ΚΥΠΡΙΑΚΟΣ ΤΥΠΟΣ

ΛΕΜΕΣΟΣ: Τέλος για τον υπαστυνόμο 'μαϊμού' - Καταδίκη δικαστηρίου - ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ

ΛΕΜΕΣΟΣ: Τέλος για τον υπαστυνόμο 'μαϊμού' - Καταδίκη δικαστηρίου - ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ

Καταδικάστηκε από το Δικαστήριο, ο Αλέξανδρος Θεοδούλου ο οποίος στο παρελθόν ντυνόταν υπαστυνόμος και παρίστατο σε διεθνή συνέδρια αστυνομικών, ενώ είχε και στη κατοχή του σφαίρες, χειροπέδες, ομοίωμα όπλου και ρόπαλα

Σύμφωνα με δημοσίευμα του ‘Πολίτη’, το δικαστήριο, στην ποινική υπόθεση, επέβαλε στον Θεοδούλου χρηματική ποινή 280 ευρώ για την κατοχή εκρηκτικών (σφαίρες) και 150 ευρώ για κατοχή χειροπεδών. Για τα υπόλοιπα αδικήματα στα οποία υπέπεσε, δεν επιβλήθηκαν ποινές.

Επίσης, το δικαστήριο, αποφάσισε να επιστραφεί στον κ. Θεοδούλου η αστυνομική στολή που του είχε κατασχεθεί, αλλά πρώτα να αφαιρεθούν από αυτά τα διακριτικά που έφερε. Δηλαδή, του δόθηκαν ένα μπλε σακάκι και ένα παντελόνι.

Σύμφωνα πάντα με το δημοσίευμα της εφημερίδας, ο Θεοδούλου, αστυφύλακας τη δεκαετία του ’70, ντυνόταν υπαστυνόμος και λάμβανε μέρος σε συνέδρια του ΙΡΑ (Διεθνής Ένωση Αστυνομικών) ενώ εκτελούσε και χρέη υπεύθυνου δημοσίων σχέσεων του ΙΡΑ στην Κύπρο εις γνώσιν και με την ανοχή εν ενεργεία αστυνομικών.

Σε έρευνα που έγινε στο αυτοκίνητο, στο σπίτι και στο κατάστημά του στην Λεμεσό, είχε βρεθεί μια στολή υπαστυνόμου με παράσημο ‘Μαχητής της Αντίστασης’, την οποία όπως υποστήριξε την φορούσε για να μην νιώθει άβολα σε διεθνή συνέδρια του IPA, στα οποία όλοι φορούσαν στολές της υπηρεσίας.

Στο σαλόνι του σπιτιού του, εντοπίστηκε φωτογραφία στην οποία παρελαύνει ένστολος μαζί με εν ενεργεία λοχία.

Ο κ. Θεοδούλου υποστήριξε ότι για τις πράξεις του, γνώριζε και ο πρώην βοηθός αρχηγού Αστυνομίας.

Στο αυτοκίνητό του, εντοπίστηκαν, ομοίωμα πιστολιού, έξι πλήρη φυσίγγια, ένα ζευγάρι χειροπέδες, ένα αστυνομικό ξύλινο ρόπαλο και μεταλλικό πτυσσόμενο ρόπαλο. Εντοπίστηκαν και έγγραφα μεταθέσεων αστυνομικών.

Ο ίδιος, φέρεται να είχε πει πως διατηρεί αρκετές διασυνδέσεις με αρκετά πρόσωπα που επηρεάζουν καταστάσεις και μπορεί και βοηθά μέλη της Αστυνομίας σε θέματα μεταθέσεων και προαγωγών.

ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Το ThemaOnline στην παρούσα στήλη κάνει ανασκόπηση του κυπριακού Τύπου και μόνο, αποδίδοντας δημοσιεύματα εντύπων, τα οποία και επικαλείται.

 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Βουλή: Ζητά συγκεκριμένες ενέργειες από Κυβέρνηση και ΕΕ για το μεταναστευτικό

Βουλή: Ζητά συγκεκριμένες ενέργειες από Κυβέρνηση και ΕΕ για το μεταναστευτικό

Συγκεκριμένες ενέργειες για το μεταναστευτικό ζητά από την Κυβέρνηση και την Ευρωπαϊκή 'Ενωση η Ολομέλεια της Βουλής που συζήτησε την Πέμπτη το θέμα και ενέκρινε ψήφισμα με 16 ψήφους υπέρ και 10 εναντίον. Το ψήφισμα κατατέθηκε από τον ΔΗΣΥ.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top