ΣΥΝΕΡΓΑΤΙΣΜΟΣ: Εν αναμονή της κυβερνητικής κίνησης-ματ – Αυξάνονται οι εκροές

ΣΥΝΕΡΓΑΤΙΣΜΟΣ: Εν αναμονή της κυβερνητικής κίνησης-ματ – Αυξάνονται οι εκροές

Παρόλο που η λίστα με τους κάτω των δέκα επενδυτές είναι ελπιδοφόρα για τη συνέχεια της Συνεργατικής Κυπριακής Τράπεζας, το υπουργείο Οικονομικών είναι σε συναγερμό εξαιτίας των εκροών καταθέσεων που παρατηρούνται.

Μετά το €1 δις εκροών καταθέσεων που έγιναν μετά την προεκλογική φημολογία για τον Συνεργατισμό, οι τελευταίες εξελίξεις –εφόσον δεν ανακοινώνεται τίποτα– προκαλεί αγωνία στην κοινωνία.

Ο υπουργός Οικονομικών, μετά την Πέμπτη (29/3) και τη λήξη του χρονοδιαγράμματος για την προσέλκυση επενδυτών, εξήγγειλε μια κίνηση της κυβέρνησης για να αποκατασταθεί η εμπιστοσύνη των καταθετών.

Η κίνηση αυτή θα δώσεις στους καταθέτες την πεποίθηση ότι δεν απειλούνται με οποιονδήποτε τρόπο τα χρήματά τους, ωστόσο προς το παρόν οι εκροές αυξάνονται.

Η ιδιωτικοποίηση της Συνεργατικής Κυπριακής Τράπεζας αναμένεται να κλείσει εντός του Μαΐου.

Εν τω μεταξύ, μιλώντας στο Από Μέρα και Μέρα του ΡΙΚ, ο Γιάννος Σταυρινίδης ανέφερε ότι η κίνηση αναμένεται τη Δευτέρα (2/4) ή την Τρίτη (3/4), με στόχο να δοθεί ανάσα στους πελάτες του Συνεργατισμού και να δοθεί εμπράκτως το μήνυμα, ότι πέρα από λόγια, υπάρχουν και έργα.

Ανεφερε ότι η εικόνα σήμερα είναι καλύτερη και καθώς προχωρά η εν εξελίξει διαδικασία, η διεύθυνση του Συνεργατισμού, θα δίνει πληροφόρηση για όλα τα βήματα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Έκρηξη Περδίκη για Συνεργατισμό: «Κάποιοι διαφεύγουν των ευθυνών τους» - VIDEO

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Πρόεδρος Χριστοδουλίδης: «Είμαι έτοιμος για συνομιλίες ακόμα και αύριο - Δεν εγκαταλείπουμε την επιστροφή της Μόρφου»

Πρόεδρος Χριστοδουλίδης: «Είμαι έτοιμος για συνομιλίες ακόμα και αύριο - Δεν εγκαταλείπουμε την επιστροφή της Μόρφου»

Την ετοιμότητά του για να παρακαθήσει στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων ακόμα και αύριο, εξέφρασε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Χριστοδουλίδης, κατά τον χαιρετισμό του στην 46η αντικατοχική εκδήλωση του Δήμου Μόρφου στον Αστρομερίτη, το βράδυ του Σαββάτου. Τόνισε, δε, ότι δεν πρόκειται να διολισθήσει σε ενέργειες για τη δημιουργία πρόσκαιρης κινητικότητας, ενώ ξεκαθάρισε ότι προτίθεται να κάνει υποχωρήσεις μόνο σε κάποια σημεία που υπηρετούν τον στόχο μιας λειτουργικής και βιώσιμης λύσης του Κυπριακού.

BEST OF TOTHEMAONLINE