ΙΕΡΑ ΣΥΝΟΔΟΣ: Επανέρχεται η υπόθεση Έλενας - Βγάζουν τα ράσα άπιστου κληρικού

ΙΕΡΑ ΣΥΝΟΔΟΣ: Επανέρχεται η υπόθεση Έλενας - Βγάζουν τα ράσα άπιστου κληρικού

Την καθαίρεση δύο κληρικών εξετάζει την Τετάρτη (18/4) η Ιερά Σύνοδος, ο ένας εξ' αυτών, πρόκειται για τον ιερέα που φέρεται να παρενοχλούσε την Έλενα Φραντζή.

Σύμφωνα με τον Βάσο Βασιλείου (‘Φιλελεύθερο’), η πρώτη περίπτωση αφορά στον ιερέα ο οποίος καταδικάστηκε από δύο δικαστήρια (Πρωτόδικο και Ανώτατο) για σεξουαλική παρενόχληση κατά της ανήλικης τότε (και νεκρής σήμερα) Έλενας Φραντζή.

Η δεύτερη περίπτωση αφορά σε ιερέα της μητροπολιτικής περιφέρειας Πάφου, ο οποίος φέρεται να είχε εξωσυζυγική σχέση και έπεσε στην αντίληψη του μητροπολίτη Πάφου. 

Το θέμα της λήψης απόφασης θέτουν οι οικείοι, μητροπολίτης Ταμασού Ησαΐας και Πάφου Γεώργιος.

ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Το ThemaOnline στην παρούσα στήλη κάνει ανασκόπηση του κυπριακού Τύπου και μόνο, αποδίδοντας δημοσιεύματα εντύπων, τα οποία και επικαλείται. 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Πρόεδρος Χριστοδουλίδης: Μεταβαίνει στη Μολδαβία - Πρόκειται για την πρώτη επίσημη επίσκεψη Προέδρου της ΚΔ στη χώρα

Πρόεδρος Χριστοδουλίδης: Μεταβαίνει στη Μολδαβία - Πρόκειται για την πρώτη επίσημη επίσκεψη Προέδρου της ΚΔ στη χώρα

Οι διμερείς σχέσεις Κύπρου – Μολδαβίας, η ενταξιακή πορεία της Μολδαβίας στην ΕΕ, οι περιφερειακές εξελίξεις, καθώς και οι εξελίξεις στο Κυπριακό θα είναι ανάμεσα στα θέματα που θα απασχολήσουν τις συνομιλίες που θα έχει ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Νίκος Χριστοδουλίδης με την Πρόεδρο της Μολδαβίας, κατά τη σημερινή, πρώτη επίσημη επίσκεψη Προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας στη Μολδαβία.

BEST OF TOTHEMAONLINE