ΔΙΕΘΝΗ

Ρωσία: Ξεκίνησε η παραγωγή των S-400 που προορίζονται για την Τουρκία

Ρωσία: Ξεκίνησε η παραγωγή των S-400 που προορίζονται για την Τουρκία

Η Ρωσία άρχισε τη διαδικασία παραγωγής των συστημάτων αντιαεροπορικής άμυνας S-400 που προορίζονται για την Τουρκία δήλωσε ο Αλεξάντερ Μιχέεφ, γενικός διευθυντής της εταιρείας Rosoboronexport.

«Αρχίσαμε την εκτέλεση της σύμβασης. Δεν μιλάμε για τις παραδόσεις των S-400», απλά «άρχισε η παραγωγή των συστημάτων αντιαεροπορικής άμυνας», δήλωσε ο Μιχέεφ όπως μετέδωσαν το ρωσικό κρατικό πρακτορείο ειδήσεων RIA Novosti και το τουρκικό κρατικό πρακτορείο ειδήσεων Anadolu.

Τον Δεκέμβριο, η Τουρκία ανακοίνωσε ότι συνήψε συμφωνία με τη Ρωσία για την αγορά δύο συστοιχιών του συστήματος S-400 μέχρι τα τέλη του 2019.

Στις 3 Απριλίου, ο πρόεδρος της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν και ο Ρώσος ομόλογός του Βλαντίμιρ Πούτιν ανακοίνωσαν στην Άγκυρα ότι συμφώνησαν να επισπεύσουν τις παραδόσεις των συστημάτων. Οι παραδόσεις αναμένεται να αρχίσουν στα τέλη του 2019 ή στις αρχές του 2020.

Πηγή: Anadolu

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Βουλή: Ζητά συγκεκριμένες ενέργειες από Κυβέρνηση και ΕΕ για το μεταναστευτικό

Βουλή: Ζητά συγκεκριμένες ενέργειες από Κυβέρνηση και ΕΕ για το μεταναστευτικό

Συγκεκριμένες ενέργειες για το μεταναστευτικό ζητά από την Κυβέρνηση και την Ευρωπαϊκή 'Ενωση η Ολομέλεια της Βουλής που συζήτησε την Πέμπτη το θέμα και ενέκρινε ψήφισμα με 16 ψήφους υπέρ και 10 εναντίον. Το ψήφισμα κατατέθηκε από τον ΔΗΣΥ.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top