ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ιδιωτικοί εισπράκτορες στο Δήμο Στροβόλου για οφειλές δημοτών

Ιδιωτικοί εισπράκτορες στο Δήμο Στροβόλου για οφειλές δημοτών

Είσπραξε €53.000 για οφειλές δημοτών, ο Δήμος Στροβόλου, ενώ αγοράζει υπηρεσίες για καθαριότητα.

Στις €53.000 ανήλθαν οι εισπράξεις που έκανε σε διάστημα επτά μηνών ιδιωτική εταιρεία, εκ μέρους του Δήμου Στροβόλου, για χρέη που οφείλουν δημότες, δήλωσε στο ΚΥΠΕ ο Δήμαρχος Στροβόλου Ανδρέας Παπαχαραλάμπους.

Ο κ. Παπαχαραλάμπους είπε ότι η εταιρεία, η οποία κέρδισε τον περασμένο Σεπτέμβριο τον σχετικό διαγωνισμό, που προκήρυξε ο Δήμος, ανέλαβε να εντοπίσει και να εισπράξει συνολικές οφειλές για τα έτη 2013, 2014 και 2015 ύψους €500.000, οι οποίες αφορούν τέλη σκυβάλων (επαγγελματικά και οικιακά), επαγγελματικής άδειας και άδειας λειτουργίας επαγγελματικών υποστατικών, σημειώνοντας ότι μέσα σε μόλις επτά μήνες εισπράχθηκαν €53.000, με την εταιρεία να λαμβάνει ποσοστό 3,9% επί του ποσού των εισπράξεων.

Ο Δήμαρχος ανέφερε πως επειδή ολοκληρώνεται στο τέλος Αυγούστου η συμφωνία με την υφιστάμενη εταιρεία που διενεργεί τις εισπράξεις ο Δήμος έχει προκηρύξει ήδη νέο διαγωνισμό «για παροχή υπηρεσιών για εντοπισμό χρεωστών του Δήμου Στροβόλου και παρότρυνση τους για εξόφληση των οφειλών του», ο οποίος θα ολοκληρωθεί στις 11 Μαΐου.

Αγορά υπηρεσιών για ενίσχυση του τομέα καθαριότητας

Εξάλλου, ο κ. Παπαχαραλάμπους είπε στο ΚΥΠΕ ότι ο Δήμος Στροβόλου προχωρεί στην υλοποίηση της απόφασης του δημοτικού συμβουλίου για ενίσχυση του τομέα καθαριότητας, με αγορά υπηρεσιών από τον ιδιωτικό τομέα, προσθέτοντας ότι το κόστος για τον Δήμο θα ανέλθει συνολικά για την διετία 2018-19 στις €600.000 (€300.000 για 2018 και €300.000 για 2019).

«Αυτό θα εξυπηρετήσει, σύμφωνα με τους υπολογισμούς, το ένα τρίτο των δημοτών του Στροβόλου και φαίνεται από μελέτη που έχει διενεργηθεί από τον Δήμο ότι θα στοιχίσει λιγότερο από το 50% από όσα πληρώνουμε σήμερα και θα είναι πιο αποδοτικό», υπογράμμισε.

Ο Δήμαρχος Στροβόλου τόνισε ότι «ουδείς υπάλληλος θα χάσει την δουλειά του. Αντιθέτως, θα αξιοποιηθούν παραγωγικά και πάλι στον τομέα της καθαριότητας, ο οποίος αποτελεί έναν τομέα στον οποίο ο Δήμος αντιμετωπίζει πολλές ελλείψεις», πρόσθεσε.

Άρχισε η διαδικασία αντικατάστασης λαμπτήρων οδικού φωτισμού με LED

Ο Δήμαρχος Στροβόλου ανακοίνωσε ότι ύστερα από σχετική απόφαση του δημοτικού συμβουλίου «προχωρούν στην ετοιμασία όρων και στην προκήρυξη προσφορών για αντικατάσταση των λαμπτήρων οδικού φωτισμού με λαμπτήρες εξοικονόμησης τύπου LED, οι οποίοι θα βοηθήσουν τον Δήμο να μειώσει ένα από τα μεγαλύτερα κόστη που έχει αναλογικά, όπως είναι το κόστος οδικού φωτισμού».

