Ο Ερντογάν έστειλε βίντεο στον Πούτιν για τα χημικά στη Δούμα

Ο Ερντογάν έστειλε βίντεο στον Πούτιν για τα χημικά στη Δούμα

Το κλίμα μοιάζει να έχει μαλακώσει λίγο, δήλωσε ο Τούρκος Πρόεδρος Ταγίπ Ερντογάν αναφερόμενος στην κρίση μεταξύ ΗΠΑ και Ρωσίας, και στις τηλεφωνικές επικοινωνίες που είχε πρώτα με τον Αμερικανό Πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ και στη συνέχεια με τον Ρώσο Πρόεδρο Βλαδιμίρ Πούτιν.

Ο Τούρκος Πρόεδρος είπε ακόμη ότι έστειλε βίντεο στον Ρώσο Πρόεδρο σχετικά με τις επιθέσεις στη Δούμα.

Σε δηλώσεις του έπειτα από την προσευχή της Παρασκευής, ο Τούρκος Πρόεδρος είπε ότι συζήτησαν με Πούτιν και Τραμπ τις εξελίξεις στη Συρία. “Συζητήσαμε τί μπορεί να γίνει για τη διασφάλιση της ειρήνης στη Συρία. Ευχηθήκαμε να λάβει τέλος η τραγωδία στην περιοχή με την διασφάλιση της ειρήνης'.

'Οι εξελίξεις στην Δούμα και την Ανατολική Γούτα ήταν οδυνηρές και καταστροφικές. Είχα μαγνητοσκοπημένες εικόνες από αυτά. Τις έδωσα στους ειδικούς αντιπροσώπους του Πούτιν”, ανέφερε.

Ο Τούρκος Πρόεδρος ανέφερε ότι αυτά τα συζήτησε και με τον Βλαδιμίρ Πούτιν. “Τα χημικά όπλα οπωσδήποτε είναι καταστροφικά αλλά και τα άλλα συμβατικά όπλα σκοτώνουν γυναίκες και παιδιά αδιάκριτα. Ζητήσαμε και ζητάμε από τη Ρωσία και τις συμμαχικές δυνάμεις να έχουν ευαισθησία σε αυτά. Αυτή τη στιγμή το κλίμα μοιάζει να έχει μαλακώσει λίγο. Θέλουμε να μαλακώσει το κλίμα, να διασφαλίσουμε την ειρήνη”, ανέφερε.

ΚΥΠΕ

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

LIVE: Οι ΗΠΑ ετοιμάζονται να πλήξουν το Ιράν εντός ημερών - Νέες επιθέσεις του Ισραήλ στο Ιράν

LIVE: Οι ΗΠΑ ετοιμάζονται να πλήξουν το Ιράν εντός ημερών - Νέες επιθέσεις του Ισραήλ στο Ιράν

Σκηνικό γενικευμένης σύγκρουσης στη Μέση Ανατολή - Ισραήλ και Ιράν συνεχίζουν τις εκατέρωθεν επιθέσεις ενώ αυξάνονται οι φόβοι για άμεση εμπλοκή των ΗΠΑ - Όλες οι εξελίξεις.