ΣΥΝΕΡΓΑΤΙΣΜΟΣ: Εν αναμονή της κυβερνητικής κίνησης-ματ – Αυξάνονται οι εκροές

ΣΥΝΕΡΓΑΤΙΣΜΟΣ: Εν αναμονή της κυβερνητικής κίνησης-ματ – Αυξάνονται οι εκροές

Παρόλο που η λίστα με τους κάτω των δέκα επενδυτές είναι ελπιδοφόρα για τη συνέχεια της Συνεργατικής Κυπριακής Τράπεζας, το υπουργείο Οικονομικών είναι σε συναγερμό εξαιτίας των εκροών καταθέσεων που παρατηρούνται.

Μετά το €1 δις εκροών καταθέσεων που έγιναν μετά την προεκλογική φημολογία για τον Συνεργατισμό, οι τελευταίες εξελίξεις –εφόσον δεν ανακοινώνεται τίποτα– προκαλεί αγωνία στην κοινωνία.

Ο υπουργός Οικονομικών, μετά την Πέμπτη (29/3) και τη λήξη του χρονοδιαγράμματος για την προσέλκυση επενδυτών, εξήγγειλε μια κίνηση της κυβέρνησης για να αποκατασταθεί η εμπιστοσύνη των καταθετών.

Η κίνηση αυτή θα δώσεις στους καταθέτες την πεποίθηση ότι δεν απειλούνται με οποιονδήποτε τρόπο τα χρήματά τους, ωστόσο προς το παρόν οι εκροές αυξάνονται.

Η ιδιωτικοποίηση της Συνεργατικής Κυπριακής Τράπεζας αναμένεται να κλείσει εντός του Μαΐου.

Εν τω μεταξύ, μιλώντας στο Από Μέρα και Μέρα του ΡΙΚ, ο Γιάννος Σταυρινίδης ανέφερε ότι η κίνηση αναμένεται τη Δευτέρα (2/4) ή την Τρίτη (3/4), με στόχο να δοθεί ανάσα στους πελάτες του Συνεργατισμού και να δοθεί εμπράκτως το μήνυμα, ότι πέρα από λόγια, υπάρχουν και έργα.

Ανεφερε ότι η εικόνα σήμερα είναι καλύτερη και καθώς προχωρά η εν εξελίξει διαδικασία, η διεύθυνση του Συνεργατισμού, θα δίνει πληροφόρηση για όλα τα βήματα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Έκρηξη Περδίκη για Συνεργατισμό: «Κάποιοι διαφεύγουν των ευθυνών τους» - VIDEO

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

Πρόεδρος Χριστοδουλίδης: «Ο κ. Ερντογάν δεν είπε κάτι καινούργιο...» - Η απάντησή του για τις εκδηλώσεις διαμαρτυρίας στην Κύπρο

Πρόεδρος Χριστοδουλίδης: «Ο κ. Ερντογάν δεν είπε κάτι καινούργιο...» - Η απάντησή του για τις εκδηλώσεις διαμαρτυρίας στην Κύπρο

Η συντριπτική πλειοψηφία στηρίζει τις πολιτικές που ακολουθεί η Κυβέρνηση, ανέφερε σήμερα ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Νίκος Χριστοδουλίδης, σε δηλώσεις του στους δημοσιογράφους, στο περιθώριο εκδήλωσης στην Κυπερούντα, ενώ σε άλλο σημείο των δηλώσεων του ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας επεσήμανε τον σημαντικό ρόλο που μπορεί να διαδραματίσει η Κυπριακή Δημοκρατία, έτσι ώστε να φέρει κοντά τους γείτονες της εκεί όπου υπάρχουν διάφορες μεταξύ τους.

BEST OF TOTHEMAONLINE