ΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΘΑΝΑΤΟΣ 46ΧΡΟΝΗΣ: Ξεκαθαρίζει ο ιατροδικαστής Νικόλας Χαραλάμπους- «Δεν αντιμετωπίσαμε ποτέ τέτοιο περιστατικό»

ΘΑΝΑΤΟΣ 46ΧΡΟΝΗΣ: Ξεκαθαρίζει ο ιατροδικαστής Νικόλας Χαραλάμπους- «Δεν αντιμετωπίσαμε ποτέ τέτοιο περιστατικό»

Ακολούθησε την ενδεδειγμένη ιατροδικαστική πρακτική και μεθοδολογία στην την υπόθεση του αιφνίδιου και βίαιου θανάτου της Petruna Milihova Nikolova, λέει ο ιατροδικαστής, Νικόλας Χαραλάμπους, σε ανακοίνωση που εξέδωσε προς «αποκατάσταση της αλήθειας» και του ονόματός του.

 

Αναφέρει ακόμη ότι έχει λάβει μέρος σε εκατοντάδες ιατροδικαστικές έρευνες και νεκροψίες με απόλυτη επιτυχία, χωρίς ποτέ να κατηγορηθεί για μεροληψία ή αμέλεια στην άσκηση των καθηκόντων του.

Με αφορμή τα συνεχόμενα, όπως αναφέρει, δημοσιεύματα για την υπόθεση αυτή, ο κ. Χαραλάμπους λέει ότι «ως ένας εκ των καθηκόντως εμπλεκόμενων ιατροδικαστών, νιώθω την υποχρέωση να προβώ στην πιο κάτω ανακοίνωση για τον σκοπό αποκατάστασης της αλήθειας, του ονόματός μου και του επαγγέλματος του ιατροδικαστή».
 
Προσθέτει ότι «τα δημοσιεύματα αγνοούν αδιαμφισβήτητα γεγονότα της υπόθεσης», ενώ κάνει λόγο για «μια δύσκολη υπόθεση» και ότι «στην Κύπρο δεν αντιμετωπίσαμε ποτέ τέτοιο περιστατικό». Σε προηγούμενα περιστατικά με σκύλους, σημειώνει, υπήρχαν αυτόπτες μάρτυρες, ενώ δεν υπήρχαν πτώματα με τόσες εκτεταμένες κακώσεις.
 
Συμπληρώνει ότι ο ίδιος πάντοτε συνεργάζεται «με όλα τα αστυνομικά όργανα και συναδέλφους, ιατρικό και παραϊατρικό προσωπικό» και σέβεται όλους όσοι ασχολούνται με τις υποθέσεις «έχοντας πάντα κατά νου το δημόσιο συμφέρον και την πλήρη διαλεύκανση των υποθέσεων».
 
«Πιστεύω ότι έχω το ελάχιστο δικαίωμα ως ελεύθερος πολίτης να πω την άποψή μου και ότι αυτοί που καταπιάνονται με τέτοια σοβαρά θέματα και εκφράζουν απόψεις οφείλουν να επιδεικνύουν την πρέπουσα σοβαρότητα πριν να καταλήξουν σε συμπεράσματα, διότι εκτός από του ότι δυσφημίζουν άδικα ανθρώπους δημιουργούν άθελά τους ανεπανόρθωτη ζημιά στις υποθέσεις και καταστρέφουν αδίκως το θεσμό του ιατροδικαστή με ότι αρνητικό αυτό συνεπάγεται για τη δικαιοσύνη», καταλήγει.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Απόπειρα φόνου στη Λακατάμια: Αυτή είναι η μοτοσικλέτα στην οποία επέβαινε ο στόχος - Δείτε φωτογραφίες

Επεκτείνεται το Pame express: Αυτοί οι χώροι εξετάζονται σε Λεμεσό και Λάρνακα - Τι γίνεται με τις στάσεις στα ορεινά

Πτώμα στη Σωτήρα: Ολοκληρώθηκε η νεκροτομή επί της σορού

Ανείπωτη θλίψη για την 8χρονη Καισσαριανή: Πότε θα γίνει η κηδεία - Η παράκληση της οικογένειας

«Θα σε σκοτώσω» - Μαθητής στη Γαλλία γρονθοκόπησε, χαστούκισε και απείλησε καθηγητή επειδή του έκανε παρατήρηση



Απόπειρα φόνου στη Λευκωσία: Η κατάσταση της υγείας του 34χρονου

Απόπειρα φόνου στη Λευκωσία: Η κατάσταση της υγείας του 34χρονου

Υπόθεση απόπειρας φόνου με θύμα 34χρονο, διερευνά η Αστυνομία στη Λευκωσία.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top