ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Στήριξη από Κοινοπολιτεία για ΑΟΖ και Κυπριακό

Στήριξη από Κοινοπολιτεία για ΑΟΖ και Κυπριακό

Στήριξη για το Κυπριακό από τους ηγέτες της Κοινοπολιτείας σύμφωνα με τον Κυβερνητικό Εκπρόσωπο.

Αλληλεγγύη στην Κυπριακή Δημοκρατία ως προς την άσκηση των κυριαρχικών δικαιωμάτων στην Αποκλειστική Οικονομική Ζώνη εκφράζουν οι αρχηγοί κρατών ή κυβερνήσεων των χωρών της Κοινοπολιτείας μέσα από το Κοινό Ανακοινωθέν της Συνόδου και τη Δήλωση Αρχηγών που θα εκδοθούν αργότερα την Παρασκευή (20/4), ανέφερε σε δηλώσεις στο Λονδίνο ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος, Πρόδρομος Προδρόμου.

Μιλώντας σε δημοσιογράφους στο περιθώριο της Συνόδου της Κοινοπολιτείας που ολοκληρώνεται απόψε, ο κ. Προδρόμου είπε ότι «σήμερα (20/4) οι αρχηγοί κρατών, μεταξύ των οποίων και ο Πρόεδρος Αναστασιάδης, βρίσκονται στο Windsor Castle, όπου είχαν την ευκαιρία να κάνουν μια ελεύθερη συζήτηση μεταξύ τους. Από εκεί προκύπτει η Δήλωση των Αρχηγών κρατών, αλλά και το Κοινό Ανακοινωθέν, στο οποίο υπάρχει ρητή αναφορά για την Κύπρο και το Κυπριακό».

Συγκεκριμένα, σημείωσε, «οι αρχηγοί κρατών της Κοινοπολιτείας εκφράζουν τη στήριξή τους στην κυριαρχία, την ανεξαρτησία και την εδαφική ακεραιότητα της Κυπριακής Δημοκρατίας στηρίζοντας επίσης τις προσπάθειες για επίλυση του Κυπριακού μέσα από διαπραγματεύσεις, στη βάση του Χάρτη και των ψηφισμάτων του Συμβουλίου Ασφαλείας και γενικά των Ηνωμένων Εθνών».

Όπως ανέφερε περαιτέρω ο κ. Προδρόμου, «είναι σημαντικό ότι οι αρχηγοί κρατών της Κοινοπολιτείας εκφράζουν αλληλεγγύη στην Κυπριακή Δημοκρατία ως προς την άσκηση των κυριαρχικών δικαιωμάτων στην Αποκλειστική Οικονομική Ζώνη».

Υπάρχει, πρόσθεσε, «στο Ανακοινωθέν έκκληση για σεβασμό στη Σύμβαση των Ηνωμένων Εθνών για το Δίκαιο της Θάλασσας, αλλά και έκκληση για να αποφευχθούν ενέργειες ή δηλώσεις ή άλλη επιθετική συμπεριφορά που απειλεί τη σταθερότητα στην Ανατολική Μεσόγειο, με παραλήπτη φυσικά την Τουρκία».

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, είπε τέλος ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος, «έχει ευχαριστήσει για τη διαχρονική στήριξη που έχει η Κυπριακή Δημοκρατία από την Κοινοπολιτεία και για την τοποθέτηση στη βάση αρχών μέσα από το Κοινό Ανακοινωθέν».

Από ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Θλίψη στον Κυπριακό πολιτισμό: Πέθανε η Ελένη Νικήτα - Αντιμετώπιζε προβλήματα υγείας

Συμπλοκή νεαρών στην Λευκωσία: Στο νοσοκομείο τρεις τραυματίες - Διερευνά τους ισχυρισμούς τους η Αστυνομία

Στο νοσοκομείο 19χρονος - Έχασε τον έλεγχο της μοτοσικλέτας του και προσέκρουσε σε πάσσαλο

Ξεπέρασε το επιτρεπτό όριο η σκόνη: Ο λόγος που «προτιμά» τη χώρα μας – «Αυξομειώσεις μέχρι τη Δευτέρα»

Πράξη ανθρωπιάς από Κύπριο: Νοικιάζει αφιλοκερδώς την οικία του σε μητέρα μονογονιό 5 ανήλικων παιδιών



Αυτός διορίστηκε ειδικός σύμβουλος του ΠτΔ για θέματα εκπαίδευσης

Αυτός διορίστηκε ειδικός σύμβουλος του ΠτΔ για θέματα εκπαίδευσης

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Χριστοδουλίδης με απόφασή του διόρισε τον Γεώργιο Σκαλιά ως Ειδικό του Σύμβουλο για θέματα Εκπαίδευσης. Ο διορισμός του είναι άνευ απολαβών και δεν περιλαμβάνει οποιεσδήποτε εκτελεστικές αρμοδιότητες και εξουσίες.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top