ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Ολοκλήρωση τραπεζικής ένωσης προκρίνει η Κύπρος

Ολοκλήρωση τραπεζικής ένωσης προκρίνει η Κύπρος

Η Κύπρος προκρίνει ολοκλήρωση τραπεζικής ένωσης και ένωσης κεφαλαιαγορών, δηλώνει ο ΥΠΟΙΚ στο ΚΥΠΕ.

Η ολοκλήρωση της τραπεζικής ένωσης και της ένωσης κεφαλαιαγορών της ΕΕ αποτέλεσαν τα δύο κυρίαρχα ζητήματα της ατζέντας των 28 Υπουργών Οικονομικών της ΕΕ, που συνεδριάζουν στη Σόφια της Βουλγαρίας, σύμφωνα με τον Υπουργό Οικονομικών Χάρη Γεωργιάδη, ο οποίος μιλώντας στο ΚΥΠΕ, στο περιθώριο των συνεδριάσεων, τόνισε την ανάγκη προώθησης και των δύο αυτών κατευθύνσεων.

Αναλυτικά ο Υπουργός Οικονομικών, επεσήμανε στο ΚΥΠΕ ότι "η ολοκλήρωση της τραπεζικής ένωσης συνεπάγεται πιέσεις, δυσκολίες, είναι απαιτητική ειδικά για ένα κράτος όπως η Κύπρος του οποίου το τραπεζικό σύστημα είναι ακόμη βεβαρημένο από τα λάθη και τις παραλείψεις του παρελθόντος, όμως", διευκρίνισε, "θεωρούμε πως με την ολοκλήρωση της τραπεζικής ένωσης και για την Κύπρο θα δημιουργηθεί ένα περιβάλλον σταθερότητας εμπιστοσύνης και είναι ακριβώς για αυτό το λόγο που εργαζόμαστε προς αυτή την κατεύθυνση και είμαστε απόλυτα ευθυγραμμισμένοι με την κοινή προσπάθεια της ολοκλήρωσης της ευρωπαϊκής τραπεζικής ένωσης".

Ο Κ. Γεωργιάδης τόνισε ότι "και με ανάλογο τρόπο θεωρούμε εξίσου σημαντική την ολοκλήρωση της ευρωπαϊκής ένωσης κεφαλαιαγορών", ξεκαθαρίζοντας ότι "πρέπει πράγματι να δώσουμε εναλλακτικές επιλογές χρηματοδότησης στις επιχειρήσεις της Ευρώπης".

"Πρέπει να δώσουμε επιλογές στους επενδυτές στον ευρωπαϊκό χώρο και για αυτό θεωρούμε ότι πρέπει να υπάρξει επιτάχυνση και σε αυτό το μέτωπο, δηλαδή της ολοκλήρωσης του πλαισίου της ένωσης κεφαλαιαγορών και με ρυθμίσεις που να είναι αποτελεσματικές, αποδοτικές και ως Κράτος Μέλος είμαστε έτοιμοι να στηρίξουμε και να έχουμε συμμετοχή σε αυτή την προσπάθεια".

Κληθείς να προσδιορίσει το χρονοδιάγραμμα των αποφάσεων, ο Υπουργός απάντησε ότι "πρέπει να έχουμε ένα πλαίσιο αποφάσεων τουλάχιστον τον επόμενο Ιούνιο, που θα καθοδηγήσουν και τα επόμενα μας βήματα".

Τέλος, κληθείς να τοποθετηθεί σε σχέση με τη συζήτηση περί μείωσης των πιθανών τραπεζικών ρίσκων πριν από την αμοιβαιοποίηση της όποιας αλληλεγγύης στο επίπεδο της μελλοντικής τραπεζικής ένωσης, ο Υπουργός διευκρίνισε ότι "για κάποια κράτη, όπως είναι και η Κύπρος, η ολοκλήρωση της τραπεζικής ένωσης είναι απαιτητική, έχει δυσκολίες, δημιουργεί πιέσεις, τις οποίες πρέπει να διαχειριστούμε όσο πιο αποτελεσματικά, ξέροντας πως στο τέλος του δρόμου θα έχουμε ένα περιβάλλον που να δημιουργεί εμπιστοσύνη σταθερότητα και ένα πραγματικό ισχυροποιημένο τραπεζικό σύστημα".

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Υπουργός Οικονομικών στο περιθώριο των συνεδριάσεων πραγματοποίησε διμερή συνάντηση εργασίας με τον Γάλλο ομόλογό του Μπρούνο Λεμέρ, με τον οποίον και προέβη σε ανασκόπηση των παραπάνω ζητημάτων.

Από ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Τραγωδία στην Ελλάδα: Ένας νεκρός από την κατάρρευση τμήματος κτηρίου στον Πειραιά

Οικονομικές επιπτώσεις στην Κύπρο από την επίθεση του Ιράν στο Ισραήλ: Οικονομολόγος αναλύει στο «Τ» τα σενάρια

Καύσιμα: Εντός δεκαημέρου νέα αύξηση - Πώς θα επηρεάσει τις τιμές η κρίση στη Μέση Ανατολή - Φόβοι για €2 η βενζίνη

«T» ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ: Δηλώνουν για κατοικίες τις… αποθήκες και εγκαταλελειμμένα σπίτια- Τραγελαφικά τα όσα συμβαίνουν με τις μετακινήσεις ψηφοφόρων

Έγινε κι αυτό στην Κύπρο! Υποψήφιος εμφανίζεται με κλειστά μάτια στην προεκλογική του καμπάνια – Δείτε βίντεο



LIVE: Αποφασίστηκε το πώς θα γίνει η επίθεση του Ισραήλ - Άγνωστο το πότε

LIVE: Αποφασίστηκε το πώς θα γίνει η επίθεση του Ισραήλ - Άγνωστο το πότε

Ο πρωθυπουργός Μπενιαμίν Νετανιάχου ανέφερε πως το Ισραήλ θα επιτεθεί εκ νέου στο Ιράν μετά την απάντηση του δεύτερου στο φονικό χτύπημα στο ιρανικό προξενείο στη Συρία. Η είδηση μεταφέρθηκε από το κρατικό τηλεοπτικό δίκτυο Kan και αναφέρει πως θα έχουν ειδοποιηθεί οι σύμμαχοι του Ισραήλ, για να λάβουν αντίμετρα από πιθανή απάντηση του Ιράν. Οι ΗΠΑ απέκλεισαν το ενδεχόμενο να συμμετάσχουν σε οποιαδήποτε ισραηλινή αντεπίθεση κατά του Ιράν, ενώ το πολεμικό υπουργικό συμβούλιο του Ισραήλ δεν έλαβε απόφαση σχετικά με το τι μέτρα θα λάβει ως απάντηση στην επίθεση της Τεχεράνης. Το ThemaOnline σας μεταφέρει όλες τις εξελίξεις

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top