπνο φιλοξενήθηκε σε κεντρικό ξενοδοχείο. Η κα Βίλιερς υποστηρίζει εδώ και αρκετά χρόνια αυτή την εκδήλωση, που αποτελεί μία από τις σημαντικές κοινωνικές εκδηλώσεις για την παροικία.

ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Εκτός Πινδάρου η Νιόβη Παρισσινού - Τέλος ο ΔΗΣΥ για την πρώην Αναπληρώτρια Κυβερνητική Εκπρόσωπο

Σε διαθεσιμότητα ο Διευθυντής της Υπ.Μεταλλειών - Ζήτησε ανάκληση όλων των αδειών η Παναγιώτου

Βρέθηκαν για ώρες στο σημείο της απόπειρας φόνου οι ανακριτές – Η κατάσταση της υγείας του θύματος

Στον Αρχηγό Αστυνομίας με οδηγίες ΓΕ για ποινική διερεύνηση το πόρισμα για χειραγώγηση αγώνων ποδοσφαίρου

Πέντε νέες κάμερες θα τεθούν σε λειτουργία στη Λεμεσό - Πότε θα αρχίσουν να γράφουν

Υπόθεση Μονής Αββακούμ: Σιωπή από Ιερά Σύνοδο - Τι γίνεται με τα χρονικά περιθώρια της έρευνας



Υποβλήθηκαν οι υποψηφιότητες για Δημάρχους, Αντιδημάρχους και Δημοτικούς Συμβούλους - Όλα όσα έγιναν

Υποβλήθηκαν οι υποψηφιότητες για Δημάρχους, Αντιδημάρχους και Δημοτικούς Συμβούλους - Όλα όσα έγιναν

Πραγματοποιήθηκε σήμερα Πέμπτη 25 Απριλίου, η υποβολή υποψηφιοτήτων για τις εκλογές ανάδειξης Προέδρων Επαρχιακών Οργανισμών Αυτοδιοίκησης, Δημάρχων, Αντιδημάρχων, Δημοτικών Συμβούλων και Μελών Σχολικών Εφορειών. Το ThemaOnline σας μετέφερε τη διαδικασία.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top