Μειώθηκαν €285 εκατομμύρια τον Νοέμβριο του 2017 οι Μη Εξυπηρετούμενες Χορηγήσεις

Μειώθηκαν €285 εκατομμύρια τον Νοέμβριο του 2017 οι Μη Εξυπηρετούμενες Χορηγήσεις

Μείωση κατά €285 εκατομμύρια παρουσίασαν το Νοέμβριο του 2017 οι συνολικές Μη Εξυπηρετούμενες Χορηγήσεις (ΜΕΧ), υποχωρώντας στα €21,14 δισεκατομμύρια, από €21,42 δισ. τον Οκτώβριο του 2017, σύμφωνα με τα στοιχεία που δημοσιοποίησε την Πέμπτη η Κεντρική Τράπεζα της Κύπρου.

Παράλληλα, το ποσοστό των ΜΕΧ μειώθηκε το Νοέμβριο του 2017 στο 43,7% των συνολικών δανείων, από 44,1% τον Οκτώβριο του 2017, ενώ οι προβλέψεις των τραπεζών ανήλθαν στο 47,1% των συνολικών δανείων, από 47% τον Οκτώβριο του 2017.

Σύμφωνα με τα στοιχεία, οι συνολικές χορηγήσεις με καθυστέρηση πέραν των 90 ημερών μειώθηκαν το Νοέμβριο στα €16,45 δισ. από €16,58 δισ. τον προηγούμενο μήνα με το ποσοστό να διαμορφώνεται στο 34%, από 34,1%.

Οι συνολικές χορηγήσεις που αναδιαρθρώθηκαν το Νοέμβριο του 2017 υποχώρησαν στα €12,24 δισ., από €12,30 δις και αποτελούν το 25,3% των συνολικών χορηγήσεων, παραμένοντας στο ίδιο ποσοστό με τον προηγούμενο μήνα. Από αυτές, παραμένουν στις ΜΕΧ τα €8,58 δισ., από €8,64 δις. τον Οκτώβριο του 2017.

Τέλος οι συνολικές σωρευμένες προβλέψεις μειώθηκαν το Νοέμβριο του 2017 στα €9,94 δις., από €10,07 δις. τον Οκτώβριο του 2017 με το συνολικό ποσοστό των προβλέψεων να διαμορφώνεται στο 47,1% των ΜΕΧ.

Οι συνολικές χορηγήσεις το Νοέμβριο του 2017 μειώθηκαν στα €48,33 δισ. από €48,61 δισ.

ΚΥΠΕ

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

ΠτΔ: Ο Γκουτέρες διαβεβαίωσε ότι θα εργάζεται για πρόοδο στο Κυπριακό μέχρι την τελευταία μέρα της θητείας του

ΠτΔ: Ο Γκουτέρες διαβεβαίωσε ότι θα εργάζεται για πρόοδο στο Κυπριακό μέχρι την τελευταία μέρα της θητείας του

Ο ΓΓ του ΟΗΕ ανέφερε ότι μέχρι και την τελευταία μέρα της θητείας του θα συνεχίζει να εργάζεται για επανέναρξη των συνομιλιών, σημείωσε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Χριστοδουλίδης. Μιλώντας την Παρασκευή σε εκδήλωση της κυπριακής ομογένειας, στη Νέα Υόρκη, ο Πρόεδρος Χριστοδουλίδης αναφέρθηκε στη συνάντηση με τον ΓΓ του ΟΗΕ Αντόνιο Γκουτέρες, όπου, όπως είπε, παρουσίασε νέες ιδέες που αφορούν την ουσία, τη μεθοδολογία, τα ΜΟΕ που θα μπορούσαν να ανοίξουν τον δρόμο για επανέναρξη των διαπραγματεύσεων, όμως σημείωσε ότι «η τουρκική πλευρά απάντησε αρνητικά».

BEST OF TOTHEMAONLINE