ΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΠΑΦΟΣ: Χιλιάδες μαθητές, εργαζόμενοι και τουρίστες επηρεάζονται από την απεργία των λεωφορείων

ΠΑΦΟΣ: Χιλιάδες μαθητές, εργαζόμενοι και τουρίστες επηρεάζονται από την απεργία των λεωφορείων

Περίπου 6 χιλιάδες μαθητές και άλλες 16 χιλιάδες εργαζόμενοι και τουρίστες αναμένεται να επηρεαστούν από την  επ’ αόριστον απεργία που κατέρχονται από την Τρίτη (1/5), οι εργαζόμενοι στον Οργανισμό Συγκοινωνιών Πάφου (ΟΣΥΠΑ) διαμαρτυρόμενοι για την μη καταβολή της μισθοδοσίας τους για τον μήνα Απρίλιο.

Τα 117 οχήματα της εταιρείας παραμένουν στους χώρους στάθμευσης του οργανισμού  ενώ οι 237 εργαζόμενοι, οδηγοί και άλλο προσωπικό προειδοποιούν πως δεν πρόκειται να επιστρέψουν στην εργασία τους αν δεν τους καταβληθεί ο μισθός του Απρίλη, αλλά και εάν δεν τους διασφαλιστεί ότι θα πληρώνονται κανονικά τέλος του μήνα.

Ο Χρίστος Ευαγγέλου, εκπρόσωπος των οδηγών της εταιρείας ΟΣΥΠΑ  ανέφερε ότι οι οδηγοί είχαν αποφασίσει ότι σε περίπτωση μη καταβολής της μισθοδοσίας τους, θα κατέρχονται αυθημερόν σε στάση εργασίας και απεργία από την δουλειά τους.

Πρόσθεσε πως οι εργαζόμενοι του ΟΣΥΠΑ ενημερώθηκαν εδώ και τρεις ημέρες από την εταιρεία ότι αδυνατεί να πληρώσει την μισθοδοσία του μήνα που πέρασε, λόγω μη καταβολής της κρατικής χορηγίας .

Οι οδηγοί των λεωφορείων ανέφεραν πως σημείο τριβής όχι μόνο του ΟΣΥΠΑ αλλά όλων των εταιρειών αποτελεί ο καθορισμός του εύλογου κέρδους για τις εταιρείες συγκοινωνιών. Δεσμεύτηκαν πως όταν πληρωθούν θα επιστρέψουν άμεσα στην εργασία τους.

Οι οδηγοί απολογούνται  προς το επιβατικό κοινό για την ταλαιπωρία, σημειώνοντας ωστόσο πως για την κατάσταση δεν φέρουν καμία ευθύνη οι οδηγοί.

Από ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Απόπειρα φόνου στη Λευκωσία: Διασωληνωμένος ο 34χρονος - Συνεχίζονται οι έρευνες για εντοπισμό των δραστών

Μονή Αββακούμ: Ζητούν παύση της ανακριτικής διαδικασίας οι δικηγόροι των μοναχών

Σε εξέλιξη πυρκαγιά στην Παρεκκλησιά – Στη «μάχη» και αεροπλάνο του Τμήματος Δασών - Δείτε βίντεο

Υπουργείο Υγείας: Αυτές είναι οι συστάσεις προς το κοινό για προστασία από τη σκόνη

Αφορά χαμηλοσυνταξιούχους: Έρχεται αυξημένο το φετινό πασχαλινό επίδομα - Δείτε το ποσό



Ευρωεκλογές: Ολοκληρώθηκε η διαδικασία υποβολής υποψηφιοτήτων

Ευρωεκλογές: Ολοκληρώθηκε η διαδικασία υποβολής υποψηφιοτήτων

Ολοκληρώθηκε η διαδικασία υποβολής υποψηφιοτήτων για τις Ευρωεκλογές ενόψει των διπλών εκλογών της 9ης Ιουνίου. Η υποβολή πραγματοποιήθηκε σήμερα (24/04) το πρωί στο Συνεδριακό Κέντρο Φιλοξενία. Σημειώνεται ότι αύριο, Πέμπτη, θα πραγματοποιηθεί η υποβολή υποψηφιοτήτων για τις εκλογές ανάδειξης Προέδρων Επαρχιακών Οργανισμών Αυτοδιοίκησης, δημάρχων, αντιδημάρχων, δημοτικών συμβούλων και μελών των Σχολικών Εφορειών και την Δευτέρα 29 Απριλίου, η υποβολή για την ανάδειξη κοινοταρχών και μελών Κοινοτικών Συμβουλίων.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top