ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΧΡΙΣΤΟΥ: «Θα αποστείλουμε ξανά όλες τις θέσεις μας» - Συζήτηση με Πρόεδρο για στρατιωτικούς

ΧΡΙΣΤΟΥ: «Θα αποστείλουμε ξανά όλες τις θέσεις μας» - Συζήτηση με Πρόεδρο για στρατιωτικούς

Τη θέση ότι δεν πρέπει να πάμε σε νέο γύρο συνομιλιών αν δεν εξασφαλίσουμε θετικές δεσμεύσεις για τον τόπο, διατύπωσε ο Πρόεδρος του ΕΛΑΜ Χρίστος Χρίστου μετά από συνάντηση που είχε με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Νίκο Αναστασιάδη κατά την οποία ενημερώθηκε για τα αποτελέσματα του δείπνου των δύο ηγετών.

Σε δηλώσεις μετά τη συνάντηση, ο κ. Χρίστου είπε πως ενημερώθηκε κατά τη συνάντηση για το δείπνο του Προέδρου με τον Τ/κ ηγέτη, για τα ενεργειακά ζητήματα αλλά και ζητήματα εσωτερικής διακυβέρνησης που απασχολούν τους πολίτες.

Είπε πως το ΕΛΑΜ έχει αποστείλει εδώ και αρκετούς μήνες τις θέσεις του στο Κυπριακό, καθώς και σε ζητήματα οικονομίας όπως αυτό των Μη Εξυπηρετούμενων Δανείων. «Στο αμέσως επόμενο διάστημα θα αποστείλουμε ξανά όλες τις θέσεις μας, τις οποίες είχαμε εξαγγείλει προεκλογικά», είπε.

Ερωτηθείς για το Κυπριακό, ο κ. Χρίστου είπε πως εκτιμά ότι αυτή τη στιγμή δεν θα υπάρξουν κάποιες εξελίξεις, «η Τουρκία παραμένει στη θέση που έχει εδώ και αρκετά χρόνια με αποτέλεσμα να μην μπορεί η ε/κ ηγεσία να προχωρήσει σε διαδικασία επίλυσης του ζητήματος», είπε, και πρόσθεσε πως ο Ταγίπ Ερντογάν είναι αυτή τη στιγμή ο πλέον αδιάλλακτος ηγέτης και ότι η Τουρκία ασκεί αυτή τη στιγμή επιθετική πολιτική σε όλες τις γειτονικές της χώρες.

Απαντώντας σε άλλη ερώτηση, ο κ. Χρίστου είπε πως από τη στιγμή που ο Τ/κ ηγέτης επιμένει στα ίδια ζητήματα όπως πράττει εδώ και αρκετά χρόνια, από τη στιγμή που η Τουρκία κρατά ακόμη τους δύο Έλληνες στρατιωτικούς, δεν πρέπει να έχουμε νέο γύρο συνομιλιών. «Πρέπει να πάμε σε νέες συνομιλίες μόνο και όταν καταφέρουμε να εξασφαλίσουμε από πριν κάποιες θετικές δεσμεύσεις για τον τόπο μας», κατέληξε.

ΚΥΠΕ

 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Παράνομα φωτοβολταϊκά: Προς διερεύνηση δύο περιπτώσεις - Πώς επηρεάζουν το δίκτυο της ΑΗΚ

Ξεκάθαρος ο Κεραυνός: «Ανέκδοτο ότι έχουν αντικατασταθεί οι συντάξεις με φιλοδώρημα»

Αυξήσεις στις τιμές καυσίμων: Πόσο έχουν ανέβει - «Οι γεωπολιτικές εξελίξεις επηρεάζουν»

Παραιτήθηκε ο Πρόεδρος του Συνδέσμου Αστυνομίας Κύπρου - Ποιος αναλαμβάνει στη θέση του

Τραγωδία στις ΗΠΑ: Μωρό ενός έτους έπεσε από παράθυρο ξενοδοχείου και σκοτώθηκε



ΠτΔ από τη σύνοδο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου - «Συνειδητά, χθες το βράδυ, στείλαμε ένα θετικό μήνυμα προς την Τουρκία»

ΠτΔ από τη σύνοδο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου - «Συνειδητά, χθες το βράδυ, στείλαμε ένα θετικό μήνυμα προς την Τουρκία»

Ικανοποίηση για το αποτέλεσμα της συζήτησης για τα συμπεράσματα για τις σχέσεις ΕΕ - Τουρκίας εξέφρασε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Χριστοδουλίδης, τονίζοντας πως στάληκε ένα «θετικό μήνυμα» στην Άγκυρα, του οποίου η μετατροπή σε πράξεις «εξαρτάται από την πρόοδο στο Κυπριακό». Οι δηλώσεις έγιναν κατά την άφιξη του Προέδρου της Δημοκρατίας στις εργασίες της δεύτερης ημέρας της συνόδου κορυφής του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου στις Βρυξέλλες.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top