Η Ελλάδα θα απελευθερώσει τους οκτώ Τούρκους αξιωματικούς

Η Ελλάδα θα απελευθερώσει τους οκτώ Τούρκους αξιωματικούς

Την επικείμενη απελευθέρωση των οκτώ Τούρκων αξιωματικών που έχουν ζητήσει άσυλο στην Ελλάδα επιβεβαίωσε τη Δευτέρα (16/4) ο υπουργός Δικαιοσύνης Σταύρος Κοντονής.

Δεν απέκλεισε ωστόσο το ενδεχόμενο, να ληφθούν μέτρα προστασία τους.

Ο Υπουργός Δικαιοσύνης της Ελλάδας υπογράμμισε παράλληλα ότι με αφορμή τις απαγωγές των φερόμενων γκιουλενιστών στο Κόσοβο, στην Ελλάδα δεν υπάρχει κίνδυνος να απαχθεί οποιοσδήποτε που βρίσκεται νόμιμα στη χώρα.

Για απαγωγές, πρόσθεσε ό Υπουργός, να ανησυχούν αυτοί που παρέδωσαν τον Οτσαλάν στους Τούρκους.

Ο κύριος Κοντονής ανέφερε ακόμη ότι το 18μηνο για τους οκτώ τούρκους στρατιωτικούς παρέρχεται μέσα στον Μάιο, οπότε και θα αφεθούν ελεύθεροι. Όπως ανέφερε δεν υπήρξε προσφυγή της τουρκικής πλευράς για να δικαστούν στην Ελλάδα για αδικήματα που προβλέπονται από τον ποινικό κώδικα.

Η Αθήνα έχει απορρίψει κατηγορηματικά την οποία ανταλλαγή των οκτώ με τους δύο Έλληνες στρατιωτικούς που κρατούνται στις φυλακές της Αδριανούπολης από την πρώτη Μαρτίου.

Ο αναπληρωτής Υπουργός Εθνικής Άμυνας Φώτης Κουβέλης ανέφερε ότι Ερντογάν και Γιλντιρίμ μιλούν τη δική τους γλώσσα δικαίου, προσθέτοντας ότι τίποτα δεν δικαιολογεί την απαράδεκτα παρατεταμένη κράτησή των δύο Ελλήνων στρατιωτικών.

 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

Δραματικές είναι οι εξελίξεις στη Μέση Ανατολή - Το Ιράν περνά στην αντεπίθεση

Δραματικές είναι οι εξελίξεις στη Μέση Ανατολή - Το Ιράν περνά στην αντεπίθεση

Δραματικές είναι οι εξελίξεις στη Μέση Ανατολή, με τις Ηνωμένες Πολιτείες να μπαίνουν στον πόλεμο μεταξύ Ισραήλ και Ιράν. Αμερικανικά βομβαρδιστικά χτύπησαν τα ξημερώματα τρεις βασικές πυρηνικές εγκαταστάσεις. Μεταξύ αυτών, το υπόγειο συγκρότημα του Φορντό, το μεγάλο εργοστάσιο εμπλουτισμού της Νατάνζ και μια εγκατάσταση κοντά στο Ισφαχάν. Ο Ντόναλντ Τραμπ υποστήριξε ότι το Φορντό καταστράφηκε πλήρως, καλώντας παράλληλα τους Ιρανούς σε ειρήνη, διαφορετικά – όπως είπε – τα επόμενα χτυπήματα θα είναι ισχυρότερα. Αποφασισμένο για αντίποινα εμφανίζεται το Ιράν. Με έντονη ανησυχία παρακολουθεί η διεθνής κοινότητας τις εξελίξεις υπό το φόβο για ευρύτερη περιφερειακή σύρραξη στην περιοχή.