ΥΓΕΙΑ

Αυγό: Πόσες θερμίδες έχει ο κρόκος και πόσες το ασπράδι

Αυγό: Πόσες θερμίδες έχει ο κρόκος και πόσες το ασπράδι

Παρά το μικρό του μέγεθος, το αυγό συγκεντρώνει πληθώρα θρεπτικών συστατικών. Αποτελεί εξαιρετική πηγή πρωτεϊνών και μπορούμε να το εντάξουμε σε κάθε γεύμα της ημέρας, από το πρωινό μας τοστ έως τη βραδινή μας σαλάτα.

Αρκετοί αποφεύγουν τον κρόκο του αυγού και προτιμούν να καταναλώνουν μόνο το ασπράδι, καθώς στον κρόκο βρίσκεται η μεγαλύτερη ποσότητα χοληστερόλης και έχει περισσότερες θερμίδες.

Μπορεί στον κρόκο να συγκεντρώνεται μεγάλη ποσότητα λιπαρών, όμως παρέχει επίσης τις περισσότερες βιταμίνες και τα άλλα θρεπτικά συστατικά του αυγού.

Στον παρακάτω πίνακα μπορείτε να δείτε αναλυτικά πόση ενέργεια (θερμίδες) και τι ποσότητα θρεπτικών συστατικών παρέχει ο κρόκος και το ασπράδι του αυγού.

 

Όπως βλέπετε στον πίνακα, ο κρόκος παρέχει πολύτιμα θρεπτικά συστατικά όπως η βιταμίνη Α, η βιταμίνη Β12 και η βιταμίνη D, καθώς και το ασβέστιο, το φυλλικό οξύκαι τα ωφέλιμα Ω-3 λιπαρά οξέα.

Αξίζει να σημειωθεί πως το επιτρεπόμενο όριο ημερήσιας πρόσληψης χοληστερόλης είναι τα 300 mg. Αυτό σημαίνει ότι μπορείτε άφοβα να καταναλώνετε αυγό ακόμη και σε καθημερινή βάση, αρκεί να προσέχετε να μην το συνδυάζετε με πολύ κόκκινο κρέας, τυρί και άλλα λιπαρά γαλακτοκομικά.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Ανάλυση - Επίθεση Ισραήλ: Τι να περιμένουμε μετά το χτύπημα - Το Ιράν ενεργοποίησε συστήματα αεράμυνας

Ανάλυση - Επίθεση Ισραήλ: Τι να περιμένουμε μετά το χτύπημα - Το Ιράν ενεργοποίησε συστήματα αεράμυνας

Στη Μέση Ανατολή και στις σχέσεις Ισραήλ και Ιράν είναι στραμμένα τα βλέμματα της διεθνούς κοινότητας για ακόμη μία φορά μετά το χτύπημα στο έδαφος της Τεχεράνης που αποδίδεται στο Τελ Αβίβ.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top