Ο κ. Παπαχαραλάμπους χαρακτήρισε «πολύ σημαντικό» το συγκεκριμένο έργο, υπογραμμίζοντας ότι το κόστος για φωτισμό ξεπερνά το ένα εκατομμύριο ευρώ ετησίως, ανάλογα με την τιμή του ρεύματος ανά περιόδους.

Συγκεκριμένα, ανέφερε ότι ο Δήμος Στροβόλου διαθέτει αυτή τη στιγμή πέραν των 9.000 λαμπτήρων στο οδικό δίκτυο του και «η αντικατάσταση των λαμπτήρων οδικού φωτισμού με λαμπτήρες εξοικονόμησης θα επιφέρει μέχρι και 50% εξοικονόμηση στην κατανάλωση και φυσικά στο κόστος του φωτισμού», υπογραμμίζοντας ότι «η εξοικονόμηση θα γίνει πάνω στην πραγματική κατανάλωση κάτι που είναι πολύ σημαντικό, αφού αυτό θα οδηγήσει σε μεγάλες εξοικονομήσεις στα κονδύλια του Δήμου».

Είπε ακόμη ότι η διαδικασία της ετοιμασίας των όρων των προσφορών θα έχει διάρκεια το μέγιστο δύο μήνες και θα συνοδεύονται με συγκεκριμένες μελέτες, ενώ εξέφρασε την εκτίμηση ότι η όλη διαδικασία και η έναρξη του πραγματικού έργου θα γίνει περί τα τέλη του έτους.

Τέλος, ο Δήμαρχος Στροβόλου είπε στο ΚΥΠΕ ότι παράλληλα με τον οδικό φωτισμό ο Δήμος θα προχωρήσει και στη μελέτη άλλων λύσεων φωτισμού σε χώρους όπως το Γραμμικό Πάρκο και άλλα πάρκα, ένα θέμα που βρίσκεται υπό μελέτη.

Από ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Έπεσε από τον δεύτερο όροφο οικίας 56χρονος - Κρίσιμα στο Νοσοκομείο

Κεντρικές Φυλακές: «Τσάκωσαν» το κρατούμενο που είχε αποδράσει – Πού εντοπίστηκε  

Πασχαλινά αυγά από «χρυσάφι» - Γιατί ανεβαίνουν οι τιμές του κακάο; Οι λόγοι, το ποσοστό και η νόσος του μαύρου λοβού

Δρόμος Πάφου-Πόλης: Έμεινε στα χαρτιά η ολοκλήρωση της Α’ φάσης λόγω καθυστερήσεων - Εν αναμονή αποφάσεων

Βόμβα σε club στον Πρωταρά: Στο κελί για 8 ημέρες ο 31χρονος – Οι κατηγορίες που τον βαραίνουν

Κατερίνα Στικούδη: «Κεκλεισμένων των θυρών» η βάφτιση του δεύτερου γιου της



LIVE: «Το Ιράν δεν σχεδιάζει άμεσα αντίποινα εναντίον του Ισραήλ» - Ρίχνουν τους τόνους Τεχεράνη και Τελ Αβίβ

LIVE: «Το Ιράν δεν σχεδιάζει άμεσα αντίποινα εναντίον του Ισραήλ» - Ρίχνουν τους τόνους Τεχεράνη και Τελ Αβίβ

Νέος συναγερμός σήμανε σε ολόκληρη τη Μέση Ανατολή, μετά τις αναφορές αμερικανικών ΜΜΕ για επίθεση του Ισραήλ στο Ιράν με πυραύλους. Το ThemaOnline σας μεταφέρει τις εξελίξεις 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top