ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Προγράμματα Νικόλα-Λιλλήκα σε όλα τα Υπουργεία - Δεν έστειλε ο Μαλάς

Προγράμματα Νικόλα-Λιλλήκα σε όλα τα Υπουργεία - Δεν έστειλε ο Μαλάς

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας συνεργάζεται με τους πολιτικούς αρχηγούς για να υλοποιηθούν συγκλίσεις που υπάρχουν σε προγραμματικές θέσεις που κατατέθηκαν κατά την προεκλογική περίοδο, είπε σήμερα ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος κ. Πρόδρομος Προδρόμου.

Σε δηλώσεις του στους δημοσιογράφους, στο Προεδρικό Μέγαρο, ο Εκπρόσωπος είπε ότι «στο πλαίσιο των διαβουλεύσεων του Προέδρου της Δημοκρατίας με τους αρχηγούς των κομμάτων για τις προγραμματικές θέσεις, μετά τους κ.κ. Παπαδόπουλο και Σιζόπουλο με τους οποίους είχε συνάντηση τη Δευτέρα (23/4), την Τετάρτη (25/4) ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας θα συναντήσει τον Πρόεδρο της Βουλής κ. Δημήτρη Συλλούρη, την Πέμπτη θα συναντήσει τον ΓΓ του ΑΚΕΛ κ. Άντρο Κυπριανού και τον Πρόεδρο της Συμμαχίας Πολιτών κ. Γιώργο Λιλλήκα, ενώ μένει να καθοριστεί και η ώρα της συνάντησης με τον Πρόεδρο του ΕΛΑΜ κ. Χρίστο Χρίστου.

Στις 2 Μαΐου θα έχει συνάντηση με τον Πρόεδρο των Οικολόγων – Συνεργασίας Πολιτών κ. Γιώργο Περδίκη και στις 4 Μαΐου θα έχει συνάντηση με την Πρόεδρο του Κινήματος Αλληλεγγύης κα Ελένη Θεοχάρους.

Στο μεταξύ, στο Υπουργικό Συμβούλιο της Τρίτης (24/4) αποφασίστηκε όπως οι προγραμματικές προτάσεις που κατέθεσαν ο κ. Παπαδόπουλος και ο κ. Λιλλήκας, μεταβιβαστούν σε όλα τα Υπουργεία για να εξεταστούν από τεχνοκράτες και συμβούλους των Υπουργών, προκειμένου να διαπιστωθεί ποια μέτρα θα μπορούν αν προωθηθούν για υλοποίηση».

Σε παρατήρηση δημοσιογράφου ότι ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας φαίνεται να «ρίχνει γέφυρες» στο εσωτερικό μέτωπο, ο Εκπρόσωπος είπε ότι «η συνεργασία είναι μια δεδομένη επιδίωξη του Προέδρου της Δημοκρατίας. Εξάλλου είναι με αυτούς τους όρους που είχε διεκδικήσει την επανεκλογή του, ότι για τα μεγάλα προβλήματα, για τα ζητήματα, για τα οποία περιμένει ο πολίτης το κράτος και την πολιτική ηγεσία να πάρουν αποφάσεις, χρειάζεται συνεργασία. Τώρα είναι η ώρα να δούμε τα σημεία συγκλίσεων που υπάρχουν στη βάση των προγραμματικών θέσεων που καταθέτουν όσοι ήταν υποψήφιοι για την Προεδρία».

Ερωτηθείς για τις προτάσεις του κ. Σταύρου Μαλά, ο Εκπρόσωπος ανέφερε ότι δεν έχουν κατατεθεί οι προτάσεις από τον κ. Μαλά.

Σε ερώτηση αν κατά τις συναντήσεις του Προέδρου με τους αρχηγούς των κομμάτων γίνεται και ανασκόπηση των εξελίξεων στο Κυπριακό, ο Εκπρόσωπος είπε ότι «η αναφορά μας είναι ότι ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας συνεργάζεται με τους πολιτικούς αρχηγούς για να υλοποιηθούν συγκλίσεις που υπάρχουν σε προγραμματικές θέσεις που κατατέθηκαν κατά την προεκλογική περίοδο για τις Προεδρικές Εκλογές».

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Βουλή: Ζητά συγκεκριμένες ενέργειες από Κυβέρνηση και ΕΕ για το μεταναστευτικό

Βουλή: Ζητά συγκεκριμένες ενέργειες από Κυβέρνηση και ΕΕ για το μεταναστευτικό

Συγκεκριμένες ενέργειες για το μεταναστευτικό ζητά από την Κυβέρνηση και την Ευρωπαϊκή 'Ενωση η Ολομέλεια της Βουλής που συζήτησε την Πέμπτη το θέμα και ενέκρινε ψήφισμα με 16 ψήφους υπέρ και 10 εναντίον. Το ψήφισμα κατατέθηκε από τον ΔΗΣΥ.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top