ΚΟΣΜΟΣ

Απεβίωσε το 2χρονο αγοράκι που είχε κάνει όλο τον κόσμο να λυγίσει

Απεβίωσε το 2χρονο αγοράκι που είχε κάνει όλο τον κόσμο να λυγίσει

Με ένα σπαρακτικό μήνυμα, ο πατέρας του 23 μηνών Άλφι Έβανς, ανακοίνωσε αυτό που όλοι φοβούνταν. Το θάνατο του μικρού αγοριού, που είχε προσβληθεί από σπάνια νευροεκφυλιστική ασθένεια.

Η περιπέτεια του 23 μηνών Άλφι Έβανς είχε συγκινήσει ολόκληρη τη Βρετανία. Ο μικρός Άλφι είχε προσβληθεί από σπάνια νευροεκφυλιστική ασθένεια. Οι γονείς του ενεπλάκησαν σε δικαστική διαμάχη με νοσοκομείο στο Λίβερπουλ. Είχαν τη στήριξη του Πάπα Φραγκίσκου. Όμως οι προσπάθειές τους να σώσουν το αγγελούδι τους, έπεσαν στο κενό. Ο Άλφι έφυγε από τη ζωή λίγες μέρες πριν κλείσει τα δυο του χρόνια.

Το θάνατο του παιδιού τους ανακοίνωσαν με σπαρακτικά μηνύματα οι γονείς του. «Ο μονομάχος μου άφησε κάτω την ασπίδα του και άνοιξε τα φτερά του στις 02:30, μας ράγισε η καρδιά», έγραψε στο Facebook ο πατέρας του Τομ Έβανς. «Το μικρό μας αγοράκι άνοιξε απόψε τα φτερά του (…) Σας ευχαριστούμε όλους για την υποστήριξή σας», σημειώνει επίσης στο Facebook η μητέρα του Κέιτ Τζέιμς.

Άλφι Έβανς: Το αγόρι που συγκίνησε τον κόσμο

Ο μικρός Άλφι Έβανς νοσηλευόταν σε ημικωματώδη κατάσταση σε νοσοκομείο του Λίβερπουλ, στη Βρετανία. Ήταν στο νοσοκομείο από τον Δεκέμβριο του 2016. Οι γονείς του είχαν ξεκινήσει δικαστική διαμάχη με το νοσοκομείο Παίδων Alder Hey, που έκρινε ότι η κατάσταση του παιδιού ήταν μη αναστρέψιμη και δεν συνέφερε η συνέχιση της θεραπείας του!

Η περιπέτεια του μικρού Άλφι είχε συγκινήσει τους πάντες. Ανάμεσά τους και τον Πάπα Φραγκίσκο. Οι γονείς του ζητούσαν να συνεχιστεί η θεραπευτική αγωγή στο παιδί τους. Οι γιατροί του νοσοκομείου Alder Hey στο Λίβερπουλ είχαν άλλη άποψη…

Σύμφωνα με το νοσοκομείο, το νήπιο, το οποίο είχε γεννηθεί στις 9 Μαΐου του 2016, είχε προσβληθεί από μια σπάνια νευροεκφυλιστική ασθένεια. Για την ασθένεια αυτή δεν υπήρχε θεραπεία. Οι γιατροί του είχαν αποφασίσει ότι δεν είναι προς το συμφέρον του παιδιού να συνεχιστεί η θεραπευτική αγωγή.

Η δικαστική διαμάχη

Όμως οι γονείς του αρνούνταν να δεχτούν πως για το σπλάχνο τους δεν υπήρχε σωτηρία. Και ξεκίνησαν δικαστική διαμάχη για να τους επιτραπεί να μεταφερθεί το παιδί σε νοσοκομεία της Ιταλίας, που ήθελαν να δεχτούν τον μικρό Άλφι.

Δίπλα τους, στηρίζοντας το αίτημά τους, είχε ταχθεί και ο Πάπας Φραγκίσκος. Αλλά η βρετανική δικαιοσύνη είχε διαφορετική άποψη. Και την περασμένη Τετάρτη, βρετανικό δικαστήριο απέρριψε μια τελευταία προσφυγή της Κέιτ Τζέιμς και του Τομ Έβανς.

Οι γονείς του Άλφι είχαν ενθαρρυνθεί από την υποστήριξη του Πάπα Φραγκίσκου και της ιταλικής κυβέρνησης. Ζητούσαν να επιτραπεί να συνεχιστεί η θεραπεία του παιδιού τους στην Ιταλία. Αλλά η απόφαση του βρετανικού δικαστηρίου έδωσε τέλος στη μακρά δικαστική διαμάχη.

Όλα τα βρετανικά δικαστήρια στα οποία είχαν προσφύγει οι γονείς του παιδιού είχαν αρνηθεί να επανεξετάσουν την υπόθεση. Το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων είχε επίσης απορρίψει το αίτημά τους.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Δημοτικές Εκλογές: Στις 3232 οι υποψηφιότητες - Δείτε αναλυτικά ανά Δήμο και Επαρχία

Δημοτικές Εκλογές: Στις 3232 οι υποψηφιότητες - Δείτε αναλυτικά ανά Δήμο και Επαρχία

Ο Γενικός Έφορος Εκλογών ανακοινώνει ότι σήμερα, από τις 8:30 π.μ. μέχρι και τις 12:30 μ.μ., υποβλήθηκαν στους Εφόρους Εκλογής οι υποψηφιότητες για τα αξιώματα των Προέδρων των Συμβουλίων των Επαρχιακών Οργανισμών Αυτοδιοίκησης, Δημάρχων, Αντιδημάρχων, Δημοτικών Συμβούλων και Μελών Σχολικών Εφορειών. Η όλη διαδικασία κύλησε ομαλά, χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top