ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Υπάρχει ανθρωπιά: Εκδήλωση για εισφορά σε άπορους μαθητές

Υπάρχει ανθρωπιά: Εκδήλωση για εισφορά σε άπορους μαθητές

To χρηματικό ποσό των 2.200 ευρώ συγκέντρωσε η επετειακή εκδήλωση που έγινε την Πέμπτη (30/3) με σύνθημα “ καμιά οικογένεια χωρίς Πασχαλινό τραπέζι”που διοργάνωσαν από κοινού η Μητρόπολη Πάφου, η Αστυνομική διεύθυνση Πάφου , το Λύκειο Κύκκου και το Νικολαίδειο Γυμνάσιο με σκοπό την στήριξη των άπορων οικογενειών , σύμφωνα με την Διευθύντρια τυ Λυκείου Κύκκου Κούλα Παπαντωνίου.

Η κ. Παπαντωνίου μιλώντας στο ΚΥΠΕ, εξέφρασε την ικανοποίηση της για την ευαισθητοποίηση του κόσμου σημειώνοντας παράλληλα πως το ποσό των 2.200 ευρώ που συγκεντρώθηκε θα δοθεί στο Παγκύπριο Συντονιστικό Συμβούλιο Εθελοντισμού προς ενίσχυση των άπορων οικογενειών της Πάφου.

Η Διευθύντρια του Λυκείου Κύκκου ανέφερε πως το σύνθημα τους είναι να ενώσουν τις δυνάμεις ώστε καμιά οικογένεια να μη μείνει χωρίς Πασχαλινό τραπέζι, προσθέτοντας πως “ έτσι γινόμαστε εθελοντές σ’ ένα κάλεσμα της ανάγκης των καιρών”.

Επεξήγησε ακόμη πως ο εθελοντισμός ως δράση είναι πολυεπίπεδη, αφορά κάθε άνθρωπο σε κάθε εποχή και διαμορφώνεται ανάλογα με τις συνθήκες και τις ανάγκες της εποχής.

Εξάλλου σε χαιρετισμό της η κ. Παπαντωνίου ανέφερε πως η ιδέα για την εκδήλωση προέκυψε την προηγούμενη Κυριακή , ύστερα από εισήγηση της αστυνομικής διεύθυνσης Πάφου , αγκαλιάστηκε από τον Μητροπολίτη Πάφου Γεώργιο και έγινε αποδεκτή από τα δύο σχολεία και τους Συνδέσμους Γονέων ενώ βρήκε στήριξη από πληθώρα φορέων της Πάφου αλλά και απλούς πολίτες της πόλης.

Η καλλιτεχνική εκδήλωση συμπλήρωσε,που διοργανώθηκε για την Εθνική Επέτειο της 1ης Απριλίου έχει διπλό σκοπό πρώτιστα- όπως είπε- να αποτίσει φόρο τιμής και ευγνωμοσύνης σε όλους τους αγωνιστές και ήρωες της ΕΟΚΑ και κατά δεύτερο λόγο να γίνει μια ευκαιρία για υλική βοήθεια σε δυσπραγούντες οικογένειες.

Το πρόγραμμα της εκδήλωσης περιλάμβανε απαγγελία ποιημάτων από μαθητές, τον αποχαιρετισμό του Ρίτσου, και ποίημα για τους μαθητές ήρωες της ΕΟΚΑ. Επίσης ταινία που ετοίμασαν οι μαθητές με θέμα τις τελευταίες στιγμές των ηρώων του αγώνα στις κεντρικές φυλακές και με τίτλο το “ Nάμα’, τραγούδια της χορωδίας του Πολιτιστικού Συλλόγου Ευαγόρας, τραγούδια από την σχολική χορωδία του Νικολαϊδείου και χορούς από μαθητές του Νικολαϊδείου και από το Λαογραφικό όμιλο Χλώρακας .

Επίσης παρουσιάστηκε το θεατρικό δρώμενο της Αγγελικής Σμυρλή” Ο Ευαγόρας Παλληκαρίδης”.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Δημοτικές Εκλογές: Σήμερα η υποβολή υποψηφιοτήτων για  Δημάρχους, Αντιδημάρχους και Δημοτικούς Συμβούλους

Δημοτικές Εκλογές: Σήμερα η υποβολή υποψηφιοτήτων για Δημάρχους, Αντιδημάρχους και Δημοτικούς Συμβούλους

Πραγματοποιείται σήμερα Πέμπτη 25 Απριλίου, η υποβολή υποψηφιοτήτων για τις εκλογές ανάδειξης Προέδρων Επαρχιακών Οργανισμών Αυτοδιοίκησης, Δημάρχων, Αντιδημάρχων, Δημοτικών Συμβούλων και Μελών Σχολικών Εφορειών.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top