Τουρκικό ΥΠΕΞ: Η Ελλάδα προστατεύει τους πραξικοπηματίες

Τουρκικό ΥΠΕΞ: Η Ελλάδα προστατεύει τους πραξικοπηματίες

Η Ελλάδα είναι μια χώρα που προστατεύει τους πραξικοπηματίες, αναφέρει σε ανακοίνωσή του το Υπουργείο Εξωτερικών της Τουρκίας, σχολιάζοντας την απόφαση του Συμβουλίου Επικρατείας της Ελλάδας να απελευθερώσει με περιοριστικούς όρους τον ένα από τους οκτώ Τούρκους στρατιωτικούς που διέφυγαν στη Ελλάδα μετά το αποτυχημένο πραξικόπημα της 15ης Ιουλίου.

Στην ανακοίνωσή του το τουρκικό ΥΠΕΞ αναφέρει ότι παρόλο που έγιναν δηλώσεις ότι ο Σουλεϊμάν Οζκαϊνακτσί θα απελευθερωθεί με περιοριστικούς όρους, αυτή η απόφαση δείχνει ότι "δεν έχουν ληφθεί τα απαραίτητα μέτρα για έναν προδότη που συμμετείχε στην απόπειρα πραξικοπήματος", προσθέτοντας ότι "η Ελλάδα αποκάλυψε για άλλη μια φορά ότι είναι μια χώρα που προστατεύει τους πραξικοπηματίες".

Αναφέρει ακόμη πως στον ελληνικό Τύπο υπάρχουν δηλώσεις Ελλήνων αξιωματούχων προς την κατεύθυνση που δείχνει ότι θα αφεθούν ελεύθεροι και οι άλλοι προδότες πραξικοπηματίες τις επόμενες μέρες. “Αυτή η κατάσταση δεν μπορεί να εξηγηθεί ως μια απλή πρακτική της διαδικασίας προφυλάκισης όπως ισχυρίζονται οι Ελληνες αξιωματούχοι”,προσθέτει.

Σύμφωνα με το τουρκικό ΥΠΕΞ “η ελληνική δικαιοσύνη δια της άρνησής της πολλάκις να εκδώσει στη χώρα μας τους προδότες πραξικοπηματίες, οι οποίοι στράφηκαν εναντίον της δημοκρατίας μας προετοίμασαν το έδαφος για ένα τέτοιο αποτέλεσμα που πληγώνει το αίσθημα της κοινής γνώμης”.

“Συνεχίζεται η αποφασιστικότητα μας στο θέμα της έκδοσης των δραπετών πραξικοπηματιών και της εκδίκασής τους στη χώρα μας”, καταλήγει η ανακοίνωση.

ΚΥΠΕ

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

Ξεκινούν την Παρασκευή 16 Μαΐου οι συνομιλίες Ρωσίας – Ουκρανίας, σύμφωνα με το Tass

Ξεκινούν την Παρασκευή 16 Μαΐου οι συνομιλίες Ρωσίας – Ουκρανίας, σύμφωνα με το Tass

Οι ρωσο-ουκρανικές διαπραγματεύσεις θα ξεκινήσουν τελικά την Παρασκευή, στο Ντολμαμπαχτσέ της Κωνσταντινούπολης, σύμφωνα με το ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων TASS, που μεταδίδει δηλώσεις του βοηθού του Ρώσου Προέδρου και επικεφαλής της ρωσικής αντιπροσωπείας, Βλαντίμιρ Μεντίνσκι, ότι σκοπός των απευθείας συνομιλιών είναι «η εγκαθίδρυση μακροπρόθεσμης ειρήνης και η αντιμετώπιση των πρωταρχικών αιτίων της κρίσης».

BEST OF TOTHEMAONLINE