ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Αλλαγές στις πτήσεις της EasyJet και της Air France για την Κύπρο – ’72 μίλια από τη Συρία’ -ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Αλλαγές στις πτήσεις της EasyJet και της Air France για την Κύπρο – ’72 μίλια από τη Συρία’ -ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Το ενδεχόμενο κτύπημα της Δύσης στη Συρία, μετά την επίθεση με χημικές ουσίες στην πόλη Ντούμα (σε βάρος Σύρων ανταρτών) έχει προκαλέσει την άμεση αντίδραση του Eurocontrol.

Ο διεθνής αυτός οργανισμός που μεταξύ άλλων φροντίζει για την ασφάλεια των πτήσεων στην Γηραιά Ήπειρο, έχει εκδώσει από την Τετάρτη (11/04) οδηγία προκειμένου να ληφθεί υπόψη η ενδεχόμενη εκτόξευση πυραύλων προς τη Συρία, λόγω παρεμβολών στις συχνότητες πάνω από το FIR Λευκωσίας.

Αυτό είναι γνωστό. Το νεότερο που βγαίνει είναι η κάλυψη αγγλικών Μ.Μ.Ε., τα οποία πλέον προβάλλουν ευρέως αυτό το γεγονός.

Υπάρχουν χαρακτηριστικά ρεπορτάζ όπως αυτό της Sun που δημοσιοποιήθηκε αργά το απόγευμα της Πέμπτης (12/04).

«Αερογραμμές, συμπεριλαμβανομένων της easyJet και της Air France, αναδρομολόγησαν πτήσεις την Τετάρτη (11/04) μετά από την προειδοποίηση του πρακτορείου για τον αεροπορικό έλεγχο της Ευρώπης, προκειμένου να υπάρχει ετοιμότητα για στρατιωτικά κτυπήματα» σημειώνει μεταξύ άλλων η ιστοσελίδα του γνωστού εντύπου της Αγγλίας.

Σε άλλο σημείο τονίζεται η μικρή απόσταση της Κύπρου από την Συρία. «Ο δημοφιλής τουριστικός προορισμός βρίσκεται σε απόσταση 72 μιλίων από τη Συρία, όπου η Δύση σκοπεύει να εκτοξεύσει πυραύλους» είναι η χαρακτηριστική αναφορά.

Πάντως, μέχρι στιγμής δεν έχει εκδοθεί καμιά επίσημη οδηγία από το υπουργείο εξωτερικών της Βρετανίας για τις πτήσεις στην Κύπρο, ενώ για την ώρα, δεν φαίνεται να επηρεάζεται σε μεγάλο βαθμό η επιβατική κίνηση στα αεροδρόμια της Κύπρου, που αν μειωθεί –εννοείται ότι- θα έχει επιπτώσεις για τον τουρισμό μας.

Παρουσιάζουμε και φωτογραφία που λήφθηκε λίγο μετά τις 20:00 και καταγράφει την κίνηση στον εναέριο χώρο της Κύπρου. Όπως θα δείτε υπάρχει πυκνή αεροπορική κίνηση πάνω από την Κύπρο και στις γύρω χώρες, ενώ πάνω από τη Συρία υπάρχει… καθαρός ουρανός:

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Απόπειρα φόνου στη Λευκωσία: Διασωληνωμένος ο 34χρονος - Συνεχίζονται οι έρευνες για εντοπισμό των δραστών

Κυβερνητικές Εξετάσεις: Αυτές είναι οι ημερομηνίες για το 2024 - Μέχρι πότε μπορείς να υποβάλεις αίτηση;

Υπ.Μεταφορών στο «T»: Έρχονται χώροι στάθμευσης για οικογένειες - Σε ποια μέρη θα υλοποιηθεί

Ναυαγεί το λιμάνι Λάρνακας: Δεν κατέθεσε την εγγυητική η Kition - Συνεδριάζει σήμερα η επιτροπή μεταφορών

Τον σταμάτησαν για έλεγχο και τον «τσάκωσαν» με μαχαίρι - Χειροπέδες σε 35χρονο



Live: Σε εξέλιξη η διαδικασία υποβολής υποψηφιοτήτων για τις Eυρωεκλογές του Ιουνίου

Live: Σε εξέλιξη η διαδικασία υποβολής υποψηφιοτήτων για τις Eυρωεκλογές του Ιουνίου

Σε εξέλιξη βρίσκεται από τις 8:30 το πρωί η διαδικασία υποβολής υποψηφιοτήτων για τις Eυρωεκλογές του Ιουνίου, στον Γενικό Έφορο Εκλογών, στο Συνεδριακό Κέντρο «Φιλοξενία»

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top