Και εγένετο κοινοβουλευτική ομάδα – Ο «τρίτος πόλος» συγκροτείται και γίνεται δεύτερη δύναμη

Και εγένετο κοινοβουλευτική ομάδα – Ο «τρίτος πόλος» συγκροτείται και γίνεται δεύτερη δύναμη

Την πρώτη τους συνεδρία είχαν την Τρίτη (27/3) τα κόμματα που υποστήριξαν τον Νικόλα Παπαδόπουλο στις προεδρικές εκλογές.

Του Αλέκου Μιχαηλίδη

Γύρω στις 14:00, στην αίθουσα του Δημοκρατικού Κόμματος στη Βουλή των Αντιπροσώπων και πολύ μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας –οι δημοσιογράφοι φεύγουν εκείνες τις ώρες– οι 17 βουλευτές συνεδρίασαν υπό το φως των τελευταίων εξελίξεων.

Θέματα προς συζήτηση ήταν φυσικά το ακανθώδες ζήτημα του Συνεργατισμού, αλλά και προτάσεις νόμου που προτίθενται να καταθέσουν όλοι μαζί.

Όλοι μαζί, δηλαδή, οι εννιά βουλευτές του ΔΗΚΟ, οι τρεις της ΕΔΕΚ, οι δύο της Αλληλεγγύης –ο τρίτος Δημήτρης Συλλούρης δεν συμμετέχει σε τέτοιου είδους συνεδριάσεις ως πρόεδρος της Βουλής–, οι δύο των Οικολόγων και ο ανεξάρτητος Παύλος Μυλωνάς.

Το σημαντικό της συνεδρίασης δεν συναντάται ακόμα στις προτάσεις νόμου ή στο πώς θα κινηθούν τα κόμματα σχετικά με τον Συνεργατισμό, αλλά στην ίδια τη διενέργειά της.

Η «κοινοβουλευτική ομάδα» του «ενδιάμεσου χώρου» συγκροτείται και με 17 βουλευτές γίνεται δεύτερη δύναμη ξεπερνώντας κατά έναν το ΑΚΕΛ, ενώ με έναν λιγότερο τοποθετείται κάτω από τον ΔΗΣΥ.

Όσα ειπώθηκαν το βράδυ της πρώτης Κυριακής των προεδρικών εκλογών, αλλά και όλο το προηγούμενο ή επόμενο διάστημα φαίνεται να παίρνουν σάρκα και οστά και ο τρίτος πόλος συγκροτείται για να προχωρήσει ενιαίος είτε στη Βουλή είτε αλλού.

Νικόλας Παπαδόπουλος, Μαρίνος Σιζόπουλος, Γιώργος Περδίκης και Παύλος Μυλωνάς –η Ελένη Θεοχάρους δεν είναι στη Βουλή– θα έχουν τον πρώτο λόγο και την ευθύνη της πορείας της νέας κοινοβουλευτικής ομάδας.

Εν πάση περιπτώσει, ο καιρός θα δείξει αν προχωρήσει αυτή η ομάδα μέχρι και τις επόμενες βουλευτικές εκλογές του 2021 και αν θα παράξει το απαιτούμενο έργο, αυτό που ζητούν δηλαδή οι πολίτες.

 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

Τράμπ - «Πολύ δύσκολο» να ζητήσω από το Ισραήλ να σταματήσει τις επιθέσεις - Η συνάντηση Ιράν με Ευρωπαϊους

Τράμπ - «Πολύ δύσκολο» να ζητήσω από το Ισραήλ να σταματήσει τις επιθέσεις - Η συνάντηση Ιράν με Ευρωπαϊους

Ισραήλ και Ιράν συνεχίζουν να ανταλλάσσουν επιθέσεις στην όγδοη μέρα της σύγκρουσής τους, με το ενδεχόμενο αμερικανικής εμπλοκής να μην έχει απομακρυνθεί.Ο Ιρανός ΥΠΕΞ συναντήθηκε στη Γενεύη με τους ομολόγους του, της Βρετανίας της Γαλλίας και της Γερμανίας και την κορυφαία διπλωμάτη της ΕΕ. Οι Ευρωπαίοι ΥΠΕΞ δήλωσαν ότι θέλουν να δουν τις συζητήσεις να συνεχίζονται και ανάμεσα σε Ιράν και ΗΠΑ. Η Τεχεράνη ζητά να σταματήσει πρώτα η επιθετικότητα του Ισραήλ.Ο Τραμπ δήλωσε, ανάμεσα σε άλλα, ότι «είναι δύσκολο να πούμε στο Ισραήλ να σταματήσει τις αεροπορικές επιθέσεις ενώ κερδίζει». Το ThemaOnline σας μεταφέρει ζωντανά όλες τις εξελίξεις.

BEST OF TOTHEMAONLINE