ΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΚΥΠΡΟΣ: Στα δικαστήρια νοσηλευτές και Νοσηλευτικές Υπηρεσίες

ΚΥΠΡΟΣ: Στα δικαστήρια νοσηλευτές και Νοσηλευτικές Υπηρεσίες

Στα δικαστήρια φαίνεται να οδεύουν νοσηλευτές και Νοσηλευτικές Υπηρεσίες του κράτους, αφού όπως καταγγέλλει αριθμός εργαζομένων αορίστου χρόνου, είναι θύματα δυσμενούς διάκρισης λόγω της οικογενειακής τους κατάστασης.

Του Χρίστου Ζήνωνος

Μιλώντας στο ThemaOnline o ταμίας και μέλος της κεντρικής επιτροπής της Παγκύπριας Συντεχνίας Νοσηλευτών , κ. Χρίστος Χριστοδούλου, εξήγησε ότι γίνονται μεταθέσεις νοσηλευτών, εκτός επαρχίας, με βασικό κριτήριο την ‘σύνθεση της οικογένειας’.

Συγκεκριμένα, από πλευράς ΠΑ.ΣΥ.ΝΟ. θεωρείται άδικος ο τρόπος μοριοδότησης των νοσηλευτών, αφού όπως μας ανέλυσε ο κ. Χριστοδούλου, τα μόρια που λαμβάνει ένας εργαζόμενος λόγω τέκνων είναι κατά πολύ περισσότερα από αυτά της αρχαιότητας.

Έτσι, αν κάποιος νοσηλευτής είναι παντρεμένος με δύο παιδιά, μόνο με αυτό το κριτήριο βρίσκεται σε πλεονεκτική θέση σε σχέση με κάποιον άγαμο και άτεκνο συνάδελφο του, ακόμη και αν εργάζεται 2 ή 3 χρόνια περισσότερα.

Οι αντιδράσεις των οργανωμένων και όχι μόνο νοσηλευτών ξεκίνησαν από τον Οκτώβριο του 2017, όταν κοινοποιήθηκε στη Συντεχνία η πολιτική για τη «Διαχείριση Μεταθέσεων Εργοδοτουμένων Αορίστου και Εργοδοτουμένων Ορισμένου Χρόνου στη Δημόσια Υπηρεσία – Εκτάκτων Νοσηλευτικών Λειτουργών στα δημόσια νοσηλευτήρια και τις Υπηρεσίες Υγείας».

Όπως μας είπε το μέλος της κεντρικής επιτροπής, από τότε χτύπησαν τις πόρτες της Βουλής, του Υπουργείου Υγείας και των Νοσηλευτικών Υπηρεσιών, χωρίς να έχει αλλάξει όμως κάτι μέχρι στιγμής.

Εξηγώντας με απλά λόγια τη θέση της ΠΑ.ΣΥ.ΝΟ. ο κ. Χριστοδούλου μας είπε ότι αυτό που ζητούν είναι, οι μεταθέσεις να γίνονται με βάση την αρχαιότητα και εκεί που δύο ή περισσότεροι νοσηλευτές δικαιούνται μετάθεση, τότε να προσμετρά η σύνθεση της οικογένειας.

Πάντως, η ΠΑ.ΣΥ.ΝΟ. καλεί όλες τις εμπλεκόμενες πλευρές για διαβούλευση με σκοπό τον καταρτισμό ενός συγκεκριμένου πλάνου μεταθέσεων.

Τέλος, ο κ. Χριστοδούλου είπε στο ThemaOnline ότι αριθμός νοσηλευτών που αδικούνται με τον τρόπο που γίνονται οι μεταθέσεις σήμερα, βρίσκεται στο στάδιο της συνεννόησης για να προχωρήσουν νομικά εναντίον των Νοσηλευτικών Υπηρεσιών του Υπουργείου Υγείας.

 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Τέμπη: Ισχυρές ενδείξεις μεταφοράς εύφλεκτης ουσίας – «Αλλοίωση της σκηνής του εγκλήματος»

Καταγγελία στο «T»: Διευθυντής στη Λεμεσό άφησε στάσιμη μαθήτρια με εγχείρηση καρδιάς και κρίσεις πανικού

Θερμή αέρια μάζα και σκόνη επηρεάζουν την Κύπρο - Δείτε ζωντανά την εξέλιξη του καιρού το Σαββατοκύριακο

Αυξήθηκαν οι αφίξεις τουριστών τον Μάρτιο – Ποιοι τουρίστες προτίμησαν την Κύπρο

«Δεν μπορώ να αναπνεύσω»: Σοκαριστικό βίντεο από τη σύλληψη μαύρου άνδρα που πέθανε ενώ βρισκόταν υπό κράτηση



 «Μάχες χαρακωμάτων» στους θεσμούς: Καταχωρήθηκε η αίτηση για παύση Ελεγκτή για ανάρμοστη συμπεριφορά

«Μάχες χαρακωμάτων» στους θεσμούς: Καταχωρήθηκε η αίτηση για παύση Ελεγκτή για ανάρμοστη συμπεριφορά

Καταχωρήθηκε σήμερα (26/4) από τους δικηγόρους της ηγεσίας της Εισαγγελίας, η αίτηση για παύση του Γενικού Ελεγκτή.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top