ΚΟΣΜΟΣ

Τα πλαστικά καλαμάκια και οι μπατονέτες θα απαγορευθούν στη Βρετανία

Τα πλαστικά καλαμάκια και οι μπατονέτες θα απαγορευθούν στη Βρετανία

Τα πλαστικά καλαμάκια και οι μπατονέτες θα αποτελούν παρελθόν για τη Βρετανία, με την Πρωθυπουργό της Τερέζα Μέι να ανακοινώνει την Πέμπτη τα σχέδια της κυβέρνησης για κατάργησή τους ως μέρος της προσπάθειας να αντιμετωπιστεί η παγκόσμια θαλάσσια ρύπανση.


Όπως μεταδίδει το Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων η Τερέζα Μέι ανέφερε ότι η κυβέρνησή της θα προχωρήσει σε διαβούλευση για την απαγόρευση αυτών των αντικειμένων μίας χρήσης αργότερα φέτος, προτού ψηφιστεί νομοθεσία γι αυτό το ζήτημα.

Αυτή η κίνηση έρχεται μετά την εισαγωγή από το 2015 της εισαγωγής μικρής χρέωσης για τις πλαστικές σακούλες στα περισσότερα καταστήματα, την απαγόρευση των πλαστικών μικροσκοπικών σφαιριδίων τα οποία εμπεριέχονταν σε καλλυντικά προϊόντα και των σχεδίων να πληρώνεται από τους καταναλωτές μια επιστρέψιμη προκαταβολή για πλαστικά μπουκάλια.

«Η Κυβέρνηση του ΗΒ είναι παγκόσμια ηγέτιδα σ` αυτό το ζήτημα και το κοινό της Βρετανίας έχει επιδείξει ενθουσιασμό και ενέργεια αγκαλιάζοντας την χρέωση για τις πλαστικές σακούλες και την απαγόρευση των μικροσκοπικών σφαιριδίων», ανέφερε η κ. Μέι σε ανακοίνωσή της.

«Σήμερα προωθούμε φιλόδοξα σχέδια για την περαιτέρω μείωση των πλαστικών απορριμάτων από καλαμάκια, αναδευτήρες και μπατονέτες», σημείωσε.

Πρόσθεσε ότι η Βρετανία θα ζητήσει από τις χώρες της Κοινοπολιτείας «να έρθουν μαζί μας στην μάχη εναντίον των πλαστικών στη θάλασσα», έχοντας το θέσει ως βασικό ζήτημα στην ημερήσια διάταξη της Συνόδου, την οποία φιλοξενεί το Λονδίνο αυτή την εβδομάδα.

«Μαζί μπορούμε να επιφέρουμε πραγματική αλλαγή έτσι ώστε οι μελλοντικές γενιές να μπορούν να απολαμβάνουν ένα φυσικό περιβάλλον πιο υγιές από αυτό που βρίσκουμε σήμερα», ανέφερε η ίδια.
 
Η βρετανική κυβέρνηση θα δεσμεύσει 61,4 εκατομμύρια (€70 εκατ) για σκοπούς διεθνούς έρευνας και για την βελτίωση της διαχείρισης απορριμάτων στις αναπτυσσόμενες χώρες.

Σύμφωνα με τα ευρήματα πρόσφατης έρευνας 8,5 δισεκατομμύρια πλαστικά καλαμάκια πετάγονται κάθε χρόνο στη Βρετανία.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Παράνομα φωτοβολταϊκά: Προς διερεύνηση δύο περιπτώσεις - Πώς επηρεάζουν το δίκτυο της ΑΗΚ

Πόσα παιδιά γεννήθηκαν στην ΕΕ το 2022; - Η χώρα με την ψηλότερη γονιμότητα και η θέση της Κύπρου

Συναγερμός στις Αρχές: Έκρηξη σε γκαράζ οικίας σήκωσε στο «πόδι» περιοχή στη Λευκωσία - Ζημιές σε ένα όχημα

Πασαλιμάνι: Βίντεο ντοκουμέντο λίγα λεπτά μετά την κατάρρευση του κτιρίου - Το φορτηγό που σκοτώθηκε ο αστυνομικός

Ακομπλεξάριστη η Δέσποινα Βανδή: Το βίντεο στο TikΤοκ – Έτσι είναι όταν ξυπνάει



Το μεταναστευτικό αλλάζει την ατζέντα των κομμάτων - Οι προτεραιότητες των πολιτών ενόψει Ευρωεκλογών

Το μεταναστευτικό αλλάζει την ατζέντα των κομμάτων - Οι προτεραιότητες των πολιτών ενόψει Ευρωεκλογών

Το μεταναστευτικό βρίσκεται πλέον στην προμετωπίδα της προεκλογικής εκστρατείας των κομμάτων ενόψει ευρωεκλογών, ιδιαίτερα στην Κύπρο όπου το τελευταίο διάστημα οι ροές μεταναστών από τον Λίβανο προς τα παράλια της χώρας μας, αυξάνονται δραματικά. Ούτε οι προσπάθειες της κυβέρνησης έφεραν αποτέλεσμα, ούτε υπάρχει θέληση από την Ευρώπη για επαναξιολόγηση περιοχών στη Συρία  ως ασφαλείς, προκειμένου να καταστεί δυνατός ο επαναπατρισμός ατόμων από τη Συρία.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top