ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

ΕΛΕΓΚΤΙΚΗ: Ελλιπής οργάνωση και στελέχωση στην Πολιτική Αεροπορία

ΕΛΕΓΚΤΙΚΗ: Ελλιπής οργάνωση και στελέχωση στην Πολιτική Αεροπορία

Μείωση 1,90 λεπτά ανά πτήση ή ποσοστό 76% παρουσίασαν το 2016 οι πραγματικές καθυστερήσεις στον Κυπριακό Εναέριο Χώρο (FIR Λευκωσίας), οι οποίες ανήλθαν σε 0,6 λεπτά ανά πτήση κατά μέσο όρο, σε σύγκριση με 2,5 λεπτά το 2015, σύμφωνα με την ειδική έκθεση της Ελεγκτική Υπηρεσίας για το Τμήμα Πολιτικής Αεροπορίας.

Οι καθυστερήσεις που προέκυψαν στον Κυπριακό Εναέριο Χώρο, σύμφωνα με την Ελεγκτική Υπηρεσία, δεν συνάδουν με τον στόχο που έθεσε για την Κύπρο η Ευρωπαϊκή Επιτροπή. Ο πανευρωπαϊκός στόχος για τη χωρητικότητα για κάθε ημερολογιακό έτος στη δεύτερη περίοδο αναφοράς (2015-2019) είναι καθυστέρηση ανά πτήση κάτω από 0,5 λεπτά κατά μέσο όρο.
 
Όπως αναφέρεται στην έκθεση, οι  καθυστερήσεις που αναμενόταν ότι θα προέκυπταν για τα έτη 2015-2019, σύμφωνα με το εθνικό σχέδιο επίδοσης της Κύπρου ήταν 1,5 λεπτά ανά πτήση, στόχοι οι οποίοι αναθεωρήθηκαν.
 
Συγκεκριμένα, αναφέρεται ότι ο στόχος για το έτος 2017 παρέμεινε όπως δηλώθηκε αρχικά (1,5 λεπτά ανά πτήση), ενώ οι στόχοι που αφορούσαν στη χωρητικότητα για τα έτη 2018 και 2019 αναθεωρήθηκαν προς την κατεύθυνση που να ικανοποιούν την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, δηλαδή 0,64 και 0,56 λεπτά ανά πτήση, αντίστοιχα.

ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Απόπειρα φόνου: Ανέμεναν εγκληματική ενέργεια οι Αρχές - Φαίνεται ότι είχαν τρίτο συνεργό οι δράστες

Απόπειρα φόνου: Ανέμεναν εγκληματική ενέργεια οι Αρχές - Φαίνεται ότι είχαν τρίτο συνεργό οι δράστες

Συνεχίζονται οι εντατικές έρευνες των Αρχών, για την απόπειρα φόνου που διαπράχθηκε το μεσημέρι της Τρίτης 23 Απριλίου, στη Λευκωσία, την ίδια ώρα που το θύμα της απόπειρας, ο 34χρονος, συνεχίζει να νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top