Συνάντηση ενόψει δείπνου είχε με αρχηγούς κομμάτων ο Ακιντζί

Συνάντηση ενόψει δείπνου είχε με αρχηγούς κομμάτων ο Ακιντζί

Συνάντηση με τους αρχηγούς των τουρκοκυπριακών κομμάτων είχε την Παρασκευή (13/4) ο Τουρκοκύπριος ηγέτης Μουσταφά Ακιντζί, στα κατεχόμενα, ενόψει του κοινωνικού δείπνου με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Νίκο Αναστασιάδη.

Στη συνάντηση συμμετείχαν ο ηγέτης του Ρεπουμπλικανικού Τουρκικού Κόμματος και «πρωθυπουργός» Τουφάν Ερχιουρμάν, ο «υπουργός εξωτερικών» Κουντρέτ Οζερσάι, ο ηγέτης του Δημοκρατικού Κόμματος και «υπουργός οικονομικών» Σερντάρ Ντενκτάς, ο ηγέτης του Κόμματος Κοινοτικής Δημοκρατίας και «υπουργός παιδείας» Τζεμάλ Οζγιγίτ και ο ηγέτης του κόμματος Αναγέννηση Ερχάν Αρικλί.

Ο ηγέτης του Κόμματος Εθνικής Ενότητας Χουσείν Οζγκιουργκούν δεν παρευρέθηκε στη συνάντηση, όπως είχε δηλώσει ότι θα πράξει.

Σε δήλωσή του μετά τη συνάντηση, ο Μουσταφά Ακιντζί ανέφερε ότι στο κοινωνικό δείπνο με τον Πρόεδρο Αναστασιάδη η κάθε πλευρά θα προσπαθήσει να κατανοήσει την προσέγγιση της άλλης και πρόσθεσε ότι η τουρκοκυπριακή πλευρά θα προσέλθει στο δείπνο με καλή θέληση για ειλικρινή διάλογο προκειμένου να διαπιστωθεί εάν υπάρχει πρόθεση, θέληση και όραμα για κοινό μέλλον.

Ο Τουρκοκύπριος ηγέτης ανέφερε ότι «οι δύο κοινότητες πρέπει να προσπαθήσουν να κατανοήσουν η μία την άλλη μέσω διαλόγου».

Επανέλαβε ότι μια διαδικασία διαπραγμάτευσης του Κυπριακού ανοιχτού τέλους είναι εκτός συζήτησης και πως αν δεν υπάρξει λύση του Κυπριακού σε 2-3 χρόνια, η διχοτόμηση θα είναι πλέον μόνιμη.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Κυπριακό: Χριστοδουλίδης - Ερχιουρμάν: Η συνάντηση των χαμηλών προσδοκιών και το δύσκολο στοίχημα της επανεκκίνησης

Κυπριακό: Χριστοδουλίδης - Ερχιουρμάν: Η συνάντηση των χαμηλών προσδοκιών και το δύσκολο στοίχημα της επανεκκίνησης

Στη σκιά των χαμηλών προσδοκιών, αλλά με το βλέμμα στραμμένο στην επόμενη ημέρα του Κυπριακού, συναντώνται σήμερα στις 16:00 στη νεκρή ζώνη ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Χριστοδουλίδης και ο κατοχικός ηγέτης Τουφάν Ερχιουρμάν. Πρόκειται για το πρώτο ουσιαστικό τετ α τετ των δύο ανδρών, μετά την πρόσφατη παρουσία του Γενικού Γραμματέα των Ηνωμένων Εθνών Αντόνιο Γκουτέρες στην Κύπρο και ως εκ τούτου, η πολιτική σημασία της συνάντησης, είναι μεγαλύτερη από τα άμεσα αποτελέσματα, που σήμερα θεωρείται πιθανό να παραχθούν.

BEST OF TOTHEMAONLINE