ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

ΒΟΥΛΗ: Προς εκκόλαψη το Εθνικό Ταμείο Υδρογονανθράκων

ΒΟΥΛΗ: Προς εκκόλαψη το Εθνικό Ταμείο Υδρογονανθράκων

Νέα ώθηση δόθηκε τη Δευτέρα (5/3) στην Επιτροπή Οικονομικών της Βουλής στο νομοσχέδιο για το Εθνικό Ταμείο Υδρογονανθράκων, το οποίο είχε συζητηθεί κατ’ άρθρον στο παρελθόν και η συζήτησή του κρίθηκε ότι εξαντλήθηκε από τον Μάιο του 2017.

Όπως ανέφερε ο Πρόεδρος της Επιτροπής Αβέρωφ Νεοφύτου μετά το πέρας της συνεδρίας για το θέμα, στη συνεδρίαση δόθηκε χρόνος στους βουλευτές να υποβάλουν πρόσθετες τροπολογίες μέχρι την ερχόμενη Δευτέρα. Οι τροπολογίες θα κοινοποιούνται στο Υπουργείο Οικονομικών, το οποίο θα επανέλθει όταν είναι έτοιμο για τα σχόλια και θα ξανατεθεί προς τελική κατάληξη και ακολούθως θα τεθεί προς ψήφιση στην Ολομέλεια.

Όπως ανέφερε ο κ. Νεοφύτου, στην περίπτωση του ταμείου δεν θα ακολουθηθεί η συνήθης πρακτική κατά την οποία οι τροπολογίες μπαίνουν στην Ολομέλεια, αφού η Επιτροπή έκρινε ότι είναι καλύτερο να συζητηθούν εξαντλητικά από την ίδια, που επί ενάμιση χρόνο ασχολήθηκε με το θέμα και να μην μπαίνουν σε τεχνικές λεπτομέρειες στην Ολομέλεια.

Απαντώντας σε ερωτήσεις, ο κ. Νεοφύτου ανέφερε ότι τα έσοδα του Ταμείου προορίζονται για τις μελλοντικές γενιές των Κυπρίων πολιτών που με βάση το Σύνταγμα του '60 είναι οι πολίτες της Κυπριακής Δημοκρατίας, τόσο οι Ε/κ όσο και οι Τ/κ όσοι και οι προερχόμενοι από τους Μαρωνίτες, τους Λατίνους και τους Αρμένιους.

Ερωτηθείς κατά πόσο η έγκρισή αυτού του ν/σ είναι σημαντική για να στείλει μήνυμα στην τουρκική πλευρά για τις προθέσεις της Κυπριακής Δημοκρατίας σχετικά με τη διαχείριση των εσόδων από το φυσικό αέριο, ο κ. Νεοφύτου είπε ότι για την Επιτροπή Οικονομικών δεν υπάρχει διασύνδεση με αυτά τα θέματα.

Το νομοσχέδιο, ανέφερε, θεωρείται σημαντικό για τη δημιουργία του Εθνικού Ταμείου Υδρογονανθράκων είτε υπάρξει λύση είτε όχι. Μέσα από το νόμο, πρόσθεσε, ξεκαθαρίζεται ότι τα έσοδα, «δεν είναι για να τα κάνουμε βραχιόλια, είναι για τις μελλοντικές γενιές». Πρόσθεσε ότι κάποια από αυτά τα έσοδα θα πρέπει να χρησιμοποιούνται όχι για καταναλωτικούς σκοπούς, αλλά όταν ξεκινήσουν να έρχονται τα έσοδα σε μερικά χρόνια κάποιο μέρος να πηγαίνει και στο δημόσιο χρέος της Κυπριακής Δημοκρατίας ή αν υπάρξει λύση του Κυπριακού να στηρίζει το δημόσιο χρέος της Ενωμένης Ομόσπονδης Κύπρου.

ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Έπεσε από τον δεύτερο όροφο οικίας 56χρονος - Κρίσιμα στο Νοσοκομείο

Κεντρικές Φυλακές: «Τσάκωσαν» το κρατούμενο που είχε αποδράσει – Πού εντοπίστηκε  

Πασχαλινά αυγά από «χρυσάφι» - Γιατί ανεβαίνουν οι τιμές του κακάο; Οι λόγοι, το ποσοστό και η νόσος του μαύρου λοβού

Δρόμος Πάφου-Πόλης: Έμεινε στα χαρτιά η ολοκλήρωση της Α’ φάσης λόγω καθυστερήσεων - Εν αναμονή αποφάσεων

Βόμβα σε club στον Πρωταρά: Στο κελί για 8 ημέρες ο 31χρονος – Οι κατηγορίες που τον βαραίνουν

Κατερίνα Στικούδη: «Κεκλεισμένων των θυρών» η βάφτιση του δεύτερου γιου της



LIVE: «Το Ιράν δεν σχεδιάζει άμεσα αντίποινα εναντίον του Ισραήλ» - Ρίχνουν τους τόνους Τεχεράνη και Τελ Αβίβ

LIVE: «Το Ιράν δεν σχεδιάζει άμεσα αντίποινα εναντίον του Ισραήλ» - Ρίχνουν τους τόνους Τεχεράνη και Τελ Αβίβ

Νέος συναγερμός σήμανε σε ολόκληρη τη Μέση Ανατολή, μετά τις αναφορές αμερικανικών ΜΜΕ για επίθεση του Ισραήλ στο Ιράν με πυραύλους. Το ThemaOnline σας μεταφέρει τις εξελίξεις 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top