ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Συνάντηση ενόψει δείπνου είχε με αρχηγούς κομμάτων ο Ακιντζί

Συνάντηση ενόψει δείπνου είχε με αρχηγούς κομμάτων ο Ακιντζί

Συνάντηση με τους αρχηγούς των τουρκοκυπριακών κομμάτων είχε την Παρασκευή (13/4) ο Τουρκοκύπριος ηγέτης Μουσταφά Ακιντζί, στα κατεχόμενα, ενόψει του κοινωνικού δείπνου με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Νίκο Αναστασιάδη.

Στη συνάντηση συμμετείχαν ο ηγέτης του Ρεπουμπλικανικού Τουρκικού Κόμματος και «πρωθυπουργός» Τουφάν Ερχιουρμάν, ο «υπουργός εξωτερικών» Κουντρέτ Οζερσάι, ο ηγέτης του Δημοκρατικού Κόμματος και «υπουργός οικονομικών» Σερντάρ Ντενκτάς, ο ηγέτης του Κόμματος Κοινοτικής Δημοκρατίας και «υπουργός παιδείας» Τζεμάλ Οζγιγίτ και ο ηγέτης του κόμματος Αναγέννηση Ερχάν Αρικλί.

Ο ηγέτης του Κόμματος Εθνικής Ενότητας Χουσείν Οζγκιουργκούν δεν παρευρέθηκε στη συνάντηση, όπως είχε δηλώσει ότι θα πράξει.

Σε δήλωσή του μετά τη συνάντηση, ο Μουσταφά Ακιντζί ανέφερε ότι στο κοινωνικό δείπνο με τον Πρόεδρο Αναστασιάδη η κάθε πλευρά θα προσπαθήσει να κατανοήσει την προσέγγιση της άλλης και πρόσθεσε ότι η τουρκοκυπριακή πλευρά θα προσέλθει στο δείπνο με καλή θέληση για ειλικρινή διάλογο προκειμένου να διαπιστωθεί εάν υπάρχει πρόθεση, θέληση και όραμα για κοινό μέλλον.

Ο Τουρκοκύπριος ηγέτης ανέφερε ότι «οι δύο κοινότητες πρέπει να προσπαθήσουν να κατανοήσουν η μία την άλλη μέσω διαλόγου».

Επανέλαβε ότι μια διαδικασία διαπραγμάτευσης του Κυπριακού ανοιχτού τέλους είναι εκτός συζήτησης και πως αν δεν υπάρξει λύση του Κυπριακού σε 2-3 χρόνια, η διχοτόμηση θα είναι πλέον μόνιμη.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Μεγάλη η πυρκαγιά στην Πάφο, δυσκολεύουν την κατάσβεση οι ισχυροί άνεμοι - Δείτε βίντεο

Μεγάλη η πυρκαγιά στην Πάφο, δυσκολεύουν την κατάσβεση οι ισχυροί άνεμοι - Δείτε βίντεο

Φωτιά ξέσπασε γύρω στις 20.00 την Τετάρτη στην περιοχή του «Aphrodite Hills», παρά την Πέτρα του Ρωμιού.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